דרוש מידע כיצד הייתם נוהגים .....נזילה בצנרת....

• הוסף לסימניות
מכרנו דירה לפני 3 שנים
יש לציין שמכרנו היה בעיית נזילה אבל עם בכמה חודשים
הקונה עשה שיפוצון לטענתו הוא נגע באזור של הצנרת והחליף כמה חיבורים...
והייתה לו הפסקה של שנה שלא נזל ואז חזר שוב לנזול
הוא הביא מאתר והוא ראה שיש בעיה בחיבורים במקום שהקונה לא נגע אלא במה שאיך שמכרנו לו..
השאלה מה מקובל אנחנו צריכים לתקן?
המצב החריף לאחרונה ככה הוא טוען...
הנקודה שאנחנו לא לא יודעים אם זה הבעיה שהיה בזמננו
מה עושים בכזה מצב....
אין לנו עניין להתחמק מתשלום!

• הוסף לסימניות
אולי יש אפשרות שמומחה יגיד ממתי הבעיה, או שאין דרך לדעת?
מן הסתם שאלת רב

• הוסף לסימניות
אולי יש אפשרות שמומחה יגיד ממתי הבעיה, או שאין דרך לדעת?
יש דרך לדעת והגיע מאתר ומצא שיש בעיה בחיבור של הצינור לקו בניין....
אלא אם כן הסתרתם את הנזילה הזו בכוונה...
לא הסתרנו ח"ו
חשבנו שיש נזילה במקום XX והקונים שיפצו והחליפו שם את הצינור אז לא היה היכפת...
עכשיו התברר שיש בעיה באותו אזור אבל בחיבור אחר של צינור שחובר בצורה לא תיקנית
השאלה אם ומאחר שזה לא היה תקני אז אנחנו צריכים לשלם....?

• הוסף לסימניות
עד כמה שידוע לי, בחוזה המכירה מוכרים את הדירה as is. כולל בעיות בצנרת אם יש.
אלא אם כן הסתרתם את הנזילה הזו בכוונה...
כנל מה שידוע לי
אמור הרי להיות התיחסות במחיר למצב הדירה והצנרת באופן כללי אם זה חדש או ישן וכו אם לא הסתרתם משהו אז לא בעיה שלכם כל דירה היא קצת 'חתול בשק'

• הוסף לסימניות
בניגוד לדברי הכותבים פה נזילה קשה נחשבת לפגם מהותי בדירה וצריכה להיות מדווחת בחוזה למרות שהדירה נמכרת as is
כמובן שאם הנזילה התרחשה אחרי זה משהוא אחר.
איך אני יודע? כי המוכר שלי בהוראת עורך דינו הדגיש בחוזה שיש נזילה בדירה ולא אוכל לטעון על זה שום דבר.
וזה חוץ מהסעיף שהדירה נמכרת כמו שהיא ובאחריות המוכר לוודא וכו' וכו'
ואכן העו"ד שלי רצה לפוצץ את העיסקה. אבל החלטנו שזה לא כזה נורא לנו והמשכנו, אבל כל הצדדים(דהיינו העו"ד שלנו ושלהם) ווידאו שהבנו את זה ושלא נוכל לתבוע על זה
אינני משפטן אבל אני יודע שיש מושג שנקרא פגם מהותי בעסקה ולמרות שהקונה קונה את זה כחתול בשק עדיין אפשר לתבוע ביטול עסקה על דברים מסויימים
אינני מתייחס למקרה הספציפי כי אינני יודע מה הנתונים. רק מיידע שזה שהחוזה הוא as is אינו פטור אוטומטי מכל סוג של ליקוי בדירה.

• הוסף לסימניות
אבל אם זה התגלה אחרי אפילו אם נוצר קודם אבל היה סמוי?
אני לא חלמתי להתלונן למוכר אחרי שנה.
מיד- זה משהו אחר לא יודעת.
אבל זה לא מכירה עם אחריות ושירות לקוחות...

• הוסף לסימניות
בניגוד לדברי הכותבים פה נזילה קשה נחשבת לפגם מהותי בדירה וצריכה להיות מדווחת בחוזה למרות שהדירה נמכרת as is
כמובן שאם הנזילה התרחשה אחרי זה משהוא אחר.
איך אני יודע? כי המוכר שלי בהוראת עורך דינו הדגיש בחוזה שיש נזילה בדירה ולא אוכל לטעון על זה שום דבר.
וזה חוץ מהסעיף שהדירה נמכרת כמו שהיא ובאחריות המוכר לוודא וכו' וכו'
ואכן העו"ד שלי רצה לפוצץ את העיסקה. אבל החלטנו שזה לא כזה נורא לנו והמשכנו, אבל כל הצדדים(דהיינו העו"ד שלנו ושלהם) ווידאו שהבנו את זה ושלא נוכל לתבוע על זה
אינני משפטן אבל אני יודע שיש מושג שנקרא פגם מהותי בעסקה ולמרות שהקונה קונה את זה כחתול בשק עדיין אפשר לתבוע ביטול עסקה על דברים מסויימים
אינני מתייחס למקרה הספציפי כי אינני יודע מה הנתונים. רק מיידע שזה שהחוזה הוא as is אינו פטור אוטומטי מכל סוג של ליקוי בדירה.
צודק שאלתי את העו"ד וככה טען לי כיוון שלא דיברנו על זה מורש וזה ליקוי מהותי שהיה כבר בשעת המכירה(חיבור לא תקין) אז כן צריך לשלם.....
אבל זה לא מכירה עם אחריות ושירות לקוחות...
זה לא אחריות אלא ליקוי מהותי בדירה שהתגלה רק אח"כ שלא הוזכר בחוזה....

תודה לכל העונים!

• הוסף לסימניות
צודק שאלתי את העו"ד וככה טען לי כיוון שלא דיברנו על זה מורש וזה ליקוי מהותי שהיה כבר בשעת המכירה(חיבור לא תקין) אז כן צריך לשלם.....

זה לא אחריות אלא ליקוי מהותי בדירה שהתגלה רק אח"כ שלא הוזכר בחוזה....

תודה לכל העונים!
אבל הוא לא היה ידוע אז

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא היה בחוזה שום התייחסות לנזילה?
אם לא היתה שום התייחסות, ובחוזה נכתב שהדירה נמכרת as is - גם אז צריך טיעון מאוד חזק כדי לחייב מוכר על נזילה אחרי 3 שנים.
הקונה ידע שיש נזילה והוא לקח בחשבון את כל המסתעף.

לא לסמוך על אף חוות דעת של בעל מקצוע מצד הקונה כי הוא נגוע.
גם העו"ד נגוע.

• הוסף לסימניות
לא לסמוך על אף חוות דעת של בעל מקצוע מצד הקונה כי הוא נגוע.
גם העו"ד נגוע.
פותחת האשכול שאלה את העו"ד שלה, הוא לא אמור להיות נגוע. ועל פגם מהותי אפשר להתלונן גם הרבה זמן אחרי.
צריך להוכיח שהקונה ידע את זה.
מן הסתם זה שולל ממנו את הזכות לטעון טענות.

כמובן לשאול דיין ירא שמים.
זה נקודה מאוד נכונה. ברגע שהוא שיפץ צריך להוכיח שזה לא קשור איליו( אפילו אם הרטיבות רחוקה ממקום השיפוץ מאוד יכול להיות שזה קשור)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה