כללי לוגו מאתגר לחברת אינטרנט

• הוסף לסימניות
הרבה זמן לא העלתי עבודות אבל אני מאוד מתלבט לגבי העבודה הבאה,
אשמח לעוד עיניים בוחנות
רקע: חברה ישראלית חדשה שמפתחת רכיבים מיוחדים לאתרי אינטרנט כדי שהאתרים יתאימו לגלישה בסמארטפונים.
הקונספט: הם רוצים לתת תחושה בלוגו שמדובר על חברה יפנית או משהו באיזור, שיהיה רמז למחשב/אינטרנט ושיהיה מעט צעיר.

כרגע אני ממש לא סגור על הצבעוניות אני יותר מתמקד בצורניות שיעביר את המסר שהם רוצים.
שם החברה: Timajo

לעזרתכם המבורכת...

קבצים מצורפים

• לוגו טימגו-01.jpg
    KB 959 · צפיות: 20
  • הוסף לסימניות
חמוד, אבל לא מתאים בכלל...
סגנון יפני לא אומר שימוש באלמנטים של כתב יפני... כרגע זה נראה שייך לתחום אחר לגמרי (מסעדה יפנית, אומנויות לחימה יפניות וכו'). תראה לוגואים של חברות חשמל יפניות כמה הם נקיים ובלי איזכור יפני.
בנוסף, בשתי האופציות התחתונות השם לא נקרא טוב (ה-T נעלמת בצורה).
ובכלל- למה חייבים אייקון של מחשב. לא צריך להאכיל בכפית...
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
האלמנטים היפניים, מתאים. אבל צריך שגם השם של העסק יזכיר קצת יפניות... :)

• הוסף לסימניות
חברה יפנית לעולם לא תשים טיפוגרפיה יפנית בלוגו שלה.
היפנים פונים לשוק הבינלאומי והם ממתגים את עצמם בהתאם.
יפן היא אחת ממעצמות הטכנולוגיה הגדולות בעולם וזו כנראה הסיבה שהלקוחות שלך רוצים לקרוץ "לשם" (למרות שזו עדיין אסטרטגיה מוזרה לטעמי).

שימוש בטיפוגרפיה סינית / יפנית מקובל בתחום המזון. ממש לא בתחום הטכנולוגיה.

לשם המחשה, החברות הבאות הן יפניות. בדוק את המיתוג שלהן:

G-SHOCK
מיצובישי
יאמהה
פנסוניק
שארפ
ניקון
סוני
קנון
קסיו

• הוסף לסימניות
זה נכון שהחברות הענק האלה לא ממותגות עם אופי אסייתי, אבל הן כל כך מפורסמות שכולם יודעים מאיפה הם באים. הן כולן כותבות את השם של החברה "באופן מאוד פשוט"

במקרה הנוכחי אין שום סיבה שמישהוא "יחשוד" שהם משם אלא אם כן הלוגו ישדר מעט רמז.
הסיבה שהשתמשתי בצורניות הזאת של המסך שהוא מזכיר גם אות יפנית. (דרך אגב האלמנטים במסך מורכבים מה T)
הכוונה שלי הייתה ליצור אלמנט שיזכיר מסך וגם יתן אופי רצוי

• הוסף לסימניות
אבל מה הקשר היפני לרעיון שלהם????

זה מזכיר לי את האמרה שצריך להחליף אותה מעט לענין זה אבל הרעיון הוא אותו רעיון.

עיצוב הוא לא אוסף של אוביקטים יפים,
אלא אוסף יפה של אוביקטים.

נראה שמשהו לקח איזה משהו שהיה יפה אצלו אך בכוח מנסה לקשר את זה למשהו שממש לא קשור.

• הוסף לסימניות
לדעתי זה לא משרת את המטרה שלהם.
א. הם מתעסקים עם סמארטפונים ולא מחשבים, אז אייקון של מחשב לא מתאים.
ב. ההגיון של "אות יפנית" נשמע מאוד לא הגיוני. לא ממש בטוחה מה הם משיגים בזה. בכל אופן עדיף לבחור שם עם צליל יפני ולא אייקון שמזכיר אות יפנית, שלא לוקח אותנו לעולם ההי-טק אלא משדר משהו עממי.
בכל אופן - הלוגו הראשון חמוד, אבל בלי המחשב. וכן הייתי הולכת על פונט סנסריפי לחלוטין ובעל קוים ישרים.

• הוסף לסימניות
סה"כ הלוגו סבבה לגמרי, אך אני די מחזק את החבר'ה כאן שאין צורך באלמנטים יפניים ממש, ושזה יצא קצת מהקשרו.
אני כמעט בטוח שכשהלקוח אמר "יפני", הוא לא התכוון לאלמנטים יפניים, אלא ללוגו ברמה של חברות יפניות כמו שנאמר כאן.
למה שלא תשאל את הלקוח פשוט? זה יכול לחסוך לך הרבה תסבוכים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה