התייעצות כגרפיקאים, הייתם מוכנים לבצע עבודה כזאת?

• הוסף לסימניות
בס"ד

כמעצבת גרפית אני מקבלת כל מיני פרויקטים, כבר נתקלתי במוזרים פחות ומוזרים יותר.

לאחרונה קיבלתי מייל מלקוח חדש (ומוכר) שבו אני מתבקשת ליצור מודעת "עמוד קלון" לכמה נערי שוליים שמתפרעים בשכונה ומטילים חיתתם על אחרים, כדי להזהיר אותם, וכנראה אחרים מהם. (אין לי מושג איפה ואיך הוא מתכונן לפרסם, בעלון, בבית כנסת, בלוחות מודעות או אולי סתם לזרוק פשקווילים, אבל הרעיון ברור)

אני גרפיקאית, לא עו"ד פלילית שמייצגת כל לקוח תמורת בצע כסף. (עורכת: לא כל עורכי הדין הפליליים עושים הכל תמורת כסף, ישנם כאלו ערכיים ומוסריים)
אבל מצד שני, וזה אני כותבת לא בשביל למצוא לעצמי תירוצים, אלא באמת אולי תפקידי הוא עיצוב גרפי ועלי לבצע הוראות לקוח בצורה קרה, מבלי להתחשב כלל בתוכן הדברים אלא פשוט להעביר את המסר של הלקוח על גבי הפולדר, סה טו. בפרט שאני לא קופירייטרית אלא מעצבת גרפית בלבד. דעתכם?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
גברת אלמנט,
את ממש לא חייבת לקחת כל עבודה!

מנסיון אישי אוכל לספר לך שהספיק לי פעם אחת למתג 'ארגון' כלשהו
שהיה נראה תמים בתחילה ולא הייתה ברורה לי מטרתו האמיתית
שיחקתי ראש קטן וסיפקתי עבודה כמו ללקוח רגיל.
זו הייתה טעות, בפירוש.
הצטערתי מאד שהייתי שותפה גם אם בצורה עקיפה לאג'נדה המעוותת שלהם.
(על אותו רעיון שלא אזייף תלושי משכורת...)

חוץ מזה שבד"כ לקוחות כאלו הם לא הכי נחמדים בלשון המעטה, קחי את זה בחשבון.
גם עורכי דין פליליים לא לוקחים כל לקוח...
ואם תרצי לקנות לעצמך שם מקצועי תהיי חייבת להיזהר מאנשים מחרחרי ריב ומדון,
שרק ירחיקו ממך את הלקוחות הטובים.

• הוסף לסימניות
אני בהחלט מסנן את הלקוחות שלי
ויכול לומר למשל ש... 'כזה משפט לא עובר אצלי' וכדו'

זה תלוי כמובן ברמת הדחיפות בקבלת העבודות מול העמידה על העקרונות...

אבל לעצם השאלה, ניתן לבקש אישור מרב לפרסום הדברים, כך שאם הבנאדם הולך להזיק למישהו ללא דעת תורה המתירה לו, את לא תהיי חלק מזה,
אבל אם יש אישור מרב לעניין, אדרבה, יהיה לכם חלק בזכויות הנ"ל...

לא כל דבר שנראה לנו רע הוא תמיד כך, ולהיפך...

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
על אותו משקל - לקוח שלי שנים רבות.
רצה מודעה בסגנון חילוני.
אמרתי לו אין בעיה... עשיתי מודעה קצת פרועה אבל צנועה כמובן.
הוא אומר לי.. לא.... משו יותר חשוף.
אמרתי לו זה אני לא עושה בחיים.! ויהי מה.
אני לא מכשילה. הוא צחק לי בפנים ואמר לי איזה דוסית ומה נראה לך שלא רואים דברים כאלו מה את מתרגשת וכל מיני דברים כאלה..... אנחנו רגילים... זה לא מזיז לנו פה..(לא בבני ברק)
עדיין הייתי איתנה בדעתי
אמרתי לו אין לי בעיה שיראו. לא מחנכת אפחד. יש לי בעיה להיות שותפה לפריצות ואני לא מעוניינת להמשיך בשיחה הזו משום כיוון. חד חלק ונחרץ..
עזוב לך לגרפיקאית אחרת. אל תשלם וכו...
היה לנו ויכוח קטן בסוף הוא הסכים...
עשיתי לעצמי וי :)

• הוסף לסימניות
אבל מצד שני, וזה אני כותבת לא בשביל למצוא לעצמי תירוצים, אלא באמת אולי תפקידי הוא עיצוב גרפי ועלי לבצע הוראות לקוח בצורה קרה, מבלי להתחשב כלל בתוכן הדברים אלא פשוט להעביר את המסר של הלקוח על גבי הפולדר, סה טו. בפרט שאני לא קופירייטרית אלא מעצבת גרפית בלבד. דעתכם?
בואי ניקח את זה לאקסטרים, ותעני לבד:
את מוכנה לעצב פליירים לחמאס? ככה לבצע הוראות לקוח בצורה קרה?
לא.
אז יש לך גבולות מוסר.
ועכשיו תחשבי איפה את מציבה אותם.

• הוסף לסימניות
קודם כל יכול להיות שפשקוויל כזה הוא לצורך.
אולי באמת מדובר בנערים שעושים טרור בשכונה וראוי לפעול כך או אחרת?
אבל מספק לא הייתי עושה את העבודה הזאת וגם כמו שנראה לא מדובר בפיתוי כספי גדול...
אבל אין שמחה כהתרת הספקות ופשוט תלכי לשאול רב שמכיר את הסיטואציה ושאת סומכת עליו גם בשאר השאלות של איסור והיתר.

• הוסף לסימניות
נניח ואת לא שואלת רב. נניח שהמחיר שווה את עצמו.
את לא חוששת שאי-מי מהנערים האלו ידע מי את ויפיל עליך את חיתתו?

ולמה הלקוח לא יכול לפתוח וורד ולשפוך את מררתו בצורה שמתחשק לו?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה