- הוסף לסימניות
אתמול אילתרתי לזניה ללא גלוטן. התוצאה עלתה על הציפיות, ולכן אני משתפת כאן.
במתכון זה ובמטבחי בכלל נעשה שימוש בהרבה חומרי גלם עשויים למחצה. אתם כמובן יכולים לזרום לפי ההרגלים שלכם ולהשתמש רק בטכניקת היסוד.
החומרים עבור תבנית אלומיניום ריבועית קטנה:
6 דפי אורז
קופסת רוטב פסטה בטעם שילדים אוהבים - אני השתמשתי בשל חברת פריניר
4 קוביות רטב פסטו קפוא של דורות, במצב מופשר
4 פרוסות גבינה צהובה
שמנת להקרמה - אין לי כמות, ערבבתי בקערה עם רוטב הפסטה עד שקיבל גוון ורדרד
אופציונלי - חצי חבילת קוטג'
שליש חבילת שימורי פטריות מסוננים
מעט גבינה מלוחה.
משרה לדפי אורז:
כוס מים
ביצה
1-2 כפות סילאן / דבש
כפית מלח / פלפל שחור
כפית שמן (לא חובה)
מחממים תנור ל-200 מעלות.
בקערה מערבבים קופסת רוטב עגבניות, שמנת, קוטג' ופטריות. שופכים מעט מהרוטב בתוך התבנית, כך שיכסה את כל שטחה.
מערבבים היטב את כל חומרי המשרה. טובלים בו דף אורז במשך 5 שניות ומניחים את הדף מעל הרוטב, כך שירפד את התבנית. גודל הדף מכסה את רוב שטח התבנית ורק שוליים קטנים מבצבצים החוצה. טובלים דף אורז נוסף כנ"ל ומניחים מעל הדף הראשון.
שופכים מעל עוד מעט מהרוטב.
מעל הרוטב מניחים שתי פרוסות גבינה צהובה
טובלים דף אורז ועוד דף ומניחים אותם מעל הגבנ"צ
מורחים מעל רוטב פסטו מעורבב עם מעט שמנת או מדולל בחלב (הרוטב עצמו סמיך)
מעל הרוטב פסטו מפוררים מעט גבינה מלוחה
שוב שני דפי אורז שנטבלו בבלילה, מעליהם שוב רוטב אדום.
שולחים לתנור מכוסה לרבע שעה - עשרים דקות, מוציאים ומקרימים את פני הלזניה בגבינה צהובה ומחזירים לתנור לעוד כמה דקות עד שהגבינה נמסה.
את הפטנט למשרה לקחתי מהבלוג של רון יוחננוב, ממתכון של בורקסים מדפי אורז. המשרה מנטרל את טעם הלוואי של דפי האורז.
טעמתי את הלזניה הזו ובמקביל לזניה נוספת שהכנתי, עם גלוטן. הלזניה נטולת הגלוטן לא נפלה בטעמה מזו עם הגלוטן.
במתכון זה ובמטבחי בכלל נעשה שימוש בהרבה חומרי גלם עשויים למחצה. אתם כמובן יכולים לזרום לפי ההרגלים שלכם ולהשתמש רק בטכניקת היסוד.
החומרים עבור תבנית אלומיניום ריבועית קטנה:
6 דפי אורז
קופסת רוטב פסטה בטעם שילדים אוהבים - אני השתמשתי בשל חברת פריניר
4 קוביות רטב פסטו קפוא של דורות, במצב מופשר
4 פרוסות גבינה צהובה
שמנת להקרמה - אין לי כמות, ערבבתי בקערה עם רוטב הפסטה עד שקיבל גוון ורדרד
אופציונלי - חצי חבילת קוטג'
שליש חבילת שימורי פטריות מסוננים
מעט גבינה מלוחה.
משרה לדפי אורז:
כוס מים
ביצה
1-2 כפות סילאן / דבש
כפית מלח / פלפל שחור
כפית שמן (לא חובה)
מחממים תנור ל-200 מעלות.
בקערה מערבבים קופסת רוטב עגבניות, שמנת, קוטג' ופטריות. שופכים מעט מהרוטב בתוך התבנית, כך שיכסה את כל שטחה.
מערבבים היטב את כל חומרי המשרה. טובלים בו דף אורז במשך 5 שניות ומניחים את הדף מעל הרוטב, כך שירפד את התבנית. גודל הדף מכסה את רוב שטח התבנית ורק שוליים קטנים מבצבצים החוצה. טובלים דף אורז נוסף כנ"ל ומניחים מעל הדף הראשון.
שופכים מעל עוד מעט מהרוטב.
מעל הרוטב מניחים שתי פרוסות גבינה צהובה
טובלים דף אורז ועוד דף ומניחים אותם מעל הגבנ"צ
מורחים מעל רוטב פסטו מעורבב עם מעט שמנת או מדולל בחלב (הרוטב עצמו סמיך)
מעל הרוטב פסטו מפוררים מעט גבינה מלוחה
שוב שני דפי אורז שנטבלו בבלילה, מעליהם שוב רוטב אדום.
שולחים לתנור מכוסה לרבע שעה - עשרים דקות, מוציאים ומקרימים את פני הלזניה בגבינה צהובה ומחזירים לתנור לעוד כמה דקות עד שהגבינה נמסה.
את הפטנט למשרה לקחתי מהבלוג של רון יוחננוב, ממתכון של בורקסים מדפי אורז. המשרה מנטרל את טעם הלוואי של דפי האורז.
טעמתי את הלזניה הזו ובמקביל לזניה נוספת שהכנתי, עם גלוטן. הלזניה נטולת הגלוטן לא נפלה בטעמה מזו עם הגלוטן.
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //