כללי כמה הייתם לוקחים על כזה דבר?

• הוסף לסימניות
כמה דברים:

נכתב ע"י ג.ח;340583:
אף פעם לא חשבתי לשלם כסף על פונטים
חבל מאד, בעיקר כי רוב (אם לא כל) הפונטים החינמיים, הם חינמיים לשימוש לא מסחרי בלבד. ברגע שאת מקבלת כסף על המודעה הזו, את חייבת לרכוש כחוק את הפונט, או לפחות לקבל אישור מהיוצר שלו.

נכתב ע"י ג.ח;340583:
נראה לך שללקוח, שבעצם לא מבין בגרפיקה, משנה לו כ"כ הפונטים, העיקר שזה קריא ויפה, לא?
הלקוח לא אמור להבין בגרפיקה, לכן הוא לקוח ולא מעצב :rolleyes:. אבל *את* אמורה להבין בגרפיקה, לכן הוא פנה אליך. זה לא חוכמה להגיד "טוב, אז נעשה איזה עבודה לא רצינית, גם ככה הוא לא מבין". לא! את צריכה לכבד את המקצוע שלך ואת עצמך, ולהגיש את העבודה הטובה ביותר האפשרית.
פונט-כתב-יד קטן ודק שכזה לא קריא בנגטיב. לאותיות השמנמנות האלה הוספת גם הבלטה- למה? הן שמנמנות גם ככה!
אם את מבינה שחשוב ש"זה קריא ויפה", תגרמי לו להיות "קריא ויפה".

בהצלחה!;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלדג;340752:
חבל מאד, בעיקר כי רוב (אם לא כל) הפונטים החינמיים, הם חינמיים לשימוש לא מסחרי בלבד. ברגע שאת מקבלת כסף על המודעה הזו, את חייבת לרכוש כחוק את הפונט, או לפחות לקבל אישור מהיוצר שלו.

הפונטים של בן נתן, מאיר סדן ודניאל לוי הם לא לשימוש מסחרי אא"כ רוכשים רשיון לשימוש כזה.
אבל יש הרבה פונטים חינמיים שאפשר לעשות בהם שימוש מסחרי (בתנאים מסויימים או בלי תנאים), למשל הפונטים של יעקב מנדלסון או של פרוייקט קולמוס או ברק פלורסהיים.

עם זאת חובה עלי לציין שרוב הפונטים של נתן, סדן ולוי באמת ברמה הרבה יותר גבוהה משאר החינמיים (אם כי גם להם יש פונטים בינונים).  לעומת זאת אני מצאתי שימושיות בפרוייקטים מסויימים גם בְפונטים של מנדלסון.

דבר נוסף שחשוב להבין, שפונט טוב לא נמדד דווקא ביופי של האותיות אלא במרכיבים נוספים כמו ריווח, קריאות, ריבוי משקלים וכו'.
יכולות להיות אותיות מאד יפות בפונט, אבל בגלל שהיוצר לא מבין בטיפוגרפיה - בטקסט זה לא נראה משהו.

• הוסף לסימניות
ל SARIT F -
"*) לא להשתמש יותר מדי באפקטים (=לא מכינים מודעות כאלה בפוטושופ..)
ככה מתחילים" =
אז ככה: אני ממש לא מתחילה, אני כבר כמה שנים טובות בתחום, ותתפלאי לשמוע אני עושה ה-כ-ל בפוטושופ!!! (כי אני לא יודעת כ"כ טוב תוכנות אחרות) וב"ה כולם מרוצים!!! (לא שאני מתגאה- מציאות שאנשים חוזרים...)
האפקטים לדעתי מוסיפים הרבה הדגשה.
בכל אופן תודה רבה והרבה הצלחה גם לך

• הוסף לסימניות
כמה שנים בתחום ועדיין עם פונטים חינמיים ולוקחת 40 ש"ח למודעת פרסום???????? :eek:

• הוסף לסימניות
כן, תארי לעצמך, אני יכולה לתת לך גם המלצות (מהרבה לקוחות):D
את רואה, לא קשור לפונטים ולא לכלום (ברור שזה השתדלות) אלא רק בסיעתא דשמיא!!!
בהצלחה

• הוסף לסימניות
מילא, אני לא נכנסת לויכות של מקצועי או לא, (פשוט כי כבר נמאס לי:() אבל איך מתפרנסים מכזה דבר?

• הוסף לסימניות
היא אמרה איך, סיעתא דשמיא.

• הוסף לסימניות
ברור שסייעתא דשמיא, אלא מה...

אז ככה, גם אני התחלתי כך פחות או יותר לפני כ11 שנה, אבל אז עבדתי שעה על 40 ש"ח, אם לא 3 שעות, כי ללקוח יש גם הערות שונות, ובד"כ הלקוחות שמחפשים גרפיקאי ב40 ש"ח יש להם הכי הרבה עצות והערות בלי סוף, והסיבה פשוטה, הוא יודע שיש לו פה עסק עם אחד שמשתכר בממוצע 15 ש"ח לשעה.

במשך השנים, למדתי באיזו תוכנה מבצעים כל עבודה, ובאלו פונטים משתמשים, כמובן שרכשתי פונטים חוקיים באלפי ש"ח, וב"ה במקום לעבוד שעה ויותר על 40 ש"ח, אני לפעמים עושה עבודה של 1200 ש"ח בשעה שעתיים (ששש... אל תגלו ללקוחות), ובכל מקרה בממוצע לפחות 160 ש"ח לשעה, ב"ה עם סייעתא דשמיא כמובן.

אז במקום לעבוד עם הרבה לקוחות הרבה שעות ולהרויח בסוף החודש 2000 ש"ח, לומדים (אפשר ללמוד המון המון רק מפרוג!) ומתמקצעים, ומכבדים את עצמנו ואת המקצוע, ואז עובדים עם פחות לקוחות, פחות שעות, והרבה יותר כסף בעז"ה.

זה ההבדל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה