כללי יש לי חלום!! (ליצור גופן.)

• הוסף לסימניות
אני כבר הרבה זמן מעוניין ליצור גופן משלי וחיפשתי המון באינטרנט על הכנת גופנים ולא מצאתי שום אתר שמסביר בבהירות את הנושא. יש כאן בפרוג את הניק @אליהו פריד וכן את הניק @איתמר נתן שיוצרים גופנים מרהיבים ומושלמים - אשמח אם תוכלו להסביר בקצרה את השלבים להכנת גופן (מבטיח לכם שזה לא יפגע לכם בפרנסה :) ). אם יש כאן עוד ניקים שמבינים בנושא אשמח שתגיבו
תודה רבה ותזכו למצוות

• הוסף לסימניות
אני לא ברמה של הניקים החשובים שהזכרת לעיל (ואפי' לא מנסה כי אין סיכוי...) אבל יצא לי ליצור כמה פונטים.
אז טיפ ראשון- אל תתחיל עם זה בכלל אם אין לך עצבים וכח להשקיע! כי זה דורש המווון השקעה ועצבים! יש לי הרבה פונטים למחצה לשליש ולרביע ששוכבים מסכנים בקבצי אילוס' לא גמורים....

• הוסף לסימניות
אני לא ברמה של הניקים החשובים שהזכרת לעיל (ואפי' לא מנסה כי אין סיכוי...) אבל יצא לי ליצור כמה פונטים.
אז טיפ ראשון- אל תתחיל עם זה בכלל אם אין לך עצבים וכח להשקיע! כי זה דורש המווון השקעה ועצבים! יש לי הרבה פונטים למחצה לשליש ולרביע ששוכבים מסכנים בקבצי אילוס' לא גמורים....
קודם כל תודה רבה שהגבתם על ההודעה שלי!
לגבי הטיפ הראשון - לוקח את הסיכון הזה :)
אשמח לשמוע פרטים על כל התהליך
תודה רבה

• הוסף לסימניות
פעם העלו כאן איזה אתר שמורידים דף PDF יוצרים עליו את הפונט מעלים חזרה וזה יוצר פונט. תעשו חיפוש בפורום..

• הוסף לסימניות
אתה יכול ליצור את האותיות באילוס' ולתת למישהו אחר לסגור לך את זה כפונט
(לי למשל)

• הוסף לסימניות
פעם העלו כאן איזה אתר שמורידים דף PDF יוצרים עליו את הפונט מעלים חזרה וזה יוצר פונט. תעשו חיפוש בפורום..
כן אבל זה יוצא לא איכותי :(
אתה יכול ליצור את האותיות באילוס' ולתת למישהו אחר לסגור לך את זה כפונט
(לי למשל)
תודה אבל זה בדיוק מה שאני רוצה ללמוד לעשות לבד :)
אתה יכול לייצא את הקבצים לSVG ואז באתר הזה: https://icomoon.io/app/#/select
להמיר אותם לקובץ פונט
נראה טוב. אבל איך אני קורא לכל אות בשם שלה?

• הוסף לסימניות
אתה צריך להכיר מושגים כמו הינטינג, קרנינג, אופנטייפ, יוניקוד, אקצנטים, בייסליין, קאפ הייט, גליפים, ליגטורה ועוד כמה דברים

• הוסף לסימניות
אתה צריך להכיר מושגים כמו הינטינג, קרנינג, אופנטייפ, יוניקוד, אקצנטים, בייסליין, קאפ הייט, גליפים, ליגטורה ועוד כמה דברים
חובה להכיר הכל? גם אם אני רוצה לעשות גופן פשוט ללא סימנים מיוחדים.
דווקא ראיתי את האתר ש@אביגוש העלתה אבל אני לא יודע איך להגדיר לו שאלף זה א (שאני יכתוב א יופיע האות הרצויה)

• הוסף לסימניות
לא מכיר את האתר הנ"ל
מן הסתם הוא לא מיועד לבניית פונטים בעברית אלא רק באנגלית

• הוסף לסימניות
לא מכיר את האתר הנ"ל
מן הסתם הוא לא מיועד לבניית פונטים בעברית אלא רק באנגלית
הוא לא לבניית פונטים אלא לבניית הפונט עצמו - כלומר אם יש לי הרבה קבצי צורה אני מעלה לשם והוא מאחד אותם לקובץ גופן - כך זה נראה. אבל אני לא יודע איך להגדיר לכל אות את השם שלה. מישהו יודע? או אולי בתוכנה אחרת

• הוסף לסימניות
הרכבת הגופן בתוך קובץ הוא עבודה למתכנתים - פחות למעצבים (אליהו פריד לדוגמא מתכנת במקצועו), אתה כמעצב תסיים את עבודתך בצורה מושלמת (תעלה לביקורת כמובן...), ואז תן למומחים בתחומם לעשות את עבודתם.
אם תגיע רחוק כל כך עד כדי מוצר מוגמר שישתלם לסגור כקובץ - תוכל למצוא גם מישהו שיסגור לך בצורה איכותית.
גם אני ניסיתי בעבר ליצור מס' גופנים (ראה כאן), כולם ממתינים לגואל... (וזה לא באמת מפריע לי), רכשתי לאחרונה גופנים מאיתמר נתן - ולא מצטער על יציר כפי ששכובים כאבן דומם.. ;)

• הוסף לסימניות
הרכבת הגופן בתוך קובץ הוא עבודה למתכנתים - פחות למעצבים (אליהו פריד לדוגמא מתכנת במקצועו), אתה כמעצב תסיים את עבודתך בצורה מושלמת (תעלה לביקורת כמובן...), ואז תן למומחים בתחומם לעשות את עבודתם.
לאו דווקא. גופנים של אופן-טייפ זה באמת יותר למתכנתים אבל גופן רגיל (TTF) כל מי שקצת מבין באחת מהתוכנות שיש לעריכת גופנים. יכול להרכיב גופן (כמובן שדורש המון סבלנות..)

גם אני ניסיתי בעבר ליצור מס' גופנים (ראה כאן), כולם ממתינים לגואל... (וזה לא באמת מפריע לי), רכשתי לאחרונה גופנים מאיתמר נתן - ולא מצטער על יציר כפי ששכובים כאבן דומם.. ;)
אם אתה צריך עזרה בנושא דבר איתי במייל או באישי..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה