כללי לוחמי המחתרות מלחמת הבריתים

• הוסף לסימניות
אני כרגע עורך ומצלם סרט, כל סרטון או תמונה בנושא של "לוחמי המחתרות" ו "מלחמת הבריטים" יעזור לי ממש, חיפשתי ולא מצאתי כלום.
תודה מראש.
_________

• הוסף לסימניות
מה עם שרה אהרונסון וחנה סנש?
למיטב ידיעתי יש עליהם סרטים

• הוסף לסימניות
אני חסומה ולכן יש לי רק כותרןת
לא נראה שחסר חומר בכלל בכלל:
"חנה סנש – ויקיפדיה
he.wikipedia.org/wiki/חנה_סנש
חנה סנש (בהונגרית: Szenes Hanna (Anikó)‎;‏ 17 ביולי 1921 – 7 בנובמבר 1944) הייתה לוחמת ומשוררת יהודייה, מצנחני היישוב שהתנדבה לשרת בצבא הבריטי במלחמת העולם ...
‏קורות חייה - ‏לאחר מותה - ‏יצירתה - ‏סרטים, ספרים ומחזות אודותיה"

"שרה אהרונסון גיבורת ניל"י
www.ilschool.org/jew/saraa.htm

... התיבות של המילים: נצח ישראל לא ישקר. בתמונה משמאל חברי ניל"י - שרה אהרונסון, אהרון אהרונסון, יוסף לישנסקי ואבשלום פיינברג - על רקע ביתה של שרה ומשפחתה, בזכרון יעקב ..."

"מחתרות - ההגנה, אצ"ל ולח"י - סנונית
www.snunit.k12.il/cgi-bin/galim/concepts/show_concept.pl?act...
לעומת "ההגנה" חשבו אנשי האצ"ל (ארגון צבאי לאומי) והלח"י (לוחמי חירות ישראל) שיש להילחם ללא פשרות נגד אויבי היישוב העברי, הבריטים והערבים. כלומר - לא מספיק להגן על ..."

"[PPT]מצגת של PowerPoint
www.kadoorie.org.il/magicclass/.../ארגונים צבאיים.pps
חברי הארגון נדרשו לגלות אומץ לב, משמעת עצמית, מסירות ונאמנות. ... תחילה שמרו חברי הארגון על מושבות הגליל ואחר כך גם על מושבות באזור יהודה; זאת, במקום ... ארגון צבאי לוחם."

• הוסף לסימניות
לא ברור בכלל מהכותרת על מה אתה מחפש חומר.
'לוחמי המחתרות' זה אכן מושג.
אבל מה זה מלחמת הבריטים?
התרומה של היישוב למלחמת העולם הראשונה (לשם אפשר לשייך את שרה אהרונסון וכו')?
המחתרות שנלחמו בערבים, וגם קצת נגד הבריטים? לקראת מלחמת העולם השנייה?
הלחימה לצד הבריטים נגד הגרמנים במהלך מלחמת העולם השנייה?
הלח"י שנלחמה באופן אישי נגד הבריטים לאחר מלחמת העולם השנייה?
המלחמה לטובת העליה הבלתי חוקית (ההעפלה)?
בקיצור, אולי צריך ללמוד קצת את רקע התקופה, ואז לחפש לפי מילות מפתח מוכרות.

• הוסף לסימניות
הסרט הוא על הרב אריה לוין.
אני צריך יותר קטעים של וידיאו

• הוסף לסימניות
ר' אריה לוין ביקר את אסירי המחתרות והנידונים למוות, בעיקר מקרב אצ"ל ולח"י.
הנה לך מילות מפתח מדוייקות יותר לחיפוש.

• הוסף לסימניות
אגב יעל א, הקישורים שהצעת לא עובדים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה