דרוש מידע להשתכר בפורים.... זה טוב או לא?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
בלת"ק
שמעתי בשם החזון איש, נדמה לי, "עד דלא ידע.." -השיעור זה "עד" -עד לא בכלל.
ז"א, עד שאתה מגיע למצב של "לא ידע", אבל עד לא בכלל.
בשם ה"אמרי אמת" מגור.

• הוסף לסימניות
לפני כשעה קפצתי למעייני לבקר את אחיין שלי שהשתכר ונפצע בידו. אמנם לא היה עמוס מידיי אך כמעט כל המטופלים במיון הינם בחורי ישיבות גמורים מאלכהול וחלקם זבי דם מהפרצוף ועוד אברים. אמנם לא הצלחתי לכבוש את צחוקי מהליצנות והיציאות של הפצועים העירניים במתחם כגון ההוא שפיו יורק דם משפתותיו שנחבלו קשות וצעק לאחד מהצוות שעבר לידו: "הלו אחי תביא דחוף תחבושת הולך לצאת לי דם".. הבן אדם מדמם וכלל לא אוחז שזה כבר קורה איתו אלא רק מתריע שזה יכול לקרות לו באיזה שלב מתקדם אם יתעכבו מלהביא לו תחבושת..
אך כאב הלב לראות את בחורי החמד עלמי חמודות אצילי טוהר פנים וזוך רוחני מעמל תורני במשך ימים ולילות כל השנה שכעת כל כך מוכים וזבי דם וכן את השיכורים שבאפיסת כוחות נרדמו על מיטתם בזויות משונות

• הוסף לסימניות
באופן גורף ניתן לומר שהגברים שמחים לשתות ולהשתכר, והנשים לא רוות מכך נחת מרובה (ולהבדיל, כך גם באוקרינה ובארצות הגויים)

• הוסף לסימניות
הייתי רוצה לדעת ידע על יין 13% 14.5% 18% ו9%מי שיש לו ידע בענין אני אשמח

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה