להשאיר את המחשב וללכת לישון?

• פותח הנושא RMO
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
זה בסדר להשאיר מחשב נייד עובד (שולח קבצים)
וללכת לישון או שזה מסוכן?

• הוסף לסימניות
עשיתי זאת הרבה פעמים........
מחובר לחשמל, כמובן,
שיהיה מונח פתוח, ועל משטח קשיח - לא על המזרון....

• הוסף לסימניות
למה מחובר? יכול להיות שיגמר לפני שיגמור לעבוד?
זה לאע מפחיד להשאירו על השולחן פועל מחובר?

• הוסף לסימניות
כל לילה המחשב אצלי עובד ומרנדר שזה יותר מסתם לשלוח קבצים, זה בסדר גמור מחשבים לא אמורים להיכבות בלילה הם לא צריכים לישון.

• הוסף לסימניות
מבדיקת מכבי האש מה גרם לשריפה אצל משפחת שעייר מרחובות שאיבדו את האבא וחמשת בניהם עלה שהשריפה פרצה לאחר שהשאירו מחשב נייד דולק והלכו לישון
קחו לתשומת ליבכם!!!
נ.ב. יש בידי את פרוטוקול הבדיקה אך אני לא מוצא זאת כעת כשאמצא אני יעלה זאת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רוצה טוב;804267:
מבדיקת מכבי האש מה גרם לשריפה אצל משפחת שעייר מרחובות שאיבדו את האבא וחמשת בניהם עלה שהשריפה פרצה לאחר שהשאירו מחשב נייד דולק והלכו לישון
קחו לתשומת ליבכם!!!

מעניין מאוד. אם תמצא את הפרוטוקול - נשמח לראות.
יתכן שזה היה מונח על מזרן או מתחת שמיכה וכדו'?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ip6;804211:
כל לילה המחשב אצלי עובד ומרנדר שזה יותר מסתם לשלוח קבצים, זה בסדר גמור מחשבים לא אמורים להיכבות בלילה הם לא צריכים לישון.

גזען:)
אתה משלם לו על השעות נוספות?;)

• הוסף לסימניות
מצאתי את הפרוטוקול של השריפה ברחובות הנה זה

קבצים מצורפים

• שריפה ברחובות.pdf
    KB 95.5 · צפיות: 46
  • הוסף לסימניות
המעיין בפרוטוקול יראה, כי הבעיה לא היתה בהשארתו דולק אלא בהנחתו על מזרן!!!

זה הרי לא יתכן שאותו מחשב שעובד ביום, יצור דליקה רק בגלל שבעליו היה עייף והלך לישון....

• הוסף לסימניות
אתה צודק, רק צריך לשמור שזה לא יהיה על המזרון

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רוצה טוב;804267:
קחו לתשומת ליבכם!!!

אז להבא נא לא להפחיד!

להניח מחשב על מזרן לזמן ממושך זה מסוכן.

להשאיר מחשב עובד לילה, יום , שבועיים רצוף, שנתיים, יובל.............בכיף!!

• הוסף לסימניות
אמרו לי שככל שמשתמשים במחשב נייד כשאינו מובר לחשמל זה מקצר את חיי הסוללה. מאז בכל פעם שאני עובדת על המחשב בבית אני משתדלת שיהיה מחובר לחשמל. מישהו נוסף שמע על זה?

• הוסף לסימניות
בעיקרון, מחשב יכול לעבוד כל השבוע, ולדאוג לכבות אותו כיבוי הרמטי (ולא מצב שינה) לפחות פעם בשבוע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רות מיכל;804351:
אמרו לי שככל שמשתמשים במחשב נייד כשאינו מובר לחשמל זה מקצר את חיי הסוללה. מאז בכל פעם שאני עובדת על המחשב בבית אני משתדלת שיהיה מחובר לחשמל. מישהו נוסף שמע על זה?

אני דווקא שמעתי הפוך. וכך גם הנסיון שלי בנייד שלי.
עדיף להשתמש רק על סוללה.
גם הסוללה נשמרת יותר טוב, וגם במטען נוצרות בעיות ככל שהוא מחובר יותר!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בנימין41;804356:
אני דווקא שמעתי הפוך. וכך גם הנסיון שלי בנייד שלי.
עדיף להשתמש רק על סוללה.
גם הסוללה נשמרת יותר טוב, וגם במטען נוצרות בעיות ככל שהוא מחובר יותר!
יש דעות נוספות? זה נפקי מינא לי..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רות מיכל;804351:

בדיוק ההיפך - למלאות את הסוללה בלילה -- ולרוקן לגמרי לגמרי בשעות היום ללא חיבור לחשמל - למרות שהוא מצפצף ומודיע שהסוללה חלשה - זה מאריך את חיי הסוללה ולא רק מחשב נייד אלא כל סוללה מתמלאת גם של פלאפונים לדוגמא הבטריה שלי גם במחשב נייד וגם בפלאפון שלי מאריכים ימים הרבה מעל הרגיל והתחייבות היצרן בגלל שימוש בצורה כזו ... על הסוללה של סלקום שלי רשום אחריות 5-2010 ועדיין עובדת לי היום 7-2012...

• הוסף לסימניות
מצאתי בסטיפס את הדבר הבא:
איך מאריכים את חיי הסוללה?

קוים מנחים לשימור והארכת חיי הסוללה:

- המנעו מהטענה מלאה לעיתים קרובות, מכיוון שזה מוסיף מתח על הסוללה.

- חיבור מכשיר חשמלי עם סוללה נטענת באופן קבוע למטען, מקצר את חיי הסוללה באופן משמעותי ויכול להביא אותה למצב שהיא לא תתפקד כבר לאחר פחות מחצי שנה. מעבר לקיצור תוחלת החיים טעינה לאורך 24 שעות יכולה לגרום לסוללה להתנפח ולגרום לנזק פיזי למכשיר האלקטרוני.

- מספר פריקות חלקיות עם הטענות לעיתים קרובות, עדיפות לסוללות ליתיום מאשר פריקה מלאה.

- הטענה חלקית של סוללת הליתיום אינה פוגעת בסוללה, מכיוון שלסוללת ליתיום אין זיכרון הטענה. (חיי סוללה קצרים למשל במחשב נייד נגרמים יותר מחום, מאשר מהטענה ופריקה של הסוללה).

- סוללות עם מעגל שמציין קיבולת אנרגיה, צריכות לעבור מדי פעם כיול, על ידי ביצוע פריקה מלאה של הסוללה, פעם ב-30 הטענות.

- שמרו על סוללת הליתיום במקום קריר.

- המנעו מלהשאיר את הסוללה במכונית חמה.

- על מנת להאריך את חיי הסוללה באחסנה לזמן ממושך, הביאו את הסוללה למצב של 40% טעינה.

- המנעו מקניית סוללות ליתיום לשימוש בזמן מאוחר יותר מאחר ואורך החיים עומד על 2-3 שנים, גם אם אתם לא משתמשים בסוללה.

- שימו לב לתאריך ייצור הסוללה - אל תקנו סחורה ישנה.

- אם יש לכם סוללת ליתיום רזרבית, שמרו אותה במקרר. אל תקפיאו אותה בפריזר.

תוספות של מערכת סטיפס:
======================
- אם אתם מחוברים לחשמל, ניתן להוציא את הסוללה מהמחשב, להארכת חייה (פחות טעינה במחזור החיים של הסוללה).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה