דרוש מידע יש מה לערער ממס מרכישה מחו"ל?

• הוסף לסימניות
ביצעתי הזמנה של 300 ומשהו ש"ח מחו"ל ועתה הודיעו לי שהגיעה החבילה אך עלי לשלם מס בסך 58 ש"ח.
יש מה לערער? מישהו ניסה??
לא חשבתי שכבר מסכום כזה משלמים מס.
אשמח לתשובה בהקדם כי החבילה דחופה לי..
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
כל חבילה שהיא מעל 75 דולר חייבת במס.

יצא לי פעם שדרשו ממני גם מס וגם "הוצאות אחסון ודמי טיפול במכס" משהו כזה, וסירבתי לשלם את הדמי טיפול, אלא את המס בלבד.
למעשה הם החזירו את החבילה לחו"ל,
הזמנתי אותה שנית ואז לא ביקשו את שאר התשלומים אלא המס בלבד.

אבל לא נראה לי יש דרך לא לשלם מס.
אם יש, גם אני אשמח לדעת...

• הוסף לסימניות
אז כל קניה שעושים צריך עד 75 דולר?
אם קניה גדולה מחלקת לכמה פעמים ביום זה פטור ממס?

• הוסף לסימניות
אז כל קניה שעושים צריך עד 75 דולר?
אם קניה גדולה מחלקת לכמה פעמים ביום זה פטור ממס?
הפטור זה עד 75$ ביום, גם 75 קניות של דולר ביום אחד יהיו חייבות במס.
אכן בדר"כ אם זה מחולק לא עולים על זה במכס.

• הוסף לסימניות
מאידך לפעמים מזמינים בימים שונים וזה מאוחד לחבילה אחת ע"י המוכר ומתחייב במס

• הוסף לסימניות
זה לא מס קניה, זה מע"מ.
מע"מ יש על כל חבילה מעל 75$, על מוצרים מסוימים יכול להיות בנוסף גם מס קניה. כדאי לשים לב לזה בהזמנה של אלקטרוניקה וחלקי חילוף לרכבים (כולל אופניים חשמליים וקורקינט), לדוגמה.

הסבר באתר כל זכות
יש גם מחשבון מסים לפי קטיגוריות

• הוסף לסימניות
מישהו יודע אם יש מה לערער, כנראה שעברתי את ה 75 דולר ב 70 אגורות.
בדקתי באותו רגע באתר וזה היה על השקל. אחרי שחוייבתי במכס בדקתי מה היה באותו יום וראיתי שזה היה 70 אגורות יותר.
על זה שילמתי 48 שקל...
אם שילמתי כבר יש מה לנסות לבקש החזר?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
יש אפשרות ערעור (לאחר ששילמת).
יש כללים מדויקים לפי איזה שער מחשבים. אין לי מושג אם יש סיכוישהם טעו בחישוב או אם הם מוכנים לעשות טובה ולוותר.
מה שיכול לעזור למנוע את זה להבא: לשלם בדולרים ושיהיה רשום על החבילה מחיר בדולר. (אגב, זה עשוי אפילו להיות משתלם, כי יתכן בהחלט שעמלת ההמרה של כרטיס האשראי נמוכה יותר מהעמלה של האתר עצמו)
אם אין אפשרות כזו, כדאי כמובן לקחת טווח ביטחון ולא להגיע קרוב מדי ל-75$, כי השער הקובע הוא לא השער ביום הקניה אלא לפי ההגעה.

• הוסף לסימניות
מה הקשר ליום?
אין למכס אפשרות לדעת מתי ביצעת את הרכישות..
אין שום בעיה להזמין עשר חבילות של 75$ אחת אחרי השניה
אם הן מגיעות ארוזות ביחד - כאן הבעיה..

• הוסף לסימניות
מה הקשר ליום?
אין למכס אפשרות לדעת מתי ביצעת את הרכישות..
אין שום בעיה להזמין עשר חבילות של 75$ אחת אחרי השניה
אם הן מגיעות ארוזות ביחד - כאן הבעיה..
אני רואה שאכן טעיתי...
ורשמית החישוב הוא ל3 ימים ולא רק יום אחד.
מתוך כל זכות https://www.kolzchut.org.il/he/זכותון_בנושא_יבוא_אישי_(חבילות_מחו"ל);
לתשומת לב: שתי חבילות או יותר שיישלחו מאותו ספק לאותו לקוח בהפרש של עד 72 שעות, ייחשבו כמשלוח אחד שפוצל, ומסי היבוא יחושבו לפי ערכם הכולל של כל המוצרים יחד

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה