התייעצות לגדל חתול, כדאי?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
הבת שלי בת 10 רוצה לגדל חתול בחצר, אני חוששת ממחלות, ומשריטות של החתול,
וגם אמרתי לה שחתול אינו מחזיר אהבה, אצלו זה משהו טכני וטבעי, שלא כמו כלב שמחזיר אהבה אמיתית.
אני צודקת? ומה אתם אומרים שכדאי לעשות.
תודה רבה

• הוסף לסימניות
חתולים אכן יכולים לשאת מחלות, אבל אם מטפלים בהם כמו שצריך – זה לא משהו שצריך להדאיג.
אם החתול מחוסן ומטופל באופן קבוע (פרעושים, תולעים וכו'), הסיכון כמעט ולא קיים.
חשוב להקפיד על שטיפת ידיים אחרי משחק איתו – וזה פותר כמעט כל בעיה.
נכון, חתולים לפעמים שורטים, במיוחד אם הם מרגישים מאוימים או משתוללים יותר מדי. אבל:
אם מלמדים את הילדה איך להתנהג איתו בעדינות ולכבד את הגבולות שלו, לרוב זה לא יקרה.
אפשר גם לגזור לו ציפורניים מדי פעם (בעדינות או אצל וטרינר).
חתולים לא מבטאים אהבה כמו כלבים, אבל זה ממש לא אומר שהם לא נקשרים או שאכפת להם רק מאוכל. הם פשוט מביעים חיבה אחרת:
אם הוא מתחכך ברגליים או בראש שלך – זה סימן שהוא אוהב אותך.
אם הוא מתכרבל לידך או עלייך – זה לא רק כי חם לו, זה כי הוא מרגיש ביטחון.
אם הוא מגרגר – זה אומר שהוא נינוח ונהנה להיות איתך.

• הוסף לסימניות
חתול רחוב מלא במחלות ואסור לדעת בו
וחתול בית צריך לגדל בתוך הבית...
הייתי מציעה שתחפשו אלטרנטיבה- אולי ארנבת או דג
(בזמנו רצינו לאמץ כלב, והרב אמר לנו שאצלינו מגדלים ילדים ולא כלבים...)

• הוסף לסימניות
יש לנו 2 חתולים. (אח ואחות...)
מחוסנים ומטופלים.
הבאנו אותם כחלק מטיפול רגשי לאחד הילדים.
לאחר מעשה לא יודעת אם הייתי עושה את זה.
נכון שלילד זה עשה פלאים אבל אחרי כמה חודשים גם הוא כבר לא ממש מתרגש מהם ואין לו סבלנות ומי שמטפל בהם זה בעיקר בעלי (והוא לא אדם משועמם בכלל)
אין לנו לב לשחרר אותם הרחק מהבית ולא מוצאים מישהו בסביבה שמעוניין בהם...

אגב, בהתחלה הם היו רק בבית ואז שחררנו אותם לחצר הפרטית. הם כמעט לא יוצאים ממנה אבל לאחרונה חתולי רחוב התחילו להכנס אלינו לחצר ולילל.
בקיצור, נהיה ממש מייגע...

• הוסף לסימניות
אין על חתולים, אני יכולה להבין שהיא אוהבת. הרבה יותר חמודים מכלבים
לא חושבת כל כך על המהות שעומדת מאחורי התגובות של החתול... האם זה טכני או לא.... בכל אופן חתול יכול בהחלט להראות חיבה כמו שכתבו כאן.
שריטות מחתול מטופל - זה ממש לא נורא (קורה באופן שגרתי גם תוך כדי משחק רגיל)
מחלות- דורש טיפול. חומרים נגד פרעושים, חיסונים וכו' . זה עלויות. גם אוכל מתאים עולה כסף.
אבל אני לא חושבת שיש הבדל בכל אלו בין חתול לכלב. להפך, כלב דורש יותר- צריך לצאת איתו פעמיים ביום להתפנות, ולאסוף את הצרכים. (איכס)

• הוסף לסימניות
אגב, בנוגע לשריטות- יש לנו אותם חצי שנה ואפשר לספור על יד אחת כמה הם שרטו וגם זה נראה לי רק כשהחברים של הבנים השתוללו סביבם

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה