ביקורת ספרות לגבי הספר מעגל 99 - ההשקפה של הרב אביגדור מילר זצ"ל על ארועי שמחת תורה פ"ד...

• הוסף לסימניות
רק לאחרונה נחשפתי לעולם ההשקפתי המהמם של הרב אביגדור מילר זצ"ל. ונפעמתי ממש. יהודי שחי באמריקה, מסתכל לאמריקאים השמנים בעיניים, ואומר להם:
חירות אמיתית היא להיות יהודי! סטיבן זה לא שם של רב יהודי! היהדות לא דמוקרטית! ועוד אמיתות חד משמעיות.

נכנסתי לחנות ספרים, חיפשתי ככה משהו לקרוא עליו.
אז יש את הספר המצויין, סוג של ביוגרפיה שעושה רושם מעולה.
אבל יש את הספר מעגל 99.
1749727481121.png

קניתי אותו - ונתאכזבתי. ולמה?

כי הוא לא של הרב מילר. הוא של כותב פרטי (ומוכשר) בשם י. הרשקוביץ.

יש לנו כאן 920 עמודים מרתקים ומקוריים וכתובים בכשרון, שמתארים בעט חודרת את ההבלים שאנחנו חיים בתוכם. פוליטיקה, תקשורת וכו'. עם ירידה בפרטי פרטים בפוליטיקה פנים חרדית ועוד.

ובכן; כספר בפני עצמו, מהמעט שקראתי, זו יצירה נפלאה וחשובה ושווה קריאה חוזרת ונשנית.
אבל... אבל... איך נגיד את זה הכי פחות בוטה?

זהו לא ספר שכתב הרב אביגדור מילר, והוא גם לא ליקוט מספריו!

זהו אוסף רעיונות (מרתקים, שוב) של המחבר ושנכתבו על דעתו, ולדבריו הוא עצמו תלמידו והולך בדרכו של רבי אביגדור מילר... נו נו. מה עוד שאין הסכמה בספר של אף גדול מוכר.

למה מהתלים בנו כך?

• הוסף לסימניות
דעות נוספות הנה לכאן. מי בעד? מי מוחה? מי מסכים? מי מתנגד?
אל תשאירו אותי ככה, קורא במדבר, הגרון ניחר - - -

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לא מכיר את הספר הספציפי.
כן מכיר את ספריו של הרב הרשקוביץ. יש לו ספרים על רבים מגדולי ישראל, בסגנון מאוד מעניין שונה וייחודי.
48 דרכים לחכמה - על ר' נח ויינברג
ספר על הרב וואזנר
על ר' חיים קנייבסקי
סדרת 'שאיפות'
סדרת 'ניצוצות'
הספר 'דמעות של מלאכים' (נראה לי שזה הוא)

לגופה של שאלה - אענה לך כמו יהודי, בשאלה פילוסופית משלי:
ספר על משנתו של רבי נחמן מברסלב או המהר"ל אתה מסכים איתי שאין צורך לציין במפורש ע"ג הכריכה שהנכתב הוא על דעתו של הקורא בלבד,
אז למה על ר' אביגדור מילר לא?
מה, ה-200 שנה שביניהם הם שעושים את ההבדל?

• הוסף לסימניות
לגופה של שאלה - אענה לך כמו יהודי, בשאלה פילוסופית משלי:
ספר על משנתו של רבי נחמן מברסלב או המהר"ל אתה מסכים איתי שאין צורך לציין במפורש ע"ג הכריכה שהנכתב הוא על דעתו של הקורא בלבד,
אז למה על ר' אביגדור מילר לא?
מה, ה-200 שנה שביניהם הם שעושים את ההבדל?
לגופה של שאלה - אענה לך כמו הכי יהודי שיש, בשאלה פרקטית.. משלי:
מחבר מלפני מאתיים שנה שהיה מעטר את ספרו "במשנתו של מוהר"ן" או לפני 400 שנה את "הגותו המהר"ל", האם זה היה מתקבל בעיני מאן דהו מהדור העתיק? האם זה נראה טוב כשמחבר מתכסה באצטלה אחרת? כשאת מגוון ההגיגים והמחשבות פרי מוחו - חשובות ככל שיהיו - הוא תולה באילן גדול?!

בשורה תחתונה אני גם מצטרף לביקורת של @Natan Galant
יש לך מה למכור, תמכור בעצמך. לא ראוי להפוך את גדולי המחשבה המוסר והחסידות למקדמי מכירות, גם אם המוצר שאתה מוכר ראוי בפני עצמו.

• הוסף לסימניות
אתמול קראתי עוד הרבה בספר.

שמתי לב שאין בו פרט יצירת קשר, גם לא מייל של ההוצאה לאור. אני לא אוהב את זה! מי שמאמין בדברים שלו, כותב את שמו המלא על העטיפה.

אולי מישהו יכול לתת לי באישי?

עכשיו הספר עצמו - מדהים. ספציפית אני מזדהה עם 99 (אוי האירוניה) ממה שהוא כותב שם.
אהבתי שהוא מכניס בתוך כריכה אחת את כל עוולות המדינה מהקמתה, השתיקה הרועמת של הציונים מול שריפת הורינו במחנות המוות, ההתעללות בתימנים, חטיפת ומכירת הילדים, גזיזת הפאות, האילוץ של העולים לעבוד בעבודות בזויות במחיר רעב, וכו'. הוא קושר את הכל נכון בעיניי. לא שוכח שום פרט, מציף את החוצפה הציונית, את הרצח הנוראי והפוליטי הרה האסון של ד"ר דה-האן, ומציב לנו מראה גדולה ומזכיר לנו באמת איפה אנחנו חיים ותחת איזה משטר... (רמז: לא דמוקרטי).

בייחוד התחברתי להטפה שלו נגד ביבי הקדוש והנורא. הוא מצטט, למשל, את דברי הבלע שאמר אותו איש על אנ"ש הפשוטים, העולים לציון רבינו באומן. (משהו בסנון שבאוקראינה מסוכן, ובארץ יש את צהל והמדינה וכולם מוגנים אשרינו אשרינו) הוא כורך את הכל בטומאת הציונות, ומושך למקום של קרבה אמיתית להשם.

אבל, עדיין.
מה הקשר לרבי אביגדור מילר??
אלו דעותיך הפרטיות, תמכור אותן בתור: "1000 עמודי ההשקפה שלי!" נתן גלנט יקנה בשמחה, משה מהצ'ונטייה יקנה בשמחה, אביבית מבית שמש הוותיקה כנראה לא תקנה, והכל על מקומו בא בשלום.

ובסדר גמור שהמחבר מצטט הרבה את ר' אביגדור, וטוען שהוא ביסס את ההשקפה שלו על ר' אביגדור... אבל בכנות, אני מרגיש מרומה. הלכתי לחנות, רציתי ספר השקפתי של ר' אביגדור, לא ידעתי בדיוק מהן ספריו, הופעתי שיש לו ספר (איכשהו) מהשנים האחרונות. קניתי וגילית שעשו עליי תרגיל שיווקי דלוח ולא הגון.

לא פייר.

• הוסף לסימניות
קניתי את הספר לפני שבוע. אני עדיין באמצע קריאה ואני מאוד שמחה שיש כאן עוד מישהו שקרא.
אני מאוד אוהבת את הספר ומסכימה עם הרבה ממה שהוא כותב, אבל גם לי צורם שאין פרטי התקשרות, אין הסכמות, אבל הרבה יותר מזה, ממש מגרד לי שהוא כותב במפורש נגד גדולי ישראל! אמנם הוא לא מזכיר שמות, אבל הוא טוען כל הזמן שגדולי ישראל שותקים ולא מוחים בכל מיני דברים שהם עוולות בעיניו, הוא מדבר נגד הסמינרים שלנו, וגם נגד הדרך לנהוג עם נשירה.
זה צרם לי במיוחד, כי יש סרטון עם הרב גרשון אדלשטיין זצ"ל שבמפורש אמר להכניס את הבן הנושר הביתה גם אם הוא מחלל שבת בתוך הבית. כל מה ששאלו אותו, הוא אמר שכן, צריך לתמוך בו וכו'.
עכשיו, מגיע י. הרשקוביץ וטוען שאסור לעשות את זה, כי ההכלה מביאה להחרפת המצב.
אז טוב, נניח שאני יכולה להסכים עם זה, אבל איך הוא מדבר כל כך נגד גדולי הדור?
אותו דבר בקשר לבחירות ולמציאות של נציגים שלנו בכנסת - מי שמחליט על כך אלה גדולי הדור ולא אנחנו! עם כל כמה שגגם אני כועסת על הנציגים שלנו, סוף סוף, אני לא מצביעה להם, אלא מצביעה כי כך צוונו על ידי המנהיגים שלנו.
דבר נוסף, יש שם טעות, הוא טוען שהרב אלישיב לא היה נגד הפרדת דת ממדינה. אבל הרב נויגרשל אמר לפחות פעמיים (מן הסתם יותר, אלו הפעמיים שאני שמעתי אותו) שהוא עצמו ניגש לרב אלישיב ושאל אותו אם לדבר על הפרדת דת ומדינה והרב אלישיב אמר לו שאנחנו מחוייבים ליהודי הפשוט מרחוב יפו!
אני לא מצליחה לרדת לסוף דעתו, מה הוא חושב, שנלך נגד הרבנים שלנו?
אני מאוד אשמח אם מישהו כאן יתייחס לזה, כי זה ממש צרם לי ולא ידעתי אפילו את מי לשאול ועם מי לדבר על זה, כי הרי אין שם פרטי התקשרות. ואגב, אשמח לקבל גם פרטי התקשרות. @ח.ד. וחלק

• הוסף לסימניות
.

• הוסף לסימניות
קניתי את הספר לפני שבוע. אני עדיין באמצע קריאה ואני מאוד שמחה שיש כאן עוד מישהו שקרא.
אני מאוד אוהבת את הספר ומסכימה עם הרבה ממה שהוא כותב, אבל גם לי צורם שאין פרטי התקשרות, אין הסכמות, אבל הרבה יותר מזה, ממש מגרד לי שהוא כותב במפורש נגד גדולי ישראל! אמנם הוא לא מזכיר שמות, אבל הוא טוען כל הזמן שגדולי ישראל שותקים ולא מוחים בכל מיני דברים שהם עוולות בעיניו, הוא מדבר נגד הסמינרים שלנו, וגם נגד הדרך לנהוג עם נשירה.
זה צרם לי במיוחד, כי יש סרטון עם הרב גרשון אדלשטיין זצ"ל שבמפורש אמר להכניס את הבן הנושר הביתה גם אם הוא מחלל שבת בתוך הבית. כל מה ששאלו אותו, הוא אמר שכן, צריך לתמוך בו וכו'.
עכשיו, מגיע י. הרשקוביץ וטוען שאסור לעשות את זה, כי ההכלה מביאה להחרפת המצב.
אז טוב, נניח שאני יכולה להסכים עם זה, אבל איך הוא מדבר כל כך נגד גדולי הדור?
אותו דבר בקשר לבחירות ולמציאות של נציגים שלנו בכנסת - מי שמחליט על כך אלה גדולי הדור ולא אנחנו! עם כל כמה שגגם אני כועסת על הנציגים שלנו, סוף סוף, אני לא מצביעה להם, אלא מצביעה כי כך צוונו על ידי המנהיגים שלנו.
דבר נוסף, יש שם טעות, הוא טוען שהרב אלישיב לא היה נגד הפרדת דת ממדינה. אבל הרב נויגרשל אמר לפחות פעמיים (מן הסתם יותר, אלו הפעמיים שאני שמעתי אותו) שהוא עצמו ניגש לרב אלישיב ושאל אותו אם לדבר על הפרדת דת ומדינה והרב אלישיב אמר לו שאנחנו מחוייבים ליהודי הפשוט מרחוב יפו!
אני לא מצליחה לרדת לסוף דעתו, מה הוא חושב, שנלך נגד הרבנים שלנו?
אני מאוד אשמח אם מישהו כאן יתייחס לזה, כי זה ממש צרם לי ולא ידעתי אפילו את מי לשאול ועם מי לדבר על זה, כי הרי אין שם פרטי התקשרות. ואגב, אשמח לקבל גם פרטי התקשרות. @ח.ד. וחלק
האמת שבגלל כל ההודעות המחוקות פספסתי את ההודעה הזו.

ככלל, מי שטוען שהעולם כולו עקום - הוא העקום.
ילד שאומר שכל הכיתה שלו מעצבנת - הוא המעצבן.
אז הספר הולך לשם. טוען שכולם טועים, בגדול, כולל הרבנים והממסד.

כמובן מדבר רק על הספר - לא על המחבר! מדגיש! לא מכיר אותו! והוא כותב נפלא! וחד! אם במקרה הרב הרשקוביץ יראה את האשכול הזה - אז שתדע שאני מדבר נטו על הספר וסוקר אותו, לא אותך. אוקיי?
בדיוק כפי שאני רוצה שיגיבו לי על דברים שכתבתי - ולא עליי.

הספר מאוד מאוד שחור לבן, בלי אפור בכלל. הוא גם כתוב בצורה מסיונרית ומטיפה. מתאר מפגשים מוזרים עם קבוצת אנשים שהולכת ומשתכנעת ושואלת שאלות נורא מתאימות, ואף פעם הדובר הראשי לא אומר למישהו מהקבוצה שהוא טועה או משנה את דעתו בגלל הערה מהקהל... זה מוזר.

גם אני סותם את האף כל בחירות, מתעצבן מאוד (למה הם לא דורשים את תפקיד שר התחבורה, ועוזרים באמת למאות אלפי החרדים הפשוטים ללא רכבי שרד שנעזרים בתחב"צ כל יום? למה הם משקיעים ים אנרגיה בהצבת מועמד נידח בתפקיד סגן בשכר בעיר חרדית כלשהי, וגוררים ציבור שלם לקטטות מטופשות וחסרות הגיון, במקום לעסוק בדברים החשובים?). אבל יודע שגדול"י אמרו - אני מצביע. זהו רצון ה'.

תפקידינו לעשות את רצון ה'. וזה אומר ללכת לפי הקו של הרבנים הגדולים. מנהיגי הדור. אני לא יכול להיות חכם מהם. ואם הרב שלי יטען שהוא חכם מהם - עליי לחפש רב אחר, שפוי.

• הוסף לסימניות

^ @160 איי קיו זו לא ביקורת ספרות. פשוט בחרתי את המקדם הכי מתאים שהיה. אכן שם האשכול המתאים יותר הוא: ההשקפה של הרב @Natan Galant על הספר מעגל 99 . מסכים✌️
אני לא רב, שלא יהיה ספק. ולא טוען להיות רב.

וכן; קשה להתייחס לתוכן של ספר, כאשר יש הונאה בשם של הספר.
ובאמת שואל אותך. לא היית מתעצב לקנות ספר של סופר לא מוכר בשם: אריאל קליינמן (סתם ממציא) ואחרי כמה שורות מגלה שזה ספר ישן של חיים ו'? לא היית סוקר את הספר כפי שהוא ומדבר על צביקי גרין הסוער, אלא על הונאה...

• הוסף לסימניות
האמת שבגלל כל ההודעות המחוקות פספסתי את ההודעה הזו.

ככלל, מי שטוען שהעולם כולו עקום - הוא העקום.
ילד שאומר שכל הכיתה שלו מעצבנת - הוא המעצבן.
אז הספר הולך לשם. טוען שכולם טועים, בגדול, כולל הרבנים והממסד.

כמובן מדבר רק על הספר - לא על המחבר! מדגיש! לא מכיר אותו! והוא כותב נפלא! וחד! אם במקרה הרב הרשקוביץ יראה את האשכול הזה - אז שתדע שאני מדבר נטו על הספר וסוקר אותו, לא אותך. אוקיי?
בדיוק כפי שאני רוצה שיגיבו לי על דברים שכתבתי - ולא עליי.

הספר מאוד מאוד שחור לבן, בלי אפור בכלל. הוא גם כתוב בצורה מסיונרית ומטיפה. מתאר מפגשים מוזרים עם קבוצת אנשים שהולכת ומשתכנעת ושואלת שאלות נורא מתאימות, ואף פעם הדובר הראשי לא אומר למישהו מהקבוצה שהוא טועה או משנה את דעתו בגלל הערה מהקהל... זה מוזר.

גם אני סותם את האף כל בחירות, מתעצבן מאוד (למה הם לא דורשים את תפקיד שר התחבורה, ועוזרים באמת למאות אלפי החרדים הפשוטים ללא רכבי שרד שנעזרים בתחב"צ כל יום? למה הם משקיעים ים אנרגיה בהצבת מועמד נידח בתפקיד סגן בשכר בעיר חרדית כלשהי, וגוררים ציבור שלם לקטטות מטופשות וחסרות הגיון, במקום לעסוק בדברים החשובים?). אבל יודע שגדול"י אמרו - אני מצביע. זהו רצון ה'.

תפקידינו לעשות את רצון ה'. וזה אומר ללכת לפי הקו של הרבנים הגדולים. מנהיגי הדור. אני לא יכול להיות חכם מהם. ואם הרב שלי יטען שהוא חכם מהם - עליי לחפש רב אחר, שפוי.
תודה על הדברים. אתה מאוד מחזק את מה שאני חושבת. יחד עם זאת אני כן אוהבת שהוא אומר דברים נוקבים וחדים, לפחות רוב הדברים הם דברי טעם והגיון.
האם ניסית לדבר איתו?

• הוסף לסימניות
תודה על הדברים. אתה מאוד מחזק את מה שאני חושבת. יחד עם זאת אני כן אוהבת שהוא אומר דברים נוקבים וחדים, לפחות רוב הדברים הם דברי טעם והגיון.
האם ניסית לדבר איתו?
איני מתקשר להביע דעתי למי שחושב אחרת ממני.
קורה שאני קורא משהו טוב ואז מתקשר להחמיא, כמו במקרה של הספר של @הווה פשוט

• הוסף לסימניות
איני מתקשר להביע דעתי למי שחושב אחרת ממני.
קורה שאני קורא משהו טוב ואז מתקשר להחמיא, כמו במקרה של הספר של @הווה פשוט
אני הייתי שואלת אותו איך אפשר ללכת נגד גדולי הדור. מה נשאר לנו אם כל אחד יעשה כפי מה שנדמה לו. כי אפילו אם הוא מאה אחוז צודק, זה פתח מסוכן, ועוד לכתוב את זה בספר. הרי מכאן ועד אנרכיה הדרך מהירה, והרי בדיוק זה מה שהוא רוצה למנוע, אז זה קצת תרתי דסתרי מה שהוא כותב, גול עצמי. אא"כ הוא מהפלג הירושלמי ואז זו לא שאלה, וזה גם עצוב לדעתי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....