כללי כתב נכון לעימוד ספר

• הוסף לסימניות
מהם הפונטים שמקובל לעמד בהם ספרים?

• הוסף לסימניות
איזה ספרים? חול\ קודש

• הוסף לסימניות
ספרי חול.
לספרי קודש זה בטח תהילה או ליבורנה לא?

• הוסף לסימניות
פונטקסט, (פשוטו כמשמעו...) חדש של פונטביט.

• הוסף לסימניות
כתב קרי לטקסט.. בקטלוג של החברתו פונט ביט ומאסטר פונט יש לך כתבים לטקסט
למשל הדסה הוא די קריא (אע"פ שאני שונא אותו.. ) :)

• הוסף לסימניות
דוד,
נרקיסים,
לספרי ילדים - פרנקריהל
פונטקסט
הדסה

הפונטים הכי קריאים: פונטקסט, נרקיסים, ופרנקריהל, כמובן שיש עוד.

• הוסף לסימניות
יש לך את הקלסיים: דוד, נרקיסים, פרנקריהל
אבל אפשר גם לגון - קטיפה או כריזמה של פונטביט

• הוסף לסימניות
קליגרף גם יכול ללכת. בהדסה של פונטביט כדאי לעשות טיפטיפה הצרה, מאחר והוא רחב מידי לטעמי, הדבר תלוי באורך השורה וכו'.

• הוסף לסימניות
אני משום מה לא אוהב את פונטקסט.
פשוט אני שונא את השפיצים שם. שמזכיר לי משום מה את דויד, הגם זה ממש לא דומה.

• הוסף לסימניות
נסי את הראל ואת הראל סנס של מסטרפונט

• הוסף לסימניות
פונטקסט יפה מאוד בעיני, אבל כמעט תמיד כשאני משתמשת בו, אומרים לי תשתמשי בפונט יותר קריא.זה מידי עדין. מדובר לא בספרים.
אולי בספר, שההדפסה חדה, אין את הבעיה הזו.

• הוסף לסימניות
תלוי בסוג בספר, אורך הפסקאות!
אני לא יכול להסביר בעברית, אם צריך הסבר אשמח לכתוב ביידיש או באנגלית, זאת אומר כי הפונט הלא נכון, יכול לקלקל הרבה מאוד לקורא.

• הוסף לסימניות
נכון, תלוי מאד בתוכן הספר, גמרא מדרשים, או סיפורי חז"ל, המרווחים בין השורות הנקרא לדינג/גוף, מאד משמעותי, והאמת שהאות הכי קריאה זה וילנא רגיל.

• הוסף לסימניות
איפה קונים את פרנקריהל?

• הוסף לסימניות
פל-רון ירושלים גבעת שאול, ברחוב גבעת שאול.
יש להם פרנקריל דק ושמן, אפשר גם דרך וייסמן "תג".
וכן לכותרות מרגלית שמן.

• הוסף לסימניות
צריך לזכור עוד נקודה קטנה אך חשובה: הפונטים של מסטרפונט נוטים לסבול מריווח גרוע ביותר, אמנם לא כולם אבל חלקם.
לענ"ד במקרים רבים הריווח או יותר נכון הפיזור הנכון משפיע על היופי והקריאות יותר מהפונט עצמו.
דווקא פונטביט משקיעה הרבה יותר בזה, ונהנית מרקורד הרבה יותר טוב בתחום.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה