להשאיר עוד שנה בגן חובה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י SPOT;1297506:
כלומר ,
יאשרו לי להשאיר אותה?
אוקי, השאלה אם זה מומלץ הגננת כל הזמן אומרת שמכיון שחוץ מהרמה הלימודית
הכל מצוין+++ אז זה מאד יחפה על הרמה השכלית:confused:
לטענתה, ברגע שהיא תשאר עוד שנה ואז הכל יהיה לה קל ,היא תחפש אתגרים
והגננת תהיה מסכנה:confused:\
יש למישהו נסיון עם זה? זו ביתי הבכורה ואני מגששת...
ספוט,
אם הבת שלך ברמה+++ חברתית ורגשית
היא כנראה ילדה מאד חכמה עם הרבה הרבה שכל!!
אז מה יש לה קושי לימודי, קורה..
אל תגדירי אותה בעלת "בעיה שיכלית"
זה נישמע לא משהו... (קצת צרם לי.)
בהצלחה בהחלטה!

• הוסף לסימניות
בקושי לימודי קל יותר לטפל, ולא יקרה דבר אם היא תיקח מורה פרטית; היום זה אופנתי.
תארי לעצמך שהקושי ישאר ח"ו גם בשנה הבאה - תשאירי אותה?

• הוסף לסימניות
קודם כל, כבר לפני 10 שנים ויותר התחיל ה"מנהג" להשאיר כמעט כל ילדה שנולדה מתמוז ואילך ו"אמא שלה לא היתה רגועה" בגן חובה, כך שודאי שיש כיום בנות תיכון וסמינר שאמותיהן השאירו אותן וכבר יכולות לספר על זה מנקודת המבט שלהן...

אני אישית מכירה 2 ילדות שמבחינה חברותית הן לא מספיק בשלות והשאירו אותן שנה בגן חובה - אבל המצב נשאר כמו שהוא גם בשנה שלאחר מכן - פשוט כי האופי שלהן שקט יותר וחברותי פחות - והילדות סתם הפסידו שנה...

מבחינת האמהות - כמעט ולא תמצאו אמא שתעיד שטעתה בגלל שהשאירה שנה...
את העדויות אפשר לקבל מהילדות עצמן.
יש ילדות כל כך חכמות ונבונות שהפגיעה הנפשית שתגרם להן כשיראו את כל חברותיהן עולות לכיתה א' והן נשארות בגן חובה - גרועה יותר מכל התמודדות בכיתה א'...

יש ילדות שאולי בעלייה לכיתה א' לא תרגשנה חריגות, אבל במהלך השנים תגשנה שלא בנוח עם העבודה שהן הגדולות בכיתה - כי זה כאילו הן נשארו שנה. זוכרות איזה בושות זה היה פעם כשלילדה היה כתוב בתעודה שהיא נשארת כיתה? כך הן מרגישות ולא באשמתן...

יש ילדות שכשתגענה לבחרות תרגשנה בוגרות יותר מחברותיהן הקטנוניות (הקטנות מהן בשנה וחצי) ולא תמצאנה עצמן מבחינה חברתית ויש כאלה שממש יפריע להן להתארס ראשונות כי כבר הגיעו לגיל או לחילופין - להתארס בגיל מאוחר כי עדיין לא סיימו ללמוד...

מה שאני באה להגיד זה שזה עוול לעשות כלל גורף ש"רק טוב ייצא מזה" - כי זה ממש לא כך.
נכון, אולי עבור חלק קטן מהילדות שגם כך גבוליות הצעד הזה נכון ונבון, אבל להשאיר כל ילדה שנייה בגן חובה זה בטוח לא נכון ולא נבון...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה