התייעצות לאמהות שביננו איך אתן מבלות את אחה"צ עם הילדים?

• הוסף לסימניות
הארון בבית שלנו מפוצץ משחקים והבת שלי רוצה שאני אכין איתה דוקא י-צ-י-ר-ו-ת אם יש לכן רעיונות (עדיף כמה שיותר מפורטים)ליצירות לאמא עם ידיים שמאליות :(
אני אשמח (הא ושמתאימות גם לילדות בגילאי 5-7)

• הוסף לסימניות
יש ברשת כמה אתרים חמודים כמו קרוקוטק ועוד, שיש בהם הרבה דפי עבודה חינמיים. אם אין מדפסת ממליצה להוריד אותם לדחסק אונקי ולהדפיס בתשלום היכנשהו.

• הוסף לסימניות
הארון בבית שלנו מפוצץ משחקים והבת שלי רוצה שאני אכין איתה דוקא י-צ-י-ר-ו-ת אם יש לכן רעיונות (עדיף כמה שיותר מפורטים)ליצירות לאמא עם ידיים שמאליות :(
אני אשמח (הא ושמתאימות גם לילדות בגילאי 5-7)
כשאני רוצה לעשות יצירות אני מורידה מאתרים כל מיני.
לא יודעת להגיד שמות. אני פשוט כותבת בגוגל 'דפי צביעה' או 'יצירה עם גזירה' כאלו.

חוץ מזה שבדרך כלל אני נותנת לילדים שלי לשחק עם עצמם....
או לקפל איתי כביסה, זה גם עיסוק מעולה לגיל שציינת.
ואם אני מבשלת, הילד שלי בן ארבע 'עוזר' לי לקלף.

• הוסף לסימניות
חוברות צביעה מתוקות מהכל בשקל, לפעמים אפילו יש מדבקות מצורפות במרכז החוברת...
והילדים בעננים!
אגב, יש בשקל המון מדבקות, טוליפים, סלוטייפים מצויירים ויצירות של מדבקות יהלומים וכאלה...
לגילאים האלו זה ממש סבבה.
וכמובן את לא צריכה לצייר/ ליצור הרבה בעצמך ;)

• הוסף לסימניות
בבעיה שכמותך נתקלתי. יצירות ממש:
הלכתי לצורה וצבע, קניתי: מדבקות סול ריבוע קטנטנות - למסגרת וכו'
ציורים יש לי מהמחשב - צבעה ציור על דף ועל שקף ושמנו באמצע ומסביב במרחק מסגרת יצא ממש מתוק.
גם היה שם עבודת יהלומים קטנה ב6.5 שקל - ממש מתאים ומושלם.
קניתי גם גלילי סול ועשינו תיק קטן, מתלה לשקיות ועוד

• הוסף לסימניות
אמא לא חייבת תמיד לשבת עם הילדה ולספק לה חברה.
היא מספקת לה אמא.
לכן הפתרון הוא להביא חברה שתשמש חברה,
ולילדה כיף, מעניין ומגוון.

• הוסף לסימניות

• הוסף לסימניות
אפשר להכין הרבה יצירות מחומרים נפסדים שיש בבית,
אם תזכרי לשמור בצד גלילי נייר טואלט, כפתורים של חולצות ישנות, פקקים, בקבוקים ריקים, אטבים שנשברו.... יש מלא פיצ'יפקעס כאלו שאנחנו זורקים בלי להעיף מבט.
אם תשמרי כאלו חפצים ותתני לילדה שלך- תראי כמה מלא רעיונות יהיו לה! את יכולה רק להציע, לצרף מספרים, מדבקות וצבעים, והיא כבר תתעסק הרבה זמן.
ואם את רוצה גם רעיונות להציע לה- תלכי על כל הרעיונות הישנים והעתיקים שביצענו בעצמנו כשהיינו ילדות (ומדריכות בקייטנות מאולתרות ;)):
משקפת מגלילי נייר טואלט, רכבת מקופסאות גפרורים ריקות, אגרטל מבקבוק שתיה ריק, תמונה של פקקים מודבקים, על כל דבר אפשר להדביק מדבקות או להדביק פסי דבק חשמל לקישוט, בקבוקים אפשר לקשט להכניס כמה גרגרי אורז בפנים ולסגור היטב את הפקק - והרי לך קשקשן נהדר לתינוקות. אפשר להכין משחק באולינג ביתי מבקבוקים... אפשר להכין בובות קטנות מגרביים נטושות, אפשר לגרד סבון מוצק וליצור עיסת סבון נהדרת, ילדים גם יהנו מאד מהתעסקות עם גליל נייר סלוטייפ- הם ייהנו מאד לפתוח, לגזור, להדביק ולכווץ ולהרוס, ולך יש שעה של שקט, כמובן כשאת בקרבתם ובהשגחה!!! (פעם הבן שלי הדביק לו את האצבעות עם הסלוטייפ... :cool:אז רק תשגיחו!)
בקיצור- צריך לאפשר להם להתעסק וללכלך... לפתוח את העיניים ולהיות יצירתיים עם החומרים הזמינים שיש לנו בקלות בבית. מפתח מאד את היצירתיות, את המוטוריקה העדינה והגסה ואת שעות השקט של אימא...

• הוסף לסימניות
מידי פעם שולפים יצירה מהכל בשקל /ציור מודפס ( זה הילדים עושים לבד!)
וכשאת ממש בקטע להשקיע מוציאים חומרים מגוונים (לא הכל כמובן..)- פלסלטינה, מדבקות יהלומים, מדבקות בצורות שונות, בריסטולים, גפרורים צבעוניים, נצנצים, חותמות, ושאר קשקושים מהכל בשקל ונותנים לעבוד בחופשיות- היצירתיות תגיע תוך כדי פשוט להתחיל...ואני מניחה שהבת שלך תפתיע אותך :)
כשאני מסיירת בהכל בשקל -צדה חומרים מסוגים שונים שקשורים ליצירות החל מחרוזים, עיגולי קלקר, טוליפ וכו' ומתמינה בארון לשעת כושר. הצלחות וכיף!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה