עזרה להוריד את הכבוד ---

• הוסף לסימניות
מה אפשר לעשות עם מישהי שמאוד קשה לה להוריד את הכבוד (לא תמיד מדובר באמת בלהוריד את הכבוד, אלא מרגיש לה ככה, אפילו על דברים שאחרים לא יבינו במה מדובר)
אני מדברת על רמה שהיא מוכנה לעשות הכל, כולל הכל מסביב, העיקר לא משהו שיראה כאילו היא נכנעה
יש דרכים לעזור? לכוון?
דחוף לי ממש. תודה

** אני שואלת כי היא רוצה לצאת מזה ולא מצליחה **

• הוסף לסימניות
יעוץ מקצועי.

דרך אתר אינטרנטי תקבלי תשובות אנונימיות מבלי באמת לקבל מידע מקיף או סיבה למקור הבעיה.
כאן כולם יכולים לענות לך סיסמאות או קלישאות שהיא בוודאי מכירה ויודעת.
אם היא תפנה לייעוץ, מישהי תשב אתה אחד על אחד ותעזור לה עם האתגרים שלה ללא שיפוטיות ומלא מקצועיות.

אם היא פחות בקטע, תמיד אפשר לקרוא ספרים לתיקון המידות כמו אורחות צדיקים, מסילת ישירים וכו...

• הוסף לסימניות
יעוץ מקצועי.

דרך אתר אינטרנטי תקבלי תשובות אנונימיות מבלי באמת לקבל מידע מקיף או סיבה למקור הבעיה.
כאן כולם יכולים לענות לך סיסמאות או קלישאות שהיא בוודאי מכירה ויודעת.
אם היא תפנה לייעוץ, מישהי תשב אתה אחד על אחד ותעזור לה עם האתגרים שלה ללא שיפוטיות ומלא מקצועיות.

אם היא פחות בקטע, תמיד אפשר לקרוא ספרים לתיקון המידות כמו אורחות צדיקים, מסילת ישירים וכו...
זה מראה יותר נחיצות לפנות לייעוץ מקצועי........

• הוסף לסימניות
אין כמו הדרך הישנה והנכונה: לקרא ספרי מוסר כמו מסילת ישרים ואורחות צדיקים העוסקים בנושא הגאווה.
(עריכה: אני רואה שכבר כתבו למעלה, רק רציתי להעיר שזו צריכה להיות האפשרות הראשונה הרבה לפני יעוץ מקצועי, ספרי מוסר זהו יעוץ מקצועי).

• הוסף לסימניות
זה לא כבוד שנובע מגאווה
זה סוג אחר של כבוד. נובע יותר מפחד לדעתי

• הוסף לסימניות
יעוץ מקצועי כמובן,
אבל.
אם זה לא פוגע ממש במהלך החיים, וסובל דיחוי, יש מקום לנסות טיפול עצמי.
עליה להזכר בסיטואציות שבהן היא סרבה (או "פחדה", -כמה נכון, חיימשלי!) להכנע, ולנסות לשחזר מה עבר לה בראש באותו זמן, מה יקרה אם היא תכנע? ובעיקר ברמת הזהות האישית, כלומר מה זה אומר ע ל י ה כשהיא נכנעת, ואם היא מקבלת תשובה שחוזרת על עצמה שוב ושוב, הרי שהיא עולה על "אמונת יסוד פנימית" שיש לה, שמנהלת לה את החיים. כמו "אני לא באמת שווה משהו" "אני בסכנה שידרכו עלי", ברגע שהיא זיהתה את זה, וזה מרגיש לה נכון. הגיע הזמן לערער את האמונה הזאת ולחשוף את עיוותי ההגיון שמאחוריה.
ואז לאזור אומץ ולהתחיל בהחשף למצבים שבהם היא נכנעת, בתחילה בדברים מאד קטנים, ועדיף בהתחלה לעשות זאת בדמיון. ותוך כדי ההחשפות לחוש את השינוי בהרגשה איך זה כשהיא מחזיקה במחשבה את האמונה הישנה, ואיך זה עם אמונה חדשה ומשופרת.
לאט לאט להגדיל, את רמת הקושי, ולעשות זאת גם בפועל. עד שהחרדה מפני הכניעה תתפוגג כשהתודעה תבחין שאין שום סכנה לאישיות שלה בכניעה.
כדאי גם לתת איזשהו פרס על כל הצלחה, כדי לבצע התניה של הפעולה ה"מסוכנת" עם תחושה טובה.

• הוסף לסימניות
זה לא כבוד שנובע מגאווה
זה סוג אחר של כבוד. נובע יותר מפחד לדעתי
זה כיבוס מילים.
זה בדיוק התיאור של כבוד שמוציא את האדם מן העולם (אבות ד,כא ופירש התפאר"י "הוא הגאות, גם עבור זה יבזבז כל אשר לו ויסתכן").

• הוסף לסימניות
הרבה פעמים יכול לנבוע מחרדה חברתית.

• הוסף לסימניות
אם הרעיון הוא לקבל הרגשת ענווה, שאלתי את CHATGPT איך זוכים לענווה וזאת תשובתו

1674455838206.png

• הוסף לסימניות
זה כל כך אנושי והגיוני
אנחנו בחיים כל הזמן נלחמים על הערך שלנו
רק כל אחד תופס את הערך שלו בקטע אחר
היא לא רוצה להתפס כחלשה
*ואני לא מתיימרת לאבחן*
רק זה כיוון שיכול להיות
תנסי לשאול אותה
מה יקרה אם תיכנעי?
אם תראי שאת חלשה?
מה יקרה לך?
מה יחשבו עליך?
ואולי אפילו ממש לעשות סימולציה
לדמיין את ה״שפלות״ שהיא תרגיש
מה קורה לה שם?
ואז יעלו לה קולות של התנגדות למה ״אסור״ לה לעשות את זה
להבין את עצמה
להבין שזה מה ש״שומר״ לה על הערך שלה
שזה הכי אנושי וקיומי בעולם!!!
אחרים זה בזה שהם יתפסו כ״יראי שמים״, אחרים זה שידעו שהם ״מעודכנים״
אחרים זה שידעו שהם ״בעלי חסד״ וכד׳ (תנסו לראות עם עצמכם מה התנאי שלכם לזה שאתם בעלי ערך...)
אבל בכא לכל אחד יש משהו שהוא נלחם עליו למען הערך שלו!!!!
הערך שלנו כאילו ״תלוי״ על התנאי הזה
רק כשאני כך וכך אז יש לי זכות קיום, אני בעל ערך כאן...
אנחנו צריכים ללמוד להוריד את כל התנאים..
לדעת שעצם זה שאנחנן כאן, נושמים, אנחנו ראויים להיות כאן!! אנחנו בעלי שווי של מילארדים!! בלי קשר לכלום!! גם אם אנחנו רח״ל חטאים....
עדיין הקבה מנשים אותנו כי אנחנו ראויים לכך! הכי בעולם!
לא צריך הוכחות מבני אדם, יש לנו את זה מבורא עולם בכבודו ובעצמו!!!!

בהצלחה!!

• הוסף לסימניות
זה כיבוס מילים.
זה בדיוק התיאור של כבוד שמוציא את האדם מן העולם (אבות ד,כא ופירש התפאר"י "הוא הגאות, גם עבור זה יבזבז כל אשר לו ויסתכן").
זה סימפטום.
היא כותבת שזה נובע מפחד וחרדה, זה מקור הבעיה, שם היא תצטרך טיפול מתמשך.
ממה היא חרדה?
ולמה היא כ"כ פוחדת?
התשובות לשאלות הנ"ל הן הסיבה לכבוד שלה!!
ברגע שתפתור אותם, ככל הנראה לא תסבול מהמידה הזאת יותר.

• הוסף לסימניות
זה סימפטום.
היא כותבת שזה נובע מפחד וחרדה, זה מקור הבעיה, שם היא תצטרך טיפול מתמשך.
ממה היא חרדה?
ולמה היא כ"כ פוחדת?
התשובות לשאלות הנ"ל הן הסיבה לכבוד שלה!!
ברגע שתפתור אותם, ככל הנראה לא תסבול מהמידה הזאת יותר.
זה הדרך שבה הפסיכולגיה משתמשת בשביל להצדיק כל דבר שהבן אדם עושה(כולל דברים חמורים ביותר)
אני לא חולק על כך שיש בזה מן האמת אבל ספרי המוסר מלאים בדרכי ההתמודדות עם המידה עצמה ולא בנסיון לחפש תירוצים למה זה קורה (ועל הדרך להסיר אחריות...).

• הוסף לסימניות
שתי נקודות למחשבה.

א. העולם טועים בהכנעה (רבי נחמן מברסלב)
הכנעה אין פירושה שאני מוריד את הראש
כי באמת זה קשה
זה לחיות בעולם אחר שבו הכבוד לא תופס מקום מרכזי כל כך בזהות העצמית שלנו

ב. אדרבא הרי אמרו חז''ל איזהו מכובד המכבד את הבריות
אם כן היא צריכה לכבד אחרים
וברגע שיהיה לה כבוד אמיתי ממילא הכבוד הדמיוני יפוג....

• הוסף לסימניות
זה הדרך שבה הפסיכולגיה משתמשת בשביל להצדיק כל דבר שהבן אדם עושה(כולל דברים חמורים ביותר)
אני לא חולק על כך שיש בזה מן האמת אבל ספרי המוסר מלאים בדרכי ההתמודדות עם המידה עצמה ולא בנסיון לחפש תירוצים למה זה קורה (ועל הדרך להסיר אחריות...).
בלי קשר לפסיכולוגיה או ספרי מוסר.
אני מדברת על הרציונל שבדבר
אתה מסכים שהיא סובלת מחרדה/פחד, הרי היא כתבה את זה בפרוטרוט
אותו כבוד שהיא נלחמת עליו זה לכאורה מסכות ועוד מסכות.
נניח שהיא תטפל במידה הנ"ל, ותקרא ספרים ותפעל על פי הכתוב בהם.
ברור שאם היא לא תטפל גם בעצמה זה יתפרץ לה שוב במקום אחר, במסכה אחרת.

ועוד משו, לא ברור לי למה זה נקרא חוסר אחריות לנסות להבין את עצמך ואת שורש הבעיה, הרי דווקא זה מראה שכן אכפת לי מעצמי בזה שאני חוקרת את עצמי כדי בסוף להיות אדם טוב יותר, לא?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בלי קשר לפסיכולוגיה או ספרי מוסר.
אני מדברת על הרציונל שבדבר
אתה מסכים שהיא סובלת מחרדה/פחד, הרי היא כתבה את זה בפרוטרוט
אותו כבוד שהיא נלחמת עליו זה לכאורה מסכות ועוד מסכות.
נניח שהיא תטפל במידה הנ"ל, ותקרא ספרים ותפעל על פי הכתוב בהם.
ברור שאם היא לא תטפל גם בעצמה זה יתפרץ לה שוב במקום אחר, במסכה אחרת.

ועוד משו, לא ברור לי למה זה נקרא חוסר אחריות לנסות להבין את עצמך ואת שורש הבעיה, הרי דווקא זה מראה שכן אכפת לי מעצמי בזה שאני חוקרת את עצמי כדי בסוף להיות אדם טוב יותר, לא?
תודה @רותם054
לא כולם חייבים להבין על מה אני מדברת וזה בסדר.
שמחה שיש אנשים שמבינים

@מציאותית תודה. כתבת דברים נכונים
הבעיה שהיא מודעת למה היא מפחדת, ויודעת מה יקרה אם היא "תכנע" ראשונה (כלום בעקרון)
היא יודעת הכל בראש, אבל בפועל לא מסוגלת לעשות מעשה.
זה לא קורה לה הרבה, רק מול אנשים קרובים אליה - ככה שזה מסביר מעולה את הפחד שלה

• הוסף לסימניות
@מציאותית תודה. כתבת דברים נכונים
הבעיה שהיא מודעת למה היא מפחדת, ויודעת מה יקרה אם היא "תכנע" ראשונה (כלום בעקרון)
היא יודעת הכל בראש, אבל בפועל לא מסוגלת לעשות מעשה.
זה לא קורה לה הרבה, רק מול אנשים קרובים אליה - ככה שזה מסביר מעולה את הפחד שלה
כל כך מוכר..
מול הקרובים שרגילים לראות אותנו בגרסה מסויימת. קשה נורא לעשות שינוי!
מבורך ככל שיהיה...
אנחנו לא רוצים שיסתכלו עלינו כאילו ויאמרו: ״ואי תרצה לא הכרתי אותך ככה.. מה קרה לך?״ והיותר גרועים: ״עשית טיפול?..״
אז אני הייתי מציעה להסתכל לפחד בעיניים
מה התרחיש הכי נורא שיכול לקרות לולי ההגנה הזאת?
וכשאנחנו מסתכלים לפחד בעיניים אוטומטי הוא נהיה קטן יותר, אפשר לאחוז בו, ואני כאן השלטת. הוא לא מנהל אותי...

אני חובבנית שלמדתי על החיים
לא לקחת את זה כמשהו מקצועי, אין לי רשיון..:giggle:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

כיום:
יסכה שלחה את הכתיבה שלה לכל העיתונות, העלתה בפורומים מתאימים, שלחה להוצאות לאור ואף אחד לא כיוון אותה או סייע לה כי אף אחד לא ידע איך ואלו שכן ידעו לא חשבו שיש צורך לכוון, מסיבות מוצדקות.
היא היתה בלי כסף להשקיע בכתיבה שלה.
היה לה כח רצון ודמיון עשיר אבל היא לא הצליחה להיות סופרת או כותבת, לא ניתנו לה כלים ולא במה, היא התייאשה.
הסביבה והעולם לא תמכו בסופרים שיש להם רצון, כי כאלה היו בשפע גדול, וכי העולם מחפש כוכבים. וגם הסופרים האמינו שקיים כזה דבר, כוכבים, ולא ניתנה הזדמנות שווה.
אף אחד לא חשב שאפשר אחרת.
*
בעוד עשרים שנה:

כשיש הרבה אנשים שלא מוצאים מקום ביטוי כי צר המקום, הם... יוצרים מקום חדש.
וכך הכותבים מצאו דרכים לכתוב, ולשווק, האנשים נעשו סבלנים יותר, עם בהירות מחשבתית ורצון טוב לסייע זה לזה.
והתעניינו והקשיבו זה לחשיבה של הזולת בלי לחוש מאוימים.
התחרותיות ירדה, אנשים גיחכו והתפלאו מעט על הדור הקודם.
האומנם? היה מצב של התעלמות? של חוסר כבוד? איך יתכן לא לראות את הזולת? היה מצב בו אנשים חיפשו את עצמם?
זה הכי כיף לראות את הזולת כי כך האדם רואה את עצמו!
זה פשוט מאוד, כיום יש מענה לכל אדם ולכל אומן. יש הכוונה ברורה ששואפת לתת אפשרות לכל מי שיש לו רצון לכתוב ספר.
זה לא היה מסובך אלא צריך היה רצון טוב והסתכלות בהירה על המציאות!
יותר מכל - היו חנויות ספרים בכל שכונה, והיתה הפצה יעילה, וזה היה מקסים כי החנויות הללו נתנו במה אחידה לכולם, כראוי לאיכות יהודית, לא היתה שלילת סופרים או ספרים,אלא ניתנה במה אחידה בכפוף לדעת תורה שסיננה תוכן ולא אנשים!
כך התכנים שעברו ביקורת של דעת תורה נשלחו באנונימיות ולא ידעו מי כתב מה, והיתה ביקורת על תוכן ולא על אנשים, ועם הכוונה ברורה.
וכן הכל התנהל בלי ביקורת משמעותית, אלא מתוך הבנה בריאה שהקהל איכותי, חכם ונבון.
כך התפתחו להם בנחת, כותבים מוכשרים יותר ופחות, לצד קוראים מבינים בכתיבה יותר או פחות, והיתה שלווה רבה ואושר ונינוחות.
היו בחנויות מדפים של סופרים צעירים מאוד עם כתיבה לא מושלמת, ולמרבה הפלא היה לתוכן הזה דורשים! התברר שהקהל הצעיר חיפש דווקא ספרים בסגנון הזה.
באותן חנויות היו גם קורסים לשיעורי כתיבה והתלמידים הצליחו להוציא לאור ספרים שעלו למכירה בחנויות.
ואף אחד לא חשב על פעם, כי זה לא ממש מעניין כל המשחקי-כבוד-כסף הללו, מול המטרה הנפלאה בה יש במה לכולם תוכן קריאה עשיר.
כך היתה תרבות עשירה שנותנת מענה מלא הן לכותבים והן לקוראים והן לאנשים סתמיים שמחפשים דרך לבוא לידי ביטוי, בגלל שהבטיחו לבוראם.
והיה אושר רב כי כל אחד מצא את מקומו בעולם ואין איש שאמר צר לי המקום...

ויסכה סיפרה לשומעי לקחה שכמו שפעם לא היתה הזדמנות שווה לכל אחד לחוש מוערך, חשוב ואהוב, כך היתה בעבר גם מציאות של מחבלים מתאבדים שיחד עם מותם רצו ליטול חיים של אנשים נוספים.
' זה מוזר, העולם שהיה פעם. עולם חשוך, מבולבל, לא מאמין בטוב, עולם בו היו אנשים שנתנו דגש על מה שנראה להם כערך: כדי לקבל עוד כסף או כבוד או שליטה, וראו את עצמם ואת הפרי שלהם בלבד, או השתדלו לברוח מביקורת, ואנשים רגילים לא מצאו מקום כי כולם היו מסובכים בחשיבה נרקיסיסטית לא הגיונית'
'ומה הקשר למחבלים?'
'כי כמו שלא הגיוני שאדם יאמין בלהתפוצץ וליטול את חייו וחיי זולתו עבור הבורא, כך לא הגיוני לחיות בתחושת פירוד וסכסוך עם העולם, ולחסל או להתנגד ולא לתת ביטוי לרוח של אנשים אחרים, אבל אנשים פעלו בחוסר היגיון: גם המחבלים, וגם אנשים שחשבו שהם רגילים, אבל לא. כולם חטאו בחטא עבודת אלילים', הסבירה יסכה.
'העיקר שהיום אנחנו חכמים קצת יותר' , סיכמה.
'היום יש מקום לכולם, גם לחכמים וגם לטיפשים (והתברר שהיה קהל שלם שדווקא העדיף את הכתיבה של הטיפשים, אותו קהל הפסיק לצרוך תרבות זרה ועבר לתרבות הביתית שנתנה לו את מה שהוא מחפש), גם למוכשרים וגם לאלו שלא קיבלו כשרון . היום העולם זוהר מתוך אושר, שלימות, שלום, שמחה, והכנעה. אנחנו מקשיבים, וזה נפלא ממש. כמה כיף להעריך את השינוי הזה.'
'כמו שמעריכים שיש מים בברזים ולא צריך ללכת לבאר לשאוב מים, ולעמול קשה עבור מים, כך צריך להעריך שיש מים רוחניים בכל מקום ולא צריך לקושש פה ושם, בשוליים, אלא שהטוב הגיע למיינסטרים.
כמה טוב שיש אחווה, הערכה, ובמה לכל חי רצון.'

ומה עם פרנסה, בדור בו היתה במה שווה לכולם?
על זה אתם מוזמנים לכתוב בעצמכם...
רגע לפני שיום כיפור נכנס, כולנו רוצים חתימה טובה.
אני רוצה לשתף אתכם שאני כבר 2 לילות לא ישנה טוב, מאז שהתוודעתי לסיפור המזעזע הזה-
בטח חלקכם קיבלתם את המייל על הכלה שמנסה לחתן את עצמה לבד, כי אין להורים שלה אפשרות כלכלית..
הכלה המיוחדת מהסמינר שלי, וכולנו אחיות לצרתה, ומנסות לעזור לה בכל דרך אפשרית,
מצרפת את המיילים שנכתבו על הנושא- מצורף פה 2 הודעות שונות שכתבו אבל לא היה באפשרותי לחבר את שתיהן כל אחת זועקת יותר מהשניה..

ואני פשוט לא כותבת עוד שום דבר כי זה אומר הכל!!!
מבטיחה לכם שכל שקל!!! עוזר לה- אז גם אם אין לך אפשרות לתרום סכום גדול גם אם תתרמו שקל זה יעזור!!!
אפשר לתרום דרך הקישור של קופת העיר או להעביר העברה בנקאית
הפרטים בהמשך.
-----------

הסיפור הזה הוא סיפור קשה מאוד!!!
תקראו כמה סיפורים ותיאורים אותנטיים מהשטח
ותקדישו חצי דקה לדמיין את המצב.
אולי זה יעזור לכם להניע אנשים נוספים לפעולה,
לעשות ולתרום גם קצת מעבר למה שאתם רגילים
ולעזור לאחות שלנו (!!!) שנמצאת במצב הזה.

דוגמא קטנה- (שום פרט לא מוגזם)
הגיעו אל בית הכלה אנשי הוצאה לפועל לקחת דברים (וזה כבר לא פעם ראשונה שהם באים)
הבחורה חטפה מהר את התכשיטים שהיא קיבלה מהחתן ורצה מהר להתחבא במקלט כדי שלא יקחו גם את זה.
סיפור נוסף,
באירוסין אבא שלה הבטיח שהוא יקנה ש"ס
והוא מאוד רצה לעשות זאת ולא ידע איך
בסוף הוא הביא לאולם ששם עשו את האירוסין את הש"ס שלו בעצמו
היא היתה צריכה תוך רגע למצוא הסבר
ואמרה שזה רק בינתיים והחדש יגיע ישר הביתה שלהם...

יש עוד בלי סוף סיפורים,
הבנתם את המצב????
מוסיפה שקיימת גם אפשרות להעברה בנקאית.
אפשר להעביר ל:
בנק פועלים.533 סניף .מס' חשבון 658675. ע"ש מאיר דוד וחנה לוינשטיין.

ובמקביל לשלוח מייל ל-2 המיילים המצורפים.
ולרשום בשורת הנושא עבור הכנסת כלה
עם עדכון כמה העברתם.
חני לוינשטיין co9974 @ gmail.com
ידידה סופר soffer5879 @ gmail.com‏
יכולה להעיד שהרבה זמן לא שמעתי סיפור עם כזו רמה של דחקות (ידידה סופר)

או בקישור של קופת העיר-
https://www.kupat.org.il/Project/1988

מצרפת גם את ההודעה שהועברה בין החברות-

התגלגל לידי מקרה של בחורה מאורסת
שההורים שלה לא מסייעים בהכנות לנישואיה
אפילו לא בתשלום מקדמה לאולם.
לא קנו ש"ס לחתן
לא גביע לכבוד החג
לא שילמו שקל בארוסין
הכל הכלה מממנת לעצמה.
(את התכשיטים שקבלה מחמותה מחביאה במקלט מאנשי הוצאה לפועל שמבקרים בביתה בכל עת...)

עקב מורכבות הענין אני מנסה לסייע בעדה להתחתן ברמה סבירה.

אני פונה אליכן,בחורות יקרות מאד!
שעול הפרנסה עדיין לא מונח על צווארכן-
להשתתף במצוות הצדקה הזו.
מדובר בבחורה כמותכן ממש,
חלקכן מן הסתם מכירות אותה
ולא מעלות בדעתכן מה היא עוברת---
איזה לחצים נפשיים אדירים!!!
משפחת החתן לא יודעים כלום! ואם ידעו- יתכן ויבטלוהו---

אם כל אחת מכן תקח אחריות להשיג 5 חברות/אחיות/בנות דודות
שכל אחת תשים 200 ש"ח על השולחן
סה"כ 1000 ש"ח
שאת ארגנת !
ועוד אחת ארגנה!!!
ועוד אחת צדיקה שקוראת את המייל הזה!!!
זה לא באמת קשה להשיג 1000 שקל שמשתתפות בו 5 בנות,נכון?
יש גם המלצות של רבנים וכו' אבל לא נראה לי שזה מה שיניע אותך לפעולה!
(באם יש צורך-שלחי מייל ל-<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> וניתן את כל המידע)
אלא המחשבה על בחורה בת גילך ( סיימה סמינר עכשיו )
שבמצוקה כל כך גדולה!
מי שמרימה את הזכות הזו לידיה,
יש לה זכות גדולה לבוא איתה ביום כיפור!
תכל'ס:
העבירי מייל זה לחברות שלך!
הוסיפי כמה מילים משל עצמך ---
בקשי שיכנסו לקישור-ויתרמו
בקישור של קופת העיר- https://www.kupat.org.il/Project/1988

שימי לב, גם מי שלא מתאימה לכך וקשה לה לפנות לאחרות:
תפתחי תראש! אל תפני למשהיא שאת יודעת שאין לה שקל!
זה סתם מצער את הצד השני שאין לו.
פני לבחורות שמתפרנסות בעצמן, או שאת יודעת שבמשפחה יש יכולות כלכליות
ואולי ההורים ירצו ליטול חלק במצווה יקרה זו.
זהו, עד כאן להיום!
ידעתי שלא תסרבי לנסות
הקב"ה יודע שרצית- וזה העיקר!
מי יהיו השליחים? רק ה' יודע---

אם חשוב לך לאמת את המקרה אצל מורות שאת מכירה את יכולה לפנות
ל: מזכירות המנהלת / הגב' קנייבסקי / הגב' סופר /גב' קנטור.
פעם חשבתי שכדאי להוציא אישורים ולבנות ממ"ד. נכון, יש עלויות וזו לא בניה רגילה, אבל מה לא עושים בשביל הביטחון.

היום בשעת מלחמה, אחרי ששהיתי במשך יממה שלמה בבית עם ממ"ד, אני לא מצליח להבין איך אפשר לעבור את המלחמה עם ממ"ד.

הנה עשרת הסיבות למה ממ"ד זה נטל ולא נכס!
ואם יש לכם ממ"ד בבית, תקראו את זה ותגידו אם לא בא לכם לרוץ באזעקה הבאה למקלט הציבורי הקרוב לממ"ד שלכם...

1.
עזבו את אלה שבאופן רשמי הממ"ד הוא החדר הפרטי שלהם, הם סובלים יותר מכולם מהמלחמה, באמת רחמים... תנסו פעם להמשיך לישון כשמתמקמים לכם במיטה עוד ארבעה אנשים שמתנדנדים עם תהילים ביד, והכי מעצבן שאחד מבני הבית שמאוד רוצה שיתחשבו באלה שישנים בחדר דואג להשקיט כל העת את מי שנמלט לממ"ד בלופ של 'שששששש....' עולה ויורד באורך של עשרים שניות כל אחד.
אם היו שואלים אותי, הייתי מעדיף שידליקו לי באמצע שינה טרנסים בפול ווליום, רק לא את הששששש המתחסד הזה...

2.
מבחינה מדעית אין קשר בין בעלי ממ"דים לשמירה על משקל, ולכן אם אתם בדרך ל- או באמצע ה- 'דיאטה', כדאי שתדעו שבירידה ועלייה של מדרגות שורפים קלוריות הרבה יותר מאשר בהליכה רגילה במישור, מה גם שהדרך מהחדר שינה שלכם ועד הממ"ד היא במקסימום 3-7 מטר, ובמדרגות מדובר על בין 20 ל40 מטר, ועכשיו תוסיפו על זה את אפקט המהירות שבתוך הבית אתם הולכים אבל עד המקלט יש תחרות ריצה בין השכנים, אחרת תישארו לעמוד עד שהאירוע יסתיים...
אז אתם שם בממ"ד שצריכים להתחיל להוריד קלוריות, רק שתדעו שלרדת במדרגות זה פי 5 מהליכה במישור, ולטפס שימו לב, זה פי 20.
מה אתם אומרים, ניפגש במקלט?

3.
ומה עם ה'נפש'? גם אם ב"ה לא חטפנו פגיעה פיזית מאיזה רסיס תועה ה'נפש' דורשת את שלה, תמיכה רגשית וחיזוק הדדי מסייע במעבר חלק יותר של המלחמה מבחינה נפשית, במקלט תוכלו לפגוש בעלוני חיזוק, ציורי קיר מרגיעים, או סתם שכן חייכן שמנעים את האווירה, בבית, הסיכוי שלמישהו יהיה כח לזרוק בדיחה ב3:45 לפנות בוקר הוא אפסי, לעומת זאת במקלט הסיכוי שלא יהיה אחד כזה הוא אפסי...
אם יתמזל מזלכם אולי תצליחו לתפוס את צוות הסיוע הנפשי מטעם העירייה שייקלע למקלט שלכם בדרכם לעזרה דחופה בזירת נפילה, אל תוותרו להם, תשאלו את השאלות הנכונות, וסתם בשביל הסקרנות תנסו לראות אם הם לא מגלים בעצמם סימני מצוקה, מאוד יכול להיות שגם הם צריכים עזרה...

4.
מכירים את השכן המטופטפ בהגזמה? זה עם החולצה המגוהצת, הנעליים המבריקות והשיער המסורק.
עכשיו תשכחו את כל מה שידעתם אליו, ותדמיינו 'כרית' בצורה של השכן הזה...
נכון שבא לכם לראות את זה? אז רק שתדעו שמספר ה'פרצופי כרית' שיש במקלט בשעות הלילה, עולה על מספר הכריות שיש לכם בבית כולל אלה שעדיין ב'בוידעם' ולא נכנסו עדיין לכלל שימוש.

5.
אוהבים להסתכן ולראות 'יירוטים'? נראה אתכם מתחמקים מתחת עיניה הפקוחות והלחוצות של אמא ומתגנבים לחלון בסלון כדי לחזות במטר ה'מטאורים' שנוחת על אזור המרכז.
בדרך ל'מקלט' תמיד אפשר להתחמק איכשהוא החוצה, אל דאגה בתוך המקלט יש מספיק המולה שתסיח את דעתה של אמא, והיא תוותר על ללכת לחפש אחריכם בחוץ ברחובה של עיר. לא מומלץ, אבל אפשרי בהחלט.

6.
אני לא רוצה להפחיד, אבל 'מקלט' בתחושה שלי בטוח יותר משמעותית מ'ממ"ד'.
וודאי אם מדובר בממ"ד שמחכה לטיל בקומת הגג.
'מקלט' ממוקם בדרך כלל מתחת לאדמה מה שנותן תחושת בטחון מסוימת שגם אם תהיה פגיעה ישירה, המקלט ישרוד את זה.

מצד שני אם מכניסים למשוואה את כמות הפציעות בדרך למקלט, ה'פגיעה הישירה' הופכת לאופציה רחוקה יותר, ועדיין בגלל שהירידה למקלט היא באחריותנו והפגיעה של הטיל פחות... ההמלצה המושכלת שלי היא עדיין תהיה 'מקלט' בדגש על ירידה זהירה במורד המדרגות.

7.
אם אתם אחראים על 'וועד הבית' בבניין, ולא מצליחים לארגן ישיבת וועד כבר שנה וחצי, אז שתדעו שאם רק היה לכם מקלט בבניין, הייתם יכולים לקבל החלטות מהירות בסבב הצבעות מהיר תוך ניצול ציני של הלחץ שבו אנשים נמצאים כדי לקדם את האינטרסים שלכם בבניין.
עכשיו לכו תנסו להוציא כל שכן מהממ"ד שלו, בהצלחה.

8.
תחשבו על זה, את הממ"ד בבית אתם צריכים לפנות בסופו של דבר לטובת הדיירים המקוריים של החדר, אבל את השטח עליו השתלטתם ב'מקלט' תוכלו לנצל אחרי המלחמה למגוון פעילויות, רק ש'וועד הבית' לא ישמע...

9.
'זכות הרבים' זה לא צחוק!
לכולנו יש זכויות ועם כל הכבוד ל'צדיקים' שיש לכם בבית, אין מה להשוות ביניהם לבין ה'מסה' הגדולה של תינוקות של בית רבן שיש בכל 'מקלט' ממוצע בבני ברק, עליהם שום טיל איראני לא יכול!

10.
אוהבים קונספירציות? בואו למקלט. שם תשמעו מגוון רחב והזוי של עדכונים על אירועים מסתוריים שאולי התרחשו וכנראה שלא, אבל 'כתב החדשות' שזה עתה התחיל את דרכו לא מפסיק לשאול שאלות מעוררות מחשבה על כך שייתכן ואין בכלל מדינה ששמה 'איראן' והכל זה המצאה של ה'בונים החופשיים' שרוצים להשתלט על העולם.

הוא אפילו אמר פעם שיש מצב שה'בונים החופשיים' הם אלה שעומדים מאחורי הקמפיין על כך שצריך לבנות ממ"דים בכל הארץ, הכל כדי שלא יהיה לאנשים דרך להתעדכן במה קורה באמת...
תעתועי הזמן פרק י"ט
פרק יט

"אימא, קומי". התחננה מרים לאלכסנדרה. כבר חודש מאז האסון נמצאת אלכסנדרה בדיכאון עמוק. אינה יוצאת מחדרה ואפילו אוכל מגישים לה למיטה.

"אימא, מה יהיה עם ילדיי הרכים. הם זקוקים לסבתא".

"מרימי, טוב מותי מחיי".

"הס, לא אוכל להיות פה בלעדייך".

"עדיין יש הרבה שאוהבים אותך".

"מיום ליום אני בודדה בארמון". קוננה מרים.

"עליי לברוח מפה לקליאופטרה, משם תהיה לי דרך להציל גם אותך".

"כיצד תצאי מפה בלי לעורר חשד?"

"אצא בתוך ארון. יישאו אותי עד לשער העיר ומשם אברח".

"אימא, עשי מה שתוכלי להציל אותנו".

"מרימי יקירתי. מעמדך בטוח הרבה יותר משלי, מי שירים את אצבעו עלייך, בעלך ידע לטפל בו. יש לנו מזל שהדבר הקדוש היחידי שהוא לא יגע בו לרעה הוא את".

מרים נשמה נשימה עמוקה. איך היא תוכל להסביר שהיא נמצאת בבית כלא נורא ואיום, רק מזהב טהור?

"אימא, אינני מדברת יותר בכלל עם קפירוס, אימו של הורדוס וגם עם שלומית. הן פשוט לא קיימות עבורי".

"מרימי, דברי על לב המלך. תראי לו את ערכך, אולי זו הדרך היחידה למשאלות ליבך".

אלכסנדרה תקעה את מבטה בנקודה נעלמת. מחשבות מדכדכות ייסרו אותה ועינו את נפשה. מרימי היקרה שלי, לא מגיע לך כל זה. את טובה ממני. את תמיד ידעת את האמת ואני בטיפשותי הבאתי לך את כל הצער. את מעולם לא חפצת בעושר השמור לבעליו לרעתו. וכמה סבל עוד יעבור עלייך.

אני שסגדתי ליופי, לתרבות, למנעמי החיים, סובלת כמו אחרונת השפחות. אוי לי שראיתי בכל זאת. אילו רק יכולתי להחזיר את הגלגל, היינו בורחות בזמן מהאדם האימתני. את ירשת את נשמתה של סבתי שלומציון. את צדקותה, את אורח חייה היהודי הטהור, את יראת האלוקים שלה. סבתא הטובה.

צדיקה יחידה בכל עולם המלכות והתככים והרשע. והכול למרות שבעלה אלכסנדר הגדול מבית חשמונאי הרג ולא חמל על המורדים וכל מי שהיה חשוד בעיניו. הוא הוסיף על חטאיו כשהרג את כל חכמי הסנהדרין, הורדוס הרשע הוא העונש שבא עלינו, החשמונאים שסרו מן הדרך.

גם מלכות החשמונאים תיעלם. אין לה יותר זכות קיום. כל הגדולה העושר והכבוד בני חלוף. היא נזכרה בסבתא שתמיד חזרה ואמרה, גם כשהכול נגמר: תזכרו שעם ישראל ותורת ישראל יישארו לנצח. היא חייבת להעביר למרימי שאין מה לדאוג. יהיה מה שיהיה. עם ישראל ימשיך הלאה, למרות שנשארה אחרונה למלכות חשמונאי.

היא התנערה ממחשבותיה כשמרים הרימה את קולה ושאלה בכעס:

"על מה להעריך אותו, על הרצח הנתעב שרצח את אחי היחיד? על מידותיו הגרועות? על אכזריותו?"

"הוא מצפה שתעריכי אותו, וכעת מרימי הדרך היחידה שלי לצאת מהמרה השחורה היא לצאת מכאן בכל מחיר. עשי מה שאומר לך".

מרים רצה לארגן את הדברים לבריחתה של אימה. היחידה שהייתה בסוד העניין היא יוליאנה, שנשארה מסורה בכל מאודה.

<<<<<<

אלכסנדרה, במר ליבה, ראתה איך מתקיים בה "עושר השמור לאדם לרעתו". וכי מה נתנו לה כל העושר והגדולה, הכבוד וההדר והיופי? המלכות שהפכה למלכות רשעה? וכי כך ראה מתתיהו את סופה של מלכות החשמונאים? ואולי כל הדורות אחריו איבדו את הדרך? גם אני בהם. נסחפנו אחר ההלניסטים, התרבות הזרה, ושכחנו את תפקידנו בעולם. האם כל מה שקורה בשנים אלו אינו העונש? ואני ובתי האחרונות שמשלמות מחיר יקר. היינו באיגרא רמה ונפלנו לבירא עמיקתא. ואולי זה עונשנו על שלקחנו מלוכה לא לנו. הרי היינו מזרע כוהנים גדולים ושגינו בנכסנו לעצמנו מלוכה ששייכת רק לזרעו של דוד המלך. גדולתה של משפחתנו ירדה בחרפה ובביזיון כבר בדור הקודם. אנו מתגלגלים ממחלוקות למלחמות שאינן פוסקות עד כי גם בשעת שקט, כשכלי המלחמה דוממים, אנו דרוכים מכל עלה נידף, כי בריונים ומחרחרי ריב מחכים לרגע של חולשה מצידנו.

"אימא", קטעה מרים את הרהוריה הנוגים של אלכסנדרה. "את זוכרת שסיפרת לי על חוני שהוריד גשמים בתפילתו. כה חבל שהוא איננו. אולי היה בכוח תפילתו להצילנו".

"כן. חוני המעגל היה ידוע בתפילתו, שהייתה מתקבלת תמיד על אתר. כמו גשמי הברכה שירדו בזכות תפילותיו. אבל גם הוא לא התקבל כאדם ראוי לדעתו של דודי הגדול, שמעון בן שטח. הוא רצה לנדות אותו כי אין ראוי לדבר כך אל ה' ואין זה נכון לעשות תנאים עם אלוקים, כמו בזמן הבצורת הקשה. הוא הקיף עצמו בעיגול וטען כלפי הקב"ה שלא יצא עד שירדו גשמים. וגם אז המשיך בתנאיו, שלא יצא עד שירדו גשמי ברכה ולא שיטפון, כמו שהיה. לבסוף אמר עליו שמעון בן שטח 'אלמלא חוני אתה, גוזרני עליך נידוי... אבל מה אעשה לך שאתה מתחטא לפני המקום ועושה לך רצונו, כבן המתחטא על אביו... אומר לו: אבא, הוליכני לרחצני בחמין, שטפני בצונן, תן לי אגוזים, שקדים אפרסקים ורימונים - ונותן לו'. כמה אהבה את הסיפור הזה.

"אילו היה כאן בחייו הייתי מתחננת לפניו שיוציא אותנו מהמצר. אבל בסופו של דבר כוח תפילותיו לא עזר לו להימלט מרודפיו, שהרגו אותו ברשעותם".

"מדוע לא התפלל להצלתו כשנלכד בידיהם?"

"חוני הצדיק נקלע ונסחב שלא ברצונו לתוך לוע המריבה. זה קרה לא מזמן כשאנשיו של אבי הורקנוס הוציאו אותו ממחבואו, הכריחוהו להתפלל למפלתו של אריסטובולוס אביו של אנטיגנוס, היריב הקשה והטוען לכתר, ואיימו עליו שיבקש מה' כשם שהתפלל להורדת הגשמים. הוא עמד והחל בתפילתו, אבל לא כשם שרצו לשמוע, וכך אמר: 'ריבונו של עולם, מאחר שאלה העומדים איתי הם עמך והנצורים כוהניך, בבקשה ממך שלא תשמע אלו את אלו ולא תקיים מה שמבקשים אלו על אלו'. מייד הקיפו אותו רשעי היהודים וסקלוהו למוות. העונש משמיים לא איחר לבוא. רוח עזה חלפה על פני הארץ והשמידה את תנובת הארץ".

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

העוללים הרכים אלכסנדרוס ואריסטובולוס, בני מרים והורדוס, טופלו במסירות על ידי יוליאנה, שהתבקשה היום לא להביאם לאימם. גם עליה עבר יום של מתח לכן מיעטה לחייך לתינוקות. תפילותיה התקבלו והזאטוטים המפונקים נרדמו מוקדם. לו רק הייתה לה יותר עזרה. לו רק איילת הייתה עונה לה תשובה חיובית, היה לה קל יותר.

החדר החדש שנחנך באולם אגריפיון לכבודם של הנסיכים היה מעוצב וצבוע באופן מעורר השתאות. כל זה לא הועיל לרומם את מצב רוחה של המטפלת, שישבה והביטה בפניהם הרכות, מנסה לנחש אם המבצע הנועז של אלכסנדרה עבר בשלום ואם הצליחה לצאת לדרכה, או אולי נתפסה. אם כך, גם עליה תעבור כוס התרעלה. מחשבות קשות שהאיצו את פעימות ליבה הקפיצו אותה אל החלון שפנה לאולם קיסריון, מעונו של המלך.

אכן, הדברים לא מתנהלים כסדרם. תכונה רבה מדי מתחוללת שם. יוצאים ובאים רבים מתהלכים שם בחופזה. לפתע נפתחה הדלת בפזיזות ומרים המלכה נעמדה מולה. דמעות זלגו על לחיה כשאמרה: "תפסו את אימא".

יוליאנה הביטה בה באימה והכינה עצמה לבשורות איוב.

"המלך חנן אותה אבל שם עליה שמירה הדוקה". היא כיסתה את פניה בשתי כפות ידיה ובכתה מרה.

יוליאנה, שלא העזה עד עתה להמעיט מכבוד המלכה, הבינה שהפעם כבודה של מרים לא יעמוד לה. כעת היא נצרכת לתמיכה. היא חיבקה את מרים ונתנה את כתפה לספוג את הדמעות שירדו ללא הפוגה. השתיקה הייתה טובה מכול, על אף שהשאלות שעמדו על שפתיה שכמעט הטריפו את דעתה.

"אימא עשתה טעות איומה". פלטה מרים לאחר שרוחה שבה אליה.

"טעות?"

"ודאי. היא הייתה צריכה לברוח איתי לפני שהורדוס נשא אותי לאישה".

"אני מבינה אותך". יוליאנה חיפשה נואשות למצוא במה לנחמה אבל אלו המילים היחידות שחשה רשאית לומר.

"אימא חייתה בטעות. היא תרה אחר עיניה ולבבה. יופי, כבוד וכסף סימאו את עיניה".

יוליאנה בלעה את רוקה. מעולם לא פתחה מרים את ליבה הכמוס כל כך. מעולם לא ידעה שמרים חולקת על דעותיה של אלכסנדרה.

"כבוד המלכה, תמיד ידעתי שטוב לכן יחדיו". התפלאה יוליאנה.

"היא הנפש הקרובה אליי ביותר, היא הרי אימי, אבל---" הדמעות שיוו לעיניה מראה שובה לב והברק העניק לה יופי מדהים. "מעולם לא חשבתי כמוה".

"לא ידעתי".

"הכיני לי כוס משקה חם. אישאר כאן מעט זמן להביט בילדיי. אולי הם ירגיעו מעט את נפשי".

יוליאנה היטיבה את מושב המיטה, ריפדה אותה בכרית הרקומה השמורה לה, ויצאה להכין משקה.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה