התייעצות להעיר לבן/אח על נימוסי אכילה?

• הוסף לסימניות
בעיני זה מתבטא כחוסר טקט(בכלל הנימוס..)
וזה לא נשמע לי חריג במיוחד לבחורים בגילאים האלה
לרב זה מסתדר

אם בכל זאת זו התנהגות ממש חריגה, תפתחו אפילו קיצור שולחן ערוך בהילכות סעודה..

• הוסף לסימניות
אני חושבת שקצת נסחפתם כמו שאמרו מעלי..
להרגע, זה יעבור
תנו לבנאדם לחיות..
ואל תסתכלו על אנשים בשעה שהם אוכלים
גם זו הלכה.
אני לא חושבת שזה מקום לאחות להעיר או לחנך , לא בענין הזה ולא בשום ענין אחר
זה תפקיד של הורים
ואם הוא מתנהג ממש חריג, הורים בהחלט יכולים למצוא את הצורה העדינה..

• הוסף לסימניות
לא ראיתי את כל המנולוג שהתכתבו פה, ומסתמא היה כאן התכתבות של דברים נעימים אך אין עתותי פנויים בידי כל כך;
אבל לגוף השאלה הייתי מציע שפשוט יסריטו אותו ובאם הוא בחור נבון להעיר לו[שלא בשעת הסעודה חס ושלום... כי אז מקלקלים הרבה יותר מאשר מתקנים ולא יכולים להגיע לתועלת הרצויה...] על זה שזה ממש יכול להפריע לו בשידוכים ולהראות לו את זה בדרך כזו שהוא יראה שמתכונים רק לטובתו
וכמובן לדבר איתו שיחה פנימית ואישית ומאד ידידותית וחס ושלום שלא לפגוע בו
איני יודע האם הציעו כאן את האפשרות של מכתב אבל נראה לי שמכתב יכול לפעמים להזיק כי הוא יקרא את זה שלא במנגינה הנכונה...
בכל מקרה הסרטה עם הסבר על זה שזה ממש בולט
וכמובן לעשות את זה בדרך נעימה ובצורה מכובדת
בגדר של לשון רכה תשבר גרם...
בהצלחה רבה
ובהמשך חג שמח מועדים לשמחה

הסרטה ואחכ שיח עליה? דרך נוראית ופוגענית!!
סליחה נסו לדמיין שמישהו מסריט אתכם עושים משהו לא נעים שיביך אתכם לצפות בו גם אם התכוון לטובה...
בבקשה אל תעשי לו את זה.

לא חושבת שאחות אמורה להעיר
זה תפקיד ההורים בעדינות ובהרבה אהבה, ועדיף להתמקד כל פעם בדבר אחר ולא להפיל עליו בבת אחת ביקורת צולבת על צורת האכילה והנימוסים שלו

כאחות היתי מספרת בסעודה כבדרך אגב על ידידה שלי שאוכלת בצורה מסוימת וכמה זה לא נעים, הרבה פעמים הרמזים העקיפים עושים שלהם הרבה יותר מבקורת גלויה

בהצלחה לך ולאח, לפעמים זה מתעדן עם הגיל...

• הוסף לסימניות
כאחות היתי מספרת בסעודה כבדרך אגב על ידידה שלי שאוכלת בצורה מסוימת וכמה זה לא נעים, הרבה פעמים הרמזים העקיפים עושים שלהם הרבה יותר מבקורת גלויה
נשמע לי ממש מעליב

• הוסף לסימניות
@מולטיגרפיה את צודקת שלא צריך להיסחף, וזה ענין של גיל, וזה לא תפקיד של אחות לחנך.
אבל מצד שני
אני לא יודעת אם יצא לך להיתקל במישהו שאוכל בצורה לא מנומסת,
לי זה קורה הרבה. (קרה הרבה, עד הקורונה.... כנראה שזה עוד יקרה לי אחריה)
וזה מציק. מאד.
ומוציא את התיאבון.
אז אני לא מעירה, אבל סובלת בשקט.
ויש לי אחות רגישה מאד, שחזרה כמה פעמים רעבה מהסמינר, כי בהפסקת אוכל מישהי לידה אכלה בפה פתוח וכו' וזה כ"כ הגעיל את אחותי עד שלא היתה מסוגלת לאכול.
זה אולי קצת קיצוני, אבל מותר להתחשב גם באיסטניסטים כאלו.

• הוסף לסימניות
@מולטיגרפיה את צודקת שלא צריך להיסחף, וזה ענין של גיל, וזה לא תפקיד של אחות לחנך.
אבל מצד שני
אני לא יודעת אם יצא לך להיתקל במישהו שאוכל בצורה לא מנומסת,
לי זה קורה הרבה. (קרה הרבה, עד הקורונה.... כנראה שזה עוד יקרה לי אחריה)
וזה מציק. מאד.
ומוציא את התיאבון.
אז אני לא מעירה, אבל סובלת בשקט.
ויש לי אחות רגישה מאד, שחזרה כמה פעמים רעבה מהסמינר, כי בהפסקת אוכל מישהי לידה אכלה בפה פתוח וכו' וזה כ"כ הגעיל את אחותי עד שלא היתה מסוגלת לאכול.
זה אולי קצת קיצוני, אבל מותר להתחשב גם באיסטניסטים כאלו.
יצא לי בהחלט להיתקל, וראיתי שזה בדרכ עובר עם הגיל.
אני גם נמנית בחלק של הפדנטים וכו
וגם לי זה מפריע
רק בדר"כ אין ככ מה לעשות
אז בסמינר אוכלים במקום אחר
או פשוט מסיתים את הראש..
וכן, בבית
יושבים בקצה השני של השולחן וכו.
וכמובן שאפשר לנסות לבקש בצורה עדינה,
יעקב, אני מאד רגישה ל... אם תוכל לעשות לי טובה ולנסות לאכול בצורה עדינה/ לא לאכול עם הידיים וכיוצ"ב
שימו את האשמה עליכם, לדעתי הדברים יתקבלו.
לציבור האימהות, טיפ.
אני מגיל קטן מלמדת אותם כמה כללים באכילה
משתמשים בסכו"ם, לא מרימים את קערת המרק כדי לשתות את מה שנותר וכו.
קשה לשנות הרגלים אחכ.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
יצא לי בהחלט להיתקל, וראיתי שזה בדרכ עובר עם הגיל.
אני גם נמנית בחלק של הפדנטים וכו
וגם לי זה מפריע
רק בדר"כ אין ככ מה לעשות
אז בסמינר אוכלים במקום אחר
או פשוט מסיתים את הראש..
וכן, בבית
יושבים בקצה השני של השולחן וכו.
וכמובן שאפשר לנסות לבקש בצורה עדינה,
יעקב, אני מאד רגישה ל... אם תוכל לעשות לי טובה ולנסות לאכול בצורה עדינה/ לא לאכול עם הידיים וכיוצ"ב
שימו את האשמה עליכם, לדעתי הדברים יתקבלו.
לציבור האימהות, טיפ.
אני מגיל קטן מלמדת אותם כמה כללים באכילה
משתמשים בסכו"ם, לא מרימים את קערת המרק כדי לשתות את מה שנותר וכו.
קשה לשנות הרגלים אחכ.
בהצלחה!
אני שוב מסכימה עם מה שכתבת.
רק שהבעיה שלי היא לא "איך השני אוכל". מי שרוצה לאכול עם הידיים או לשתות מהצלחת של המרק - שיערב לו. אני לא מתערבת.
אבל זה כן נוגע אלי כאשר מי שאכל עם הידיים פותח את בקבוק השתיה (בלי לנקות את הידיים. אלא אם כן ליקוק של האצבעות נחשב לניקוי...), ואז אני לא נוגעת בבקבוק יותר.
או שמישהו לוקח משהו מהצלחת המרכזית בעזרת המזלג האישי שלו.
לי גם מפריע מאד כשנוגעים בפרוסת החלה שלי (כדי להעביר לי אותה), או שנותנים לילד קטן לחלק סכו"ם והוא מחזיק את הכף בחלק העליון...
אלו דוגמאות שקשורות אלי ולא רק לנימוס של השני. ולא עוזר להסיט את הראש.
אז אני מזדהה עם @שרי פ. שזה מציק לה
אבל מסכימה איתך שעדיף לתת לזמן לעשות את שלו.

• הוסף לסימניות
אני שוב מסכימה עם מה שכתבת.
רק שהבעיה שלי היא לא "איך השני אוכל". מי שרוצה לאכול עם הידיים או לשתות מהצלחת של המרק - שיערב לו. אני לא מתערבת.
אבל זה כן נוגע אלי כאשר מי שאכל עם הידיים פותח את בקבוק השתיה (בלי לנקות את הידיים. אלא אם כן ליקוק של האצבעות נחשב לניקוי...), ואז אני לא נוגעת בבקבוק יותר.
או שמישהו לוקח משהו מהצלחת המרכזית בעזרת המזלג האישי שלו.
לי גם מפריע מאד כשנוגעים בפרוסת החלה שלי (כדי להעביר לי אותה), או שנותנים לילד קטן לחלק סכו"ם והוא מחזיק את הכף בחלק העליון...
אלו דוגמאות שקשורות אלי ולא רק לנימוס של השני. ולא עוזר להסיט את הראש.
אז אני מזדהה עם @שרי פ. שזה מציק לה
אבל מסכימה איתך שעדיף לתת לזמן לעשות את שלו.
טוב
פה זה כבר באמת לא נעים..
ואני זוכרת אותי לפני החתונה
בשבתות
יש לי אחים קטנים שמוצצים אצבע.. ובהחלט אסור להם ליגוע בשום דבר ציבורי
אבל יש שת"פ של ההורים.
חייב.

• הוסף לסימניות
אם הסיבה שאת רוצה להעיר לו זה בגללך, כי זה מפריע לך - כאן זו עבודה עצמית שלך, ללמוד איך להתעלות ולהתעלם ממה שקורה סביבי, זה לא קל, אבל זה מה שאת צריכה לעשות, כי באמת באמת זה לא אמור להפריע לך מה שהוא עושה, ותלמדי להתנתק מזה, להשתדל לא להביט לכיוונו כשאוכל, ולהסיח דעת מזה.

אם בדקת את עצמך היטב ואת משוכנעת שאת באמת דואגת לטובתו, אז כדאי להעיר לו בדרך מכובדת פעם אחת, או אם רואים לפי הענין אפשר יותר מפעם אחת
דרך מכובדת הכוונה להזדמנות מסוימת שיש אווירה מתאימה, ולשאול אותו מראש אם הוא מסכים לשמוע הארה על משהו ולהדגיש לו שכל הכוונה לטובתו, ואם הוא יסכים אז להעיר לו ולהסביר לו שוב שזה לא טוב לו, ושאח''כ יהיה עוד יותר קשה להשתנות

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אני חושבת שקצת נסחפתם כמו שאמרו מעלי..
להרגע, זה יעבור
תנו לבנאדם לחיות..
ואל תסתכלו על אנשים בשעה שהם אוכלים
גם זו הלכה.
אני לא חושבת שזה מקום לאחות להעיר או לחנך , לא בענין הזה ולא בשום ענין אחר
זה תפקיד של הורים
ואם הוא מתנהג ממש חריג, הורים בהחלט יכולים למצוא את הצורה העדינה..

לא נסחפנו, כי באמת יתכנו מצבים בלתי נסבלים שכאילו שאי אפשר לא להסתכל, בזוית העין זה בולט וזה נורא, ממש צאנה שלימה, עד כדי שזה בלתי אפשרי לאכול לידם. מנסיון.

• הוסף לסימניות
חשוב לדעת, שכל מקרה לגופו. זה תלוי בעוד נסיבות כאלו ואחרות. זה לא שחור לבן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה