דרוש מידע יש לי רעיון אבל ... אשמח שתענו בצורה מקצועית

• הוסף לסימניות
אשמח לעזרת המומחים כן
יש לי רעיון לכתוב סדרה על סמך ספר כלשהו שבנוי בצורה מסויימת, זאת אומרת שיש בתוך הספר חלוקה מסוימת לכל פרק, ואני רוצה לכתוב את הסדרה שלי באותה צורת חלוקה של הספר.
האם אני עוברת על החוק של זכויות יוצרים?
חשבתי גם לקחת רעיונות מהספר, ולנסח אותם בשפה שלי לצורך המסויים שלי. השאלה האם גם לאחר השינויים החוק שלל זכויות יוצרים עדיין בתוקף?

• הוסף לסימניות
אשמח לעזרת המומחים כן
יש לי רעיון לכתוב סדרה על סמך ספר כלשהו שבנוי בצורה מסויימת, זאת אומרת שיש בתוך הספר חלוקה מסוימת לכל פרק, ואני רוצה לכתוב את הסדרה שלי באותה צורת חלוקה של הספר.
חשבתי גם לקחת רעיונות מהספר, ולנסח אותם בשפה שלי לצורך המסויים שלי. השאלה האם גם לאחר השינויים החוק שלל זכויות יוצרים עדיין בתוקף?
תבקשי אישור מבעל הספר.

• הוסף לסימניות
ומה לגבי המוסריות? "והייתם נקיים מה' ומישראל". נקודה לתשומת ליבכם.

• הוסף לסימניות
אפילו אם זה יהיה מותר הלכתית, וגם יהיה אישור מהמחבר ההוא, עדיין זה לא ייראה טוב
זה יתפרש כמו חיקוי ביחס למקור
וחבל מאוד שספר שמשקיעים בו הרבה עמל ומקוריות וכו', בסוף יוצג לכולם כספר 'חיקוי' של ספר אחר
לכן עדיף לעשות בסדר אחר לגמרי, כך לדעתי

• הוסף לסימניות
אפילו אם זה יהיה מותר הלכתית, וגם יהיה אישור מהמחבר ההוא, עדיין זה לא ייראה טוב
י

למה?
ככה עושים סרטים מספרים.

תבקשים רשות
עובדים בשיתוף פעולה,
ומשמחים את הקוראים שאהבו את הספר, ועכשיו יש להם סדרה.

• הוסף לסימניות
מן הסתם זו דבורי רנד,
יש רבות שמנסו לחקות אותה, גם בניסוחים, וזה לא נראה טוב.

אבל גם אם לא,
חיקוי תמיד לא ידמה למקור ויראה מזייף.
זו דעתי בכ"א.

• הוסף לסימניות
עובדים בשיתוף פעולה,
ומשמחים את הקוראים שאהבו את הספר, ועכשיו יש להם סדרה.
אם זה המקרה, באמת אין שום בעיה
כי הקוראים שמכירים את הספר, כמו שהם רוצים לראות אותו על המסך כך יתכן שירצו לקרוא אותו כסדרה
פשוט ממה שכתוב למעלה, לא נראה לי שזו הכוונה כאן, לעבוד בשתו"פ
כאן זה נראה יותר שרוצים "לברוח" מהבעיה של זכויות יוצרים

• הוסף לסימניות
אם זה המקרה, באמת אין שום בעיה
כי הקוראים שמכירים את הספר, כמו שהם רוצים לראות אותו על המסך כך יתכן שירצו לקרוא אותו כסדרה
פשוט ממה שכתוב למעלה, לא נראה לי שזו הכוונה כאן, לעבוד בשתו"פ
כאן זה נראה יותר שרוצים "לברוח" מהבעיה של זכויות יוצרים

ככה נשמע באמת.
אבל זה הפתרון היחידי שמכבד את שני הצדדים וגם מגיעה ומקסימום חשיפה,
בלי הרבה שיווק. כי יש כבר שוק, והוא יקבל את הרעיון בטוב ובשמחה עם גיבוי של הכותב.

• הוסף לסימניות
אשמח לעזרת המומחים כן
לא הבנתי, את יכולה לפרט יותר?

• הוסף לסימניות
לדעתי לא כדאי בכלל.
יש הרבה ספרים היום, שנראים כחיקוי של ספרים אחרים, וזה חבל מאוד,
זה מוריד מיד את הרמה של הספר, וזה גם מעצבן לקרוא את זה.
חבל, כל ספר יכול להיות טוב בפני עצמו, עדיף ספר יותר בוסר, מאשר חיקוי, לדעתי.

• הוסף לסימניות
תודה לכל המגיבים פה
השאלה לא היתה על האם לכתוב ספר על סמך ספר אחר אל על כתיבת סדרה של מאמרים על סמך הספר
מתנצלת שכתבתי לא ברור
בכל אופן תודה רבה
התשובות שלכם כבר עזרו לי לגבש החלטה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה