כללי כמה לוגואים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosil;911258:
אמנם הייתי זורק עוד כמה מחמאות, אבל אין לי זמן אז אסתפק ב'כנ"ל' של כל אחד מהמחמאות ...
באמת, מדהים.

תודה שלימה לכולם :)

• הוסף לסימניות
וואו!!! עבודות מדהימות!!!
איזה דיוק וירידה לפרטים פשוט מדהים.

אגב, האותיות של קפיצת הדרך עשוי מחוטים?

נשמח לראות עוד...

• הוסף לסימניות
או אה!
השתראתי לגמרי!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שער;911616:
וואו!!! עבודות מדהימות!!!
איזה דיוק וירידה לפרטים פשוט מדהים.

אגב, האותיות של קפיצת הדרך עשוי מחוטים?

נשמח לראות עוד...

כן - הלוגו נוצר ע"י תפירה של חוטים (תראי כמה הודעות אחורה תמונות תקריב).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yaronimus;911342:
אין קשר מודע לאילומינטי. אבל מצד שני, מכיוון שאילומינטי זה קונפירציות, אפשר תמיד להניח....

מה זה קונפירציות? (סליחה)

• הוסף לסימניות
עבודות מדהימות.
רק לי הצ' של הלוגו "צור" הזכירה את ויצו כמעט אחד לאחד?
אלא אם כן, לא הבנתי נכון ומדובר שם בפונט קיים ולא ביצירה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רחלים;911963:
מה זה קונפירציות? (סליחה)
התכוונתי קונספירציות. מלשון קוֹנְסְפִּירַצְיָה, קֶשֶׁר, מְזִמָּה, קְנוּנְיָה. האנשים שעוסקים באילומינטי דנים בעצם בכל מיני קנוניות שהתקיימו או לא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לשם שינוי;912021:
עבודות מדהימות.
רק לי הצ' של הלוגו "צור" הזכירה את ויצו כמעט אחד לאחד?
אלא אם כן, לא הבנתי נכון ומדובר שם בפונט קיים ולא ביצירה.

אני לרוב מקבל השראה מעבודות של גדולים. למשל הלוגו הנוכחי שלי נוצר בהשראת הלוגו של האוניברסיטה העברית. באופן כזה אני יוצר דיאלוג מתמשך.

קבצים מצורפים

• 178654-18.jpg
    KB 2.8 · צפיות: 21
  • dssff.jpg
    KB 48.2 · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י yaronimus;912045:
אני לרוב מקבל השראה מעבודות של גדולים. למשל הלוגו הנוכחי שלי נוצר בהשראת הלוגו של האוניברסיטה העברית. באופן כזה אני יוצר דיאלוג מתמשך.

מה שיפה אצלך זה שאתה רואה בזה מקור לגאווה ולא משהו שצריך להחביא (נאמר בשיא הרצינות, אם הובן אחרת).
רוב המעצבים היום מתיימרים לפעול בשדה נטול עבר ושורשים - מה שמוליד תוצאות נטולות הקשר וזהות.

• הוסף לסימניות
ורק בשביל הדיון:
Wizo.jpg

%D7%95%D7%99%D7%A6%D7%95.JPG

3656979495_58cb999b87_n.jpg

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;912046:
מה שיפה אצלך זה שאתה רואה בזה מקור לגאווה ולא משהו שצריך להחביא (נאמר בשיא הרצינות, אם הובן אחרת).
רוב המעצבים היום מתיימרים לפעול בשדה נטול עבר ושורשים - מה שמוליד תוצאות נטולות הקשר וזהות.

אמרת יפה כל כך.
אם אנחנו נמשיך ליצור רפרנסים, נעזור ביצירת האיקונוגרפיה המקומית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yaronimus;912052:
אמרת יפה כל כך.
אם אנחנו נמשיך ליצור רפרנסים, נעזור ביצירת האיקונוגרפיה המקומית.

תרפרנס לנו את האינקוגרפיה למילים פשוטות... (התרגום של גוגל לא עובד על המילים הקשות בעברית:) )

הקליגרפיה שלך מדהימה!

• הוסף לסימניות
כן אתה צודק.
רפרנס זה הִתְיַחֲסוּת, הַפְנָיָה, אִזְכּוּר, סִמּוּכִין.
איקונוגרפיה היא מונח שהמציא אחד בשם פנופסקי. בעיקרון (וויקיפדיה:) איקונוגרפיה (מיוונית: εικον - דמות; graphia- לכתוב) הוא מחקר הסמלים, הדימויים ואופני התיאור באמנויות השונות בתקופה מסוימת.

כשאני עושה מחקר איקונוגרפי, אני מנתח את ההופעה של רעיון מסוים או סמל מסוים ביצירות אמנות שונות. למשל - עקידת יצחק מן המקור התנ"כי, לציורי ימה"ב, לקאראוואג'יו, למנחם קדישמן, ליצירה עכשווית. ישנו קו מקשר והוא הסמל והשתנותו בין היצירות.

מה שניסיתי להגיד זה שלא תהיה לנו מסורת ויזואלית אם לא נטפח אותה, ואם לא נבנה את החדש על בסיס התייחסות ליצירות קודמות. זה למה למשל יש לנו בעיה כרגע עם דימויים שמגדירים ישראליות. עם קום המדינה נוצרו המון סמלים ודימויים שכאלו, אך בעשרות השנים האחרונות הם עברו שימוש חוזר ושחיקה, והרבה סמלים חדשים נוצרו בצורה אירונית, מתוך ביקורת חברתית נחוצה. התוצאה היא שיש חוסר בסמלים עדכניים וחיוביים. היום, סמלים כמו כובע טמבל ופלאפל הם ממש שחוקים ולא עדכניים, משום שלא עברו את הגילגול הזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קופירייט;912063:
תרפרנס לנו את האינקוגרפיה למילים פשוטות... (התרגום של גוגל לא עובד על המילים הקשות בעברית:) )

הקליגרפיה שלך מדהימה!

רפרנס - מקור שמתבססים עליו, בהקשר שלנו הכוונה למקור חזותי.
דוגמה פשוטה, אם אני רוצה לאייר מכונית אני בד"כ אזקק לרפרנס של מכונית מצולמת כדי להתבסס עליו.
במקרה של ירון מדובר ברפרנס מורכב יותר.

איקונוגרפיה - איקונות, או אייקונים, הם סמלים.
איקונוגרפיה מאגדת בתוכה שכבות של סמלים ורפרנסים שאופייניים לתרבות מסויימת.
לדוגמה, האיקונוגרפיה היהודית מכילה בתוכה סמלים מוכרים כמו מנורה ומגן דוד וכו'. כשאמן בוחר ליצור יצירה שמופיע בה מגן דוד, הוא יוצר יצירה איקונית, שמתייחסת לאיקונוגרפיה היהודית, ובכך הוא למעשה מחזק ומשמר אותה. לעומת זאת אמן שיוצר יצירה שמופיע בה סמל היין-יאנג, גם אם לא בצורה ישירה אלא בהתייחסות מרומזת, מתייחס לאיקונוגרפיה הסינית.
כשירון מדבר על האיקונוגרפיה המקומית, הוא מדבר על איקונוגרפיה "ישראלית", אם בכלל ניתן לומר שקיימת איקונוגרפיה "ישראלית".

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה