התייעצות כל כמה זמן עושים בדיקות דם? ושאלה נוספת

• הוסף לסימניות
המתבגרת קיבלה לפני שנה וחצי תוצאות לא היו הכי תקינות - כלומר סבירות מינוס, לא להיט, וכתוצאה מכך שינתה את הרגלי התוזנה, ומפחדת ומסרבת לעשות שוב... הייתם לוחצים אותה? או שזה נורמלי.

2. פתק מהחיידר מסוג ''אבקש לטפל ולהעניש את בנכם על מעשה כלשהו''? כיצד אתם מגיבים?... אני לא בטוחה שנכון תמיד לגלגל אל ההורים משהו שקרה בתחומי בית הספר... לא רוצה לזלזל במורה ומצד שני לא רוצה להיכנס לזה (בעיני לא דרמטי, לא נחמד בכלל אבל לא משהו לשבור כלים)

• הוסף לסימניות
2. פתק מהחיידר מסוג ''אבקש לטפל ולהעניש את בנכם על מעשה כלשהו''? כיצד אתם מגיבים?... אני לא בטוחה שנכון תמיד לגלגל אל ההורים משהו שקרה בתחומי בית הספר... לא רוצה לזלזל במורה ומצד שני לא רוצה להיכנס לזה (בעיני לא דרמטי, לא נחמד בכלל אבל לא משהו לשבור כלים)
לא יודעת אם אני רוצה להעניש על אותם דברים שהמורה חושבת, אני ארצה להראות רצינות לתלונה ולכן אתקשר לדבר איתה- ותלוי מה תהיה המסקנה מהשיחה.

• הוסף לסימניות
המתבגרת קיבלה לפני שנה וחצי תוצאות לא היו הכי תקינות - כלומר סבירות מינוס, לא להיט, וכתוצאה מכך שינתה את הרגלי התוזנה, ומפחדת ומסרבת לעשות שוב... הייתם לוחצים אותה? או שזה נורמלי.
שנה וחצי זה הרבה זמן, כשהברזל /B12 נמוך נותנים הפניה לבדיקת דם נוספת אחרי חצי שנה.
אני הייתי לוחצת לעשות שוב

• הוסף לסימניות
שנה וחצי זה הרבה זמן, כשהברזל /B12 נמוך נותנים הפניה לבדיקת דם נוספת אחרי חצי שנה.
אני הייתי לוחצת לעשות שוב
תודה, היה לה כולסטרול לא הכי תקין,
טריגליצרידים קצת גבוהים, סוכר גבולי (108 בצום)
ועוד כמה דברים שהיו קשורים לעודף משקל שלה. פחות לויטמינים.
מאז ירדה המון המשקל עושה פעילות גופנית ושומרת.
הטענה היא, כל ההמלצות שהמליצו הדיאטנית והרופא מבוצעות, בדיקה לא תעזור לכאן ולכאן.

• הוסף לסימניות
הטענה היא, כל ההמלצות שהמליצו הדיאטנית והרופא מבוצעות, בדיקה לא תעזור לכאן ולכאן.
טענה מצחיקה :)
אם הכל כבר תקין- מצוין והיא תהיה רגועה, אז למה לא לעשות?
אם לא- אז שינוי אורח החיים לא עזר מספיק והיא צריכה עזרה רפואית והזמן שעובר רק מחריף את הנזק.

• הוסף לסימניות
לא יודעת אם ישפיע עליה אבל אצלי מה שמדרבן זה לראות תוצאות בבדיקות.
אולי ללכת כל כיוון כזה (יכול להיות שזה מגיע מפחד שהבדיקות עדיין לא תקינות?)

לגבי השאלה השניה-
אם זה ח"פ תגידי לבן שלך בצורה רגועה שזה לא מקובל בחיידר לעשות כך וכך וזהו...
מקסימום עוד איזה עונש קטנטן

(זה יותר טוב מהפתק שקיבלנו ש 'X לא יכול להגיע ללימודים עד שניקח אחריות על מעשיו' -הסברתי לחיידר שעם כל הרצון אני לא יכולה לקחת אחריות על מעשים של מישהו אחר...גם אם הוא הבן שלי. אני יכולה לדבר איתו, להעניש אותו וכו' אבל לא לקחת אחריות שזה לא יקרה שוב)

• הוסף לסימניות
2. הייתי אומרת לילד מה המעשה, שומעת ממנו מה קרה, מבהירה לו שלא מתנהגים ככה (ברמת החומרה שמתאימה לדעתי, לא לדעת המורה), מוודאה שהוא הבין מה הבעיה במעשה, וזהו.

• הוסף לסימניות
חייב לעקוב.
בד"כ עושים בדיקה כמה שבועות אחרי בניית התפריט כדי לעקוב שאכן משפיע באופן הרצוי, אז בטח ובטח אם עברה שנה וחצי
וירידה במשקל לא תמיד אומרת ירידה בשאר המדדים.
כמו כן כדאי לבדוק נזק רגשי בעקבות העניין, נשמע שיש משהו בכיוון

• הוסף לסימניות
חודש חודשיים אם הבדיקות הקודמות לא יצאו תקינות

• הוסף לסימניות
הייתי משכנעת אותה לעשות בדיקות דם. כדי שתהיה רגועה, או שתטפל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה