כללי יש לי עבודה בשבילכם... לוגו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1356124:
יש כמה נקודות הראויות לביאור:
1. מה זה מחיר שוק? 1000 שקל ללוגו? כי אצלנו (פריפריה...) 500 ש"ח ללוגו זה מחיר יקר וממש מעבר למחיר השוק (שהוא 150-200 למי שתוהה)...
לדעתי מחיר השוק של לוגו לעסק קטן הוא 500-600 ש"ח. מי שלוקח יותר זה מעבר למחיר השוק (וזה בסדר, שוק תחרותי).
2. כמו שכתבתי בפורום צילום מספר פעמים אכתוב גם כאן:
אין לי בעיה עם בעלי מקצוע שלוקחים מחיר יקר אם הם שווים אותו.
לצערי הרבה גרפיקאים שלא מספיק מקצועיים קראו בפרוג ש"מחיר השוק זה 1000 ש"ח ללוגו" וגובים מחיר כזה בלי פרופורציה בכלל לרמת העבודה...
3. כנראה במרכז חיים אנשים מאוד אמידים...

כבר כתבו כאן לא פעם
אין קשר למיקום שאת גרה ולבין הסכום שאת צריכה לקחת בגלל זה.
את יכולה לעבוד עם לקוחות מחו"ל ואז מה? גם תיקחי 500 ש"ח ללוגו? יסתכלו עליך שאת לא מקצועית בעליל!
ובנימה אישית, מכירה אותך טוב מהפורום ועשית עלי רושם טוב ומקצועי, ברגע שכתבת את הסכום ללוגו הרושם צנח משום מה, אין מה לעשות, מחיר עושה 3/4 רושם מקצועי.

תחשבי שעו"ד מבריק שגר בשכונתך, גם יקח מחיר זול כי הוא גר בפיריפרייה?
זה הרי הזוי!
המחיר נקבע לפי יכולת מקצועית ומעמד בעל המקצוע בכל תחום!
ואין שום קשר למיקום המגורים!

מסכימה עם זה שברור שהמחיר חייב להיות קשור לרמה ולמקצועיות של בעל המקצוע! ומי שתוקע מחיר בלי קשר, הוא לא ישר ולא הוגן.

אגב, אני אישית עובדת הרבה עם לקוחות (על בסיס קבוע) מאזור ממש פריפריה
והמחירים שהם משלמים ממש מעולים, ב"ה.

הרבה הצלחה ושפע פרנסה הצלמים ומעצבים באשר הם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;1356143:
//התודה בטעות//

אני די מתפלאת מהתגובות שלך,
לא מזמן היה כאן אשכול שדיבר אם יש התחשבות למיקום המגורים, פריפריה או בעיר..
מה זה 500 ש"ח ללוגו? פעם עשית שיקלול של שעות? כמה את מרויחה לשעה כעצמאית? 30 ש"ח?
את לא יושבת לכתוב בריף, למצוא ערכי מותג?
לא משתגעת עם סקיצות ותיקונים הלוך חזור מהלקוח
ולא יושבת שעות לחפש השראות?

לא מתאים לך

אז מה אם את גרה בפריפריה? והצלמת גרה בירושלים, אז מה, היא צריכה לשלם לפי איפה שהיא גרה או לפי איפה שהמעצבת גרה?
מה זה קשור בכלל?
את משווה את עצמך לאלה שלוקחים 150-200 ש"ח ללוגו???

1,000 ש"ח זה מחיר סביר לגרפיקאית *טובה* עבור לוגו
קודם כל מהסיבה שלוגו זה מוצר מאד יקר ומהותי בהקמת ומיתוג העסק, זה הפנים של העסק! אז גם אם לוקח לי חצי שעה לעשות את זה - ללקוח זה שווה הרבה הרבה יותר מזה.
שנית, לוגו זה עבודה. לא מקשקשים באילוסטרייטור פונט יפה, מורידים אייקון משאטרסטוק וזהו. זה עבודה מאד מאד מדוייקת עם המון מחשבה.
זה הכל

וכן, אני לוקחת יותר מ-1000 ש"ח ללוגו
(מי שסוגר עסקה עד י' אלול מקבל 20% הנחה אמיתיים, שזה כבר ממש מגיע למחיר השוק.. :p )

בהצלחה לכולם!

יופי של תגובה. חסכת לי לכתוב את מה שאני חושבת :)

• הוסף לסימניות
אני רק לא מבינה למה כשמישהו מחפש בפורום צילום צילומי חלאקה בזול, מיד נועלים את האשכול ומונעים את כל הבלאגן הזה, וכאן עוד נותנים לזה במה.

• הוסף לסימניות
פוסטר - את מתלוננת על לינץ לצלמות...
אני באמת לא מבינה - אבל משום מה זה בהיקף משמעותי באחוזים אצל צלמות שממש רובן מתפשרות בלוגו ועושות במינימום מחיר או בעצמן. (לא נתקלתי בקהל נוסף שזה כ"כ חוזר על עצמו)
ואני עוד לא הבנתי למה זה קורה?
משקיעות בציוד כמויות כסף, באמת. משקיעות על המילימטר בתמונה שתצא מוקפדת אקסטרא ופתאום בלוגו שהוא תדמית שלהם הן מזניחות.
עוד לא הצלחתי לרדת לשורש התופעה.
עיצוב לוגו זו תורה שלמה עם מיתוג וניתוח נתונים זה לא בשלוק אחד ונראה איזה קשקוש יפה יצא באילוסטרייטור. או איזה פונט הולך - יאלה, נשים עם איזה אייקון... ויש לוגו מהמם.

חבל אתן משקיעות כ"כ הרבה תעשו עטיפה ממותגת ומשקפת אתכם שתעלה את החוויה שלכם ושל הלקוחות ותביא אתכם לקהל היעד שבול מתאים לכן ותמקם אתכן במקום המתאים וברמה שמתאימה לכן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י YB nekuda;1356173:
פוסטר - את מתלוננת על לינץ לצלמות...
אני באמת לא מבינה - אבל משום מה זה בהיקף משמעותי באחוזים אצל צלמות שממש רובן מתפשרות בלוגו ועושות במינימום מחיר או בעצמן. (לא נתקלתי בקהל נוסף שזה כ"כ חוזר על עצמו)
ואני עוד לא הבנתי למה זה קורה?
משקיעות בציוד כמויות כסף, באמת. משקיעות על המילימטר בתמונה שתצא מוקפדת אקסטרא ופתאום בלוגו שהוא תדמית שלהם הן מזניחות.
עוד לא הצלחתי לרדת לשורש התופעה.
עיצוב לוגו זו תורה שלמה עם מיתוג וניתוח נתונים זה לא בשלוק אחד ונראה איזה קשקוש יפה יצא באילוסטרייטור. או איזה פונט הולך - יאלה, נשים עם איזה אייקון... ויש לוגו מהמם.

חבל אתן משקיעות כ"כ הרבה תעשו עטיפה ממותגת ומשקפת אתכם שתעלה את החוויה שלכם ושל הלקוחות ותביא אתכם לקהל היעד שבול מתאים לכן ותמקם אתכן במקום המתאים וברמה שמתאימה לכן.

את יודעת למה זה בהיקף נרחב אצל צלמות - הן הרי יודעות פוטושופ..

בגלל זה יש כאלה שלוקחים 150-500 ש"ח ללוגו,
כי הם בטוחים שבשביל לעשות לוגו מספיק לדעת פוטושופ

נו שוין

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוסטר;1356202:

מה חבל?
יודעת מה, עזבי לוגו.

הפרסום שחלק מהצלמות עושות לעצמן!! זה פשוט נוראי! לא חבל?
זה לא שזה לא מביא לקוחות, זה מבריח אותם...
אני דוגלת בלתת לכל אחד לעשות את מה שהוא טוב בו.
בגלל זה אני בסטודיו לא עושה את הכל לבד, אפילו שאני יכולה.
אני משתדלת להתמקד במה שאני יודעת הכי טוב ואוהבת לעשות
ומביאה לבעלי מקצוע מקבילים לעשות את מה שהם מתמחים בו -
אם זה צלמים, אסטרטגים, קופירייטרים, בוני אתרים וכו' וכו'.
זה החכמה.

לא לנסות לחסוך ולחשוב שאני יכולה לעשות את הכל, כי טכנית - אני יכולה
אבל אני רוצה להגיש ללקוח (וכן, גם לי עצמי) את התוצר המושלם והמקצועי ביותר מכל הבחינות.

• הוסף לסימניות
אם את מתכוונת לרמוז שחבל שעשיתי את הלוגו בעצמי, אז לא :) לא עשיתי אותו לבד...

החבל היה על הטון המזלז בצלמות, זה מרגיש כאילו ירידה סתם לצורך ירידה.

ומחקתי את החבל מההודעה הקודמת שלי. כי במחשבה שניה אולי זה באמת ממקום של אכפתיות וכאב. למרות שברושם הראשוני זה לא היה נראה כך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוסטר;1356224:

לא, ממש לא התכוונתי אליך ספציפית
דווקא זכור לי שבהתחלה כן עשית לוגו מוצלח אצל מעצבת מקצועית. אין לי מושג מה קרה אח"כ, אבל דיברתי באופן כללי על השוק של הצלמות, שהן יודעות פוטושופ, אז חושבות שזה מספיק בשביל לעשות לעצמן לוגו ופרסום. וחבל, הן פוגעות בעצמן בסופו של דבר
עובדה, שהמקצועיות באמת, פונות למעצבות מקצועיות.

• הוסף לסימניות
פוסטר אין פה שום לינץ. ושום דבר לא אישי כלפי הצלמת הנ"ל...
אני מדברת בצורה כללית על כל העסקים העצמאיים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוסטר;1356224:

ומחקתי את החבל מההודעה הקודמת שלי. כי במחשבה שניה אולי זה באמת ממקום של אכפתיות וכאב. למרות שברושם הראשוני זה לא היה נראה כך.

פוסטר היקרה!
אף אחד לא מזלזל בצלמות!!! ממש לא!
הפוך, כולי הערכה על העבודה המורכבת הזאת, ועם כל הקשיים וההוצאות עדיין ממשיכים!

העניין כאן שיש איזה קונפליקט בדווקא אצל צלמות,
כי צלמות הן תחום די משיק לעיצוב גרפי, לא במובן הטכני אבל כן במובן העיצובי והיצירתי
ומי כמוהן היו צריכות להבין הראשונות את הערך שיש למיתוג ופרסום נכון!
בפועל זה בדיוק הפוך, לכן הנושא הזה קצת מציק.

בטח שאף אחד לא מתכוון אליך אישית, ובטח לא לפותחת האשכול אישית
הנושא הוא באופן כללי
ומתמקד בעיקר אצל צלמות יותר ותיקות שכבר "שוחות" בתחום, והתדמית שלהם יחסית "סטייליסטית" ומקצועית.

• הוסף לסימניות
עדן צודקת 100 %!!!
מי שמכיר את עצמו שהוא עושה סקר שוק והמון סקיצות וכו' וכו' ואז מכין לוגו מ ק צ ו ע י ! שיקח 1000 ש"ח ויותר
אבל כגרפיקאית נורמלית מהציבור שלנו שלמדה את כללי הלוגו ועובדת ברמה מקצועית ואנחנו הרי רואים פה את רמת הלוגואים, אלופים אנחנו לא
זה פשוט לא הגיוני לקחת 1000 ש"ח ויותר ללוגו

לי לוקח בעז"ה מקסימום 10 שע' להכנת לוגו כולל הלוך וחזור של הלקוח ואני לוקחת 500 ש"ח
בדר"כ הלקוח רוצה גם כרטיס ביקור וגם בלאנק ומעטפה ואז כולל הכל מגיע ל 750 ש"ח
מי שבא אלי יודע שהוא לא קוקה קולה ואני לא מעצבת על

בהצלחה לכולם

• הוסף לסימניות
צילום לא משיק לעיצוב גרפי כמעט בכלום.
(חוץ מאולי התאמות צבעים וכמה כללי קומפו' מאוד בסיסיים)
ואין בינהן לעסקים אחרים שוני מהותי בתפיסה ובהבנה שיווקית.

צלמת טובה לא צריכה לוגו טוב.
צלמת נמדדת נטו בתמונות (ואם היא מתעסקת גם באלבומים דיגיטליים אז גם בעיצוב שלהם [שהרבה פעמים הוא לא שלה בכלל])

צלמות טובות ו"סטייליסטיות" בודאי לא צריכות לוגו, ודווקא להן בד"כ יש לוגוים סבירים +-

כשרמת הלימודים של אומנות בציבור החרדי תהיה גבוה, וצלמות מתחילות תהינה באמת ברמה טובה הן תעשנה גם לוגו טוב,
מי שמעיזה אחרי קורס של 20 מפגשים לפתוח סטודיו מאוד מובן שתעשה לעצמה לוגו בעקבות קורס מזורז בPS
(יש כמה מוכשרות ומוצלחות שבאמת יכולות לעשות את זה, אני מדברת על הרוב)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1356307:
צילום לא משיק לעיצוב גרפי כמעט בכלום.
(חוץ מאולי התאמות צבעים וכמה כללי קומפו' מאוד בסיסיים)
ואין בינהן לעסקים אחרים שוני מהותי בתפיסה ובהבנה שיווקית.

צלמת טובה לא צריכה לוגו טוב.
צלמת נמדדת נטו בתמונות (ואם היא מתעסקת גם באלבומים דיגיטליים אז גם בעיצוב שלהם [שהרבה פעמים הוא לא שלה בכלל])

צלמות טובות ו"סטייליסטיות" בודאי לא צריכות לוגו, ודווקא להן בד"כ יש לוגוים סבירים +-

כשרמת הלימודים של אומנות בציבור החרדי תהיה גבוה, וצלמות מתחילות תהינה באמת ברמה טובה הן תעשנה גם לוגו טוב,
מי שמעיזה אחרי קורס של 20 מפגשים לפתוח סטודיו מאוד מובן שתעשה לעצמה לוגו בעקבות קורס מזורז בPS
(יש כמה מוכשרות ומוצלחות שבאמת יכולות לעשות את זה, אני מדברת על הרוב)

אוי נחמי, די
אני לא אוהבת שמתחילים לזלזל במקצועיות במגזר החרדי וברמה..
אנא.
יש אצלנו הרבה צלמות טובות ומקצועיות
ברמה מאד גבוהה, יותר מבמגזר הכללי.

מספיק להרגיש נחיתיים!

וזהו, זה כבר דיון לאשכול נפרד..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודיו פלאש;1356294:
עדן צודקת 100 %!!!
מי שמכיר את עצמו שהוא עושה סקר שוק והמון סקיצות וכו' וכו' ואז מכין לוגו מ ק צ ו ע י ! שיקח 1000 ש"ח ויותר
אבל כגרפיקאית נורמלית מהציבור שלנו שלמדה את כללי הלוגו ועובדת ברמה מקצועית ואנחנו הרי רואים פה את רמת הלוגואים, אלופים אנחנו לא
זה פשוט טפשי לקחת 1000 ש"ח ויותר ללוגו

לי לוקח בעז"ה מקסימום 10 שע' להכנת לוגו כולל הלוך וחזור של הלקוח ואני לוקחת 500 ש"ח
בדר"כ הלקוח רוצה גם כרטיס ביקור וגם בלאנק ומעטפה ואז כולל הכל מגיע ל 750 ש"ח
מי שבא אלי יודע שהוא לא קוקה קולה ואני לא מעצבת על

בהצלחה לכולם

מה עניין של טפשי?
כל אחד מחליט לעצמו בכמה שווה לו לעבוד :)
אני מתמחרת בדר"כ לפי 100 שח לשעה,
ובאמת לוגו זה בערך 10 שעות שווה 1000 ש"ח.

• הוסף לסימניות
האיכות של העבודה שלי תלויה, בין היתר, באיכות של הציוד שיש לי.
אז אם התקציב שלי מוגבל, אני אעדיף להוציא יותר על ציוד שיאפשר לי להביא מוצר איכותי יותר ללקוח, ולא על מיתוג שאין בו כדי להעיד על היכולות שלי, אלא סתם ליופי.
סתם עניין של סדר עדיפויות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;1356324:
אוי נחמי, די
אני לא אוהבת שמתחילים לזלזל במקצועיות במגזר החרדי וברמה..
אנא.
יש אצלנו הרבה צלמות טובות ומקצועיות
ברמה מאד גבוהה, יותר מבמגזר הכללי.

מספיק להרגיש נחיתיים!

וזהו, זה כבר דיון לאשכול נפרד..

יש מצוינות, ויש מיקצועיות ויש הכל.

אבל, אם אנשים אפילו רק חושבים שהם יוכלו להיות מיקצועיים אחרי קורס שכזה זה מראה טוב מאוד מה הרמה.
(סתם דוגמה עצמית, אני התחלתי ללמוד צילום בתור תחביב חביב בגיל 17 אז הלכתי לקורס של כמעט שנה והיו שם הרבה שחשבו שזה יספיק להם כדי להיות צלמות ברמה של X,
אם הייתי יודעת שזה יהיה המיקצוע העתידי שלי הייתי הולכת ללמוד במקום עם התוכנית לימודים הכי ארוכה)

אין מה לדאוג, המיקצועניות החרדיות מפוצצות בעבודה ויש להם קהל איכותי ורחב,
אני מדברת על סטנדרטים.
ואגב, ברור שבמגזר החילוני צלמי ילדים הם ברמה נמוכה יותר הטובים מתעסקים בתחומים מתגמלים יותר.

• הוסף לסימניות
למה זה תמיד סוטה מהכותרת של האשכול
שאלו מי רוצה עבודה
תכתבו כאן או באישי אם אתן מעניינות ומה המחיר וכל טוב
שהלקוח כבר יבחר לעצמו אם הוא מעוניין לשלם את המחיר ואיזו רמה הוא מחפש
אף אחד לא התכוון לתקוף את אף אחד במקור

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה