כללי כשלמדתם גרפיקה,מה רציתן ללמוד ולא היה בתוכנית?

• הוסף לסימניות
אני ממליץ ללמד קצת על עבודה מול לקוחות, איך לנווט את הלקוח לרצון המעצב

• הוסף לסימניות
בנית אתרים אמנם זה נשמע רחוק מהתחום אך זה מושך במיוחד שנושא זה מתפשט
אוין מספיק ידע בתחום .

• הוסף לסימניות
כשאני נכנסתי לעבודה בזמנו נבהלתי נורא מכל המילים הגבוהות שדיברו איתי עליהם בבית הדפוס
לא היה לי שמץ של מושג על מה הם מדברים שם למרות שבמסגרת הלימודים (חצי שנה בבית המחשב ז"ל בבני ברק) לקחו אותנו פעם אחת ללשכת שירות (יש היום מושג כזה?...) ושם הראו לנו איך זה עובד אבל היה לי ממש קשה להסתדר עם שפת הדפוס. וזה חשוב מאד אם כי למרות שלא הראיתי להם שאני לא יודעת חצי מילה הסתדרתי ב"ה ולאט לאט קלטתי מה הם מדברים ויתכן שאת חלקם לא קלטתי ואינני יודעת עד היום הזה אבל אנו עובדים בשיתוף פעולה כבר עשור ב"ה.
אז אולי כדאי לשים על זה את הדגש?

• הוסף לסימניות
עבודה מעשית.

ושוב: עבודה מעשית.

זה הדבר שהיה הכי חסר במגמה.

לעשות דברים על'אמת, כולל הלקוח ודרישותיו, כך כמה פעמים, שהתלמידות תרגשנה שיש להן ניסיון אמיתי.

• הוסף לסימניות
אולי לשים דגש על שילוב עבודה בין התוכנות ,איך לסגור קבצים ...שלא יהיו בעיות עם התמונות
אני בשלבי למידה ואני ממש רואה כמה זה חשוב להטמיע היטב בתלמידים את הנושאים הנ"ל.
כי כל תוכנה על כל פעולותיה עם הנסיון והזמן לומדים להכיר...

• הוסף לסימניות
תודה תודה תודה לכל המציעות/ים.
הרעיונות מעולים אחד אחד.
רציתי לשאול את:

מורית- את יכולה לפרט על אנימציה בפלסטלינה ומלח? לא מובן לי כלל. באיזו תוכנה וכו'.

אילה- בקשר לגרדיאנט מש, אני עצמי מחפשת מישהו להתמחות אצלו בכלי הזה, שאני לא מספיק שולטת בו. ידוע לך על מישהו כזה?

GRN- האם זה נראה לך יתכן לקחת תלמידות שנה א' וב' ולתת להן פרויקט אמיתי, לא מודעה לתכל'ס ולענין, אלא פרויקט פרויקט? לי לא. אולי בסוף שנה ב'.

• הוסף לסימניות
תשובתי:
עיקר העניין הוא להתנסות בעבודה בשטח (לחץ של זמן, שגעונות של לקוח, וכו') ופחות רמה מקצועית של גרפיקה (שאת זה כן הייתי מצפה מבנות בסוף שנה ב'...)

אפשר אולי לעשות פרוייקט פנימי, אבל אמיתי, כזה שיודפס (או יעלה לרשת, אם מדובר גם בעיצוב אתרים).

בכל אופן, אם שאלת מה היה חסר - זה מה שהיה חסר לי. את צודקת שצריך לחשוב איך להכניס את זה בצורה מוצלחת. בהצלחה!

ובקשר לגרדיאנט מש, גמני אשמח לשמוע על אפשרות להתמחות בכלי זה (אפילו דרך ספר, או הדרכה אינטרנטית)

• הוסף לסימניות
אני, כמרכזת לימודי גרפיקה לא מוותרת על לימודי אומנות ידנית - רישום ע"פ הסתכלות, טכניקות צביעה (ידנית), טכניקות שונות בכלל, נגיעה קלה בפיסול ומכאן לעבור לאיור ממוחשב.
עוד משהו שאני מאד מקפידה לא לפספס - לימודי דפוס, הבאה לדפוס, מושגים הקשורים לענף הדפוס, תמחור יסודי, יזמות עסקית בתחומים שונים, עבודה מול לקוחות, השתלבות בשוק העבודה. יש לי קורסים חווייתיים ומקיפים ביותר ואני מוסרת אותם במספר לא מבוטל של מקומות לימוד. אם זה מענין אותך - תפני באישי.  

• הוסף לסימניות
אני לומדת גרפיקה..

ומרגישה שיותר פיספוס...הרבה דברים מענינים לא מלדמדים..
דבר ראשון,כדאי מאוד ללמד קיצורים לכל מני דברים...(זה עושה את העבודה הרבה יותר קלה ונחמדה..)
את יכולהלבקש מהתלמידות דברים מענינים שהם רואים ולא יודעים איך לעשות את זה ...ופשוט להסביר להם איך עושים..
בקיצור עוד הרבה דברים...

• הוסף לסימניות
אמרו פה על עבודה מעשית..
זה באמת חשוב..
לנו בסוף השנה הראשונה נתנו פרויקט...לקחת עסק ולעשות לו הכל...לוגו,ניירת,שקית,קטלוג...כל מה שהעסק צריך...וגם להיות בקשר עם בעל העסק...אח"כ לבדוק בית דפוס וללכת להדפיס..
כל זה מכניס מאוד חזק לענינים..

• הוסף לסימניות
ללמד מה זה: סימני חיתוך, בלידים, לוחות, cmyk, צבע אחד, גלופות, קונברט לטקסט.
בקיצור: שילמדו לסגור נורמלי לדפוס. תרחמו עלי!
גיטי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה