מידע שימושי להלחין מנגינה

• פותח הנושא 5184
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
ההתנצלות מתקבלת כמובן
רק מה שצרם זה לא התוכן כולו אלא המשפט הזה דווקא:
נכון מאד, הייתי תחת השראת חומרים שקראתי בעניין "קדושת המוזיקה וגובהה הרוחני"
לאו דווקא במובן היהודי של העניין

• הוסף לסימניות
נכון מאד, הייתי תחת השראת חומרים שקראתי בעניין "קדושת המוזיקה וגובהה הרוחני"
לאו דווקא במובן היהודי של העניין
איפה?
רוצים לקרוא גם...

• הוסף לסימניות
הגברת לא יכולה ליצור קשר כי אין לה מנוי פרימיום [בעיה רצינית...]

@5184 אולי תשאירי לנו את המייל שלך [או שתפתחי מייל חדש]
דרך אגב לידיעתכם אתם יכולים לשלוח למשתמש הודעה פרטית ואז הוא יכול לענות לכם

• הוסף לסימניות
ובעיון קל תמצא שלכל אלו שהגיבו לו/ה אין משתמש פרימיום
ידוע ידעתי
אך חשוב חשבתי:
יען והציבור צרוך צריך למידע זה
פרסם אפרסמנו
הבון הבנת?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אשמח עם משהו יודע כאן
איך זה בדיוק הולך אם אני רוצה להלחין מנגינה
לטקסט מסוים
ואיפה עושים את זה
תודה
בלת"ק
יש פודקאסט של שמואל יונה בקול חי מיוזיק בנושא הלחנת שירים.

• הוסף לסימניות
יש שירים "שנופלים לראש" ויש שירים שאפשר לשבת וליצור אותם, בדיוק כמו שאפשר לשבת ולצייר ציור יצירתי ולא צריך איזה "השראה" ושזה "יפול". וכמו לדבר משפט חדש שלא צריך השראה, פשוט מחברים תווים אחד לשני.
לכתוב שיר יפה שנעים לאוזן, וגם חדש ויצירתי זה קצת יותר מורכב. השראה עוזרת ליצור משהו מרגש. כמו שהשראה תעזור להרצאה או לשיחת שכנוע עם מישהו לצאת טוב.
יש מלחינים שעובדים הרבה על השראות ויש כאלו שיושבים כדי לכתוב שירים. זה לא כזה גאונות גדולה לשבת לכתוב שיר, כל אחד יכול להלחין שיר ברגע! לוקחים 4 תווים ומחברים אותם. זה אמנם יהיה קצר מאוד ואולי גם לא הכי מבריק ונעים לאוזן, אבל זה כבר שיר. אחר כך אפשר להביא פסוק או לחבר מילים.

• הוסף לסימניות
רק עכשיו אני כאן.... אם זה רלוונטי. המייל שלי 0583247250B בגימל

• הוסף לסימניות
נראה לי שהתוכן המוזיקלי של שיר שמולחן בצורה מסודרת הוא הרבה יותר עשיר משיר ש"נופל" פתאום. (כמובן שכמו שאמרו לעיל שגם השירים הנופלים עוברים עיבודים רבים, וזה משפר אותם מאוד).

• הוסף לסימניות
נראה לי שהתוכן המוזיקלי של שיר שמולחן בצורה מסודרת הוא הרבה יותר עשיר משיר ש"נופל" פתאום. (כמובן שכמו שאמרו לעיל שגם השירים הנופלים עוברים עיבודים רבים, וזה משפר אותם מאוד).
תרשו לי לחלוק, ראיתי הרבה מקרים הפוכים ממש.

• הוסף לסימניות
האם הנושא לא מוצה?

• הוסף לסימניות
@5184 תודה על ההשראה המצויינת שנתת לי אתה וכל מגיבי האשכול לכתוב פוסט ש"מתבשל" לי כבר הרבה זמן.
ובהזדמנות זו, שוב סליחה על מה שהיה נדמה כהתקפה שלי על כבודכם, מחילה.
בפוסט השתדלתי לעדן את זה.

• הוסף לסימניות
אשמח עם משהו יודע כאן
איך זה בדיוק הולך אם אני רוצה להלחין מנגינה
לטקסט מסוים
ואיפה עושים את זה
תודה
אני יכול לעזור לך בהלחנה יש לי מלא רעיונות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה