מידע שימושי יש לך רכב חשמלי? גר בבית משותף? יש לי שאלה >

• הוסף לסימניות
איך אתם מטעינים את הרכב?
מי הכין לכם תשתית הטענה?
איך מתחשבנים עם הדיירים בחשבון החשמל?

• הוסף לסימניות
בתקופה שהיה לי רכב חשמלי הבאתי מהבית שלי לחניה את ההטענה
ותשתית לקחתי מהחברה (טסלה)

• הוסף לסימניות
הבעיה מתחילה כשרוצים לעשות חיבור למעל 5 רכבים
תשתית הבניין לא מאפשרת את זה

מתאר לעצמי שבבנינים חדשים לוקחים את זה בחשבון

• הוסף לסימניות
חוצמזה יש אפשרות גם להטענה משקע ביתי רגיל רק שזה איטי קצת
ראיתי הרבה אנשים שמשכו חוט מאריך מהבית והם מטעינים את זה

• הוסף לסימניות
אפשר לבקש הוספה מחברת החשמל של פזות לצורך הענין
הביאו בעל מקצוע שאמר שא''א לעשות עמדות הטענה מעל 5 רכבים אין לבית תשתית
בנוסף צריך להרכיב שעוני חשמל ולהתחשבן כל חודש עם הוועד
וגם צריך לעשות ביטוח צד שלשי יקר במידה ויתלקח אחד העמדות

• הוסף לסימניות
אצלנו זה לא עובד ככה :)
אז תמשיכו לסבול:)
הביאו בעל מקצוע שאמר שא''א לעשות עמדות הטענה מעל 5 רכבים אין לבית תשתית
בנוסף צריך להרכיב שעוני חשמל ולהתחשבן כל חודש עם הוועד
וגם צריך לעשות ביטוח צד שלשי יקר במידה ויתלקח אחד העמדות
כן ברור שאין תשתית של חמש רכבים אבל כתבתי לבקש תוספת מחברת החשמל יש כזה דבר לבקש הגדלת פזות
עשיתי את זה המון פעמים רק צריך לעבור ביקורת שלהם שהכל בסדר אצלך וחורי ומשלמים כמה שקלים והם מגדילים
ואז מביאים בעל מקצוע שיסדר את זה

• הוסף לסימניות
בתקופה שהיה לי רכב חשמלי הבאתי מהבית שלי לחניה את ההטענה
ותשתית לקחתי מהחברה (טסלה)
ספר לנו על הטסלה.
שווה?
אני מבין שכבר אין לך, סיבה שקשורה לרכב עצמו?

• הוסף לסימניות
ספר לנו על הטסלה.
שווה?
אני מבין שכבר אין לך, סיבה שקשורה לרכב עצמו?
היה פה אשכול ע"ז חפש
אני אישית פשוט נוסע מהצפון לדרום וחוזר חלילה והצורך לחפש עמדה בדרך ועד שאתה מגיע היא תפוסה ולחפש אחרת ולהתקע פעם באמצע הכביש כי הולך להגמר לך הבטריה ויש לך פגישה חשובה מאוד
או שאיזה בוקר אחד אתה מגלה ששכחת אתמול לחבר את הרכב להטענה ואין לך מספיק בטריה להיום
זה ממש מעצבן ולכן העפתי אותה
אבל מי שעושה נסיעות עירוניות וקצת חוץ לעיר קרוב זה רכב טוב

• הוסף לסימניות
זה ממש מעצבן ולכן העפתי אותה
מה? זה היה אתה:oops:?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

הרבה אנשים אומרים נקנה רכב חשמלי במקום לשלם 1,500-2,000 שח על דלק נשלם את זה החזר לרכב חשמלי חדש
גם נרוויח את ההפרש (אם בכלל) וגם נתפנק על רכב טוב עוצמתי וחדש
ברור שמי שקונה רכב חדש אין מצב שהוא חוסך משהו כי הירידת ערך ברכב חדש בכלל וברכב חשמלי בכלל היא פסיכית
אמנם הם חוסכים 2000 שח בחודש על דלק אבל הירית ערך ב4 שנים היא 100,000 ש"ח בחשבון פשוט: ירידת ערך של 25,000 ₪ בשנה = 2,083 ₪ הפסד בכל חודש והם לא מחשבים את הביטוח היקר (מגיע בקלות ל10 אל"ש) ולא את העמדת טעינה ולא את החשמל (גם אם זה קצת אבל זה גם כסף)
רכבים שעלו 150,000 שח יכולים להימכר היום אחרי 4 שנים ב50,000 שח רנו זואי (130 אל"ש) ניסאן ליף (150 אל"ש) GAC (140 אל"ש) MG ZS EV (130, אל"ש) JAC (133 אל"ש) וכן הלאה ואפשר למצוא אותם כיום ביד 2 את הרכבים האלה במחיר 50,000-60,000 ש"ח
השאלה האם אפשר לרכוב דווקא על אלה שכן עשו את הטעות הזאת וקנו את הרכב הכי מתקדם לפני 4 שנים והיום הרכב הזה איבד בערך 60% מהערך שלו מציין שהרכב לפעמים עדיין באחריות כללית וודאי הבטריה באחריות יש לה בד"כ 8 שנים או 150-160 אלף קילומטר
או שלא הרכב ימשיך לאבד את הערך שלו אז בקצב הזה נראה עוד 3 שנים רכבים חשמליים ב15-20 אל"ש (ואז כל אברכי הפריאוס יעברו לחשמלי) שזה הרבה יותר חסכוני הרבה פחות כאב ראש הרבה פחות טיפולים להתקדם לפחות 10 שנים בשנתון
רק מציין שכל הרכבים הזולים האלה הטווח שלהם יחסית קטן 200-260 קמ טווח ריאלי
וצריך לבדוק את הסוללה לפני שקונים רכב כזה וכמובן שיהיה אופציה לעמדת טעינה (אלא אם אתם גרים במודיעין עילית)
יאלה תגיבו מי שיש לו חשמלי וחוסך (לטענתו) ומי שנגד ונשאר עם ההיברידי
אם יש לך בבית או בעסק, או במוסד שאתם עובדים בו - מדפסת צבעונית,
אז יש לעם ישראל בקשה קטנה - עם שכר גבוה ביותר:
תן לעם ישראל חצי דקה בשבוע, ותדפיס את הדף שתקבל למייל.
את הדף הזה יבואו לאסוף יהודים יקרים מרחבי השכונה שלך, וידביקו בבתי כנסת, כל שבוע,
וכל הזכויות האלו יהיו שלך!!!
והשכר, אווו, ממש לא קטן, כבר מרן החפץ חיים כתב על שכרם הגדול של מעוררי השבת, ויזכו עבור זה לבנים גדולי ישראל, ולכל ברכות השבת.
אנחנו כעת בהתעוררות רבתית ארצית בעקבות מכתבים חדשים שפורסמו בשבוע האחרון מגדולי ישראל מכל העדות והחוגים בבקשה מיוחדת לעזור למען המטרה של רכישה בעסקים שומרי שבת, והימנעות מאלו שעדיין לא זכו לכך.
לצורך כך הוחלט על מבצע תעמולה מקיף בכל בית כנסת, כולל, ישיבה חיידר ובית ספר בארץ, שכל שבוע תופיע בו המודעה השבועית החדשה.
מכיוון שאין שום תקציב להיקף הפרוייקט האדיר הזה, הוחלט ללכת על הכיוון הנ"ל.
לכן אם יש לך איך להדפיס דף צבעוני שעולה אגורות בודדות כל דף, אז יחד בכוח הרבים נוכל להגיע לכל הארץ.
אז קדימה, אין כאן שום התחייבות, אלא רק התנדבות מתי שנוח לכם - עם ישראל מחכה לכם!
פשוט שלחו מייל למייל הרשמי של וועדת הרבנים לענייני השבת עם הנושא "מדפסת", אזור מגורים (לא קריטי עכשיו כתובות מדוייקת - מספיק שכונה ועיר), והאם זה A4 או A3, ואנחנו מייד יוצאים לדרך בס"ד!
לכל שאלה הערה או הארה - נשמח מאודדדד לשמוע!
תודה רבה לכם!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה