יש לי איזו גישה קדומה שיועצות חינוכיות זה תפקיד קש חסר לב וחסר הבנה. מן משהו כזה שכל אישה בגיל 40 הולכת ללמוד ובסוף משרתת את מנהלת המוסד. אבל אולי זאת באמת סתם קונספציה.
(y)(y)
לדעתי זה שארית מהקונספציה הישנה שמספיק להבין בשביל להשתנות.
"הסברתי להם (התקדמות מ-אמרתי להם) שמאד חשוב לא לכעוס על הילד", "תגידו לילד שהוא אהוב".
פעם חשבו שזה עובד, היום נראה שהזירה עוברת לטיפול ושיח רגשי יותר, ושלא כ"כ פשוט לשנות הרגלים.
כשם שגם מי שיודעת שההורות שחוותה כילדה לא הייתה מיטבית, תחזור בדיוק על אותם טעויות כאמא ללא טיפול עמוק.

כל הראש של היועצות הוא שונה, לכן גם אם מוסיפים להם כלים כמו CBT עדיין זה רחוק מטיפול רגשי (בטח דינאמי). לא לחינם יש בבתי הספר חילוקי דעות משמעותיים בין היועצת למטפלת הרגשית.

כל הראש של היועצות הוא שונה, לכן גם אם מוסיפים להם כלים כמו CBT עדיין זה רחוק מטיפול רגשי (בטח דינאמי). לא לחינם יש בבתי הספר חילוקי דעות משמעותיים בין היועצת למטפלת הרגשית.
זה ברור.
והיום תפקיד היועצת הוא יותר לתת הדרכה למורות ולכוון למטפלת הרגשית בבית הספר/בחוץ.
אבל עדיין, תכני הלימודים היום שונים לחלוטין.
אלא אם כן נתקלתי ביועצות מזן מיוחד.
אבל גם CBT הוא כלי. ברור שזה לא טיפול דינאמי. אבל זה פלסטר שחשוב שיהיה אותו למטפל בתיק עזרה ראשונה.
ואם לדוג' בעתיד היא תרצה להתקבל למבחר לתואר, מקבלים שם אולי 10% מהנרשמות. וזה גם כולל בחינה של נתוני פתיחה של כל אחת. מישהי שהייתה יועצת/חונכת לנוער בסיכון, נמצאת במקום אחר ממורה.

ואם לדוג' בעתיד היא תרצה להתקבל למבחר לתואר, מקבלים שם אולי 10% מהנרשמות. וזה גם כולל בחינה של נתוני פתיחה של כל אחת. מישהי שהייתה יועצת/חונכת לנוער בסיכון, נמצאת במקום אחר ממורה.
כנ"ל מי שבאה לאחר טיפול רגשי.
(גם אם היא לא תספר- יראו את זה עליה בראיון)

את יודעת לכוון אותי למקום מסוים,
או לסוג תוכנית מסוימת, שבה אני ארגיש אחרי שנה/שנתיים שיש לי בינתיים משהו ביד ולא רק "חלק מהעתיד"?
כי אני באמת לא יודעת אם אני אמשיך בסוף ללימודי עו"ס.
מה את אומרת לגבי קורסים בסגנון נוער נושר/נוער בסיכון וכדו',
יש בהם טעם, הם מקדמים למשהו או נותנים ידע?
שוב, לימודי תעודה מסודרים אני מתכננת לעשות בעז"ה בעתיד, לפרוש אותם ע"פ כמה שנים ארוכות ורגועות, להנות מהם ולהיות מוכנה אליהם. כרגע אני לא שם. מעדיפה יותר למצוא משהו ביניים שייתן לי סיפוק, מעלה בעתיד, ואולי גם מעלה בעתיד הקרוב.
(למשל- אם יש קורס רציני לנוער נושר שיכול לקדם אותי לעבודה במקביל לצוותים מקצועיים בעיריות, נניח.)
מצטרפת להמלצות על בתי המורה ומגוון התחומים הטיפוליים- גם ידע וגם אולי משהו פרקטי שלא ממש טיפולי אבל משיק כמו תחום נוער בסיכון
אפשר אולי לבדוק ברטורנו על תחום ההתמכרויות אם יש איזושהי הכשרה שתוכלי אחכ להשתבץ במערך שלהם

האם יש כאן משהיא שעובדת בתחום של תרפיה באומנות, אני מתענינית בלימודים של תרפיה באומנות ורוצה לדעת פרטים לפני שאני מתחילה לימודים, אשמח לעזרה.
תודה!

לאיזה תואר הייתה הכוונה?
לתואר בעו,ס התנאי קבלה הכמעט יחיד זה מינימום כלשהו בציוני מכינה/בגרויות

מצטרפת להמלצות על בתי המורה ומגוון התחומים הטיפוליים- גם ידע וגם אולי משהו פרקטי שלא ממש טיפולי אבל משיק כמו תחום נוער בסיכון
אפשר אולי לבדוק ברטורנו על תחום ההתמכרויות אם יש איזושהי הכשרה שתוכלי אחכ להשתבץ במערך שלהם
זה מוכר ולכן עדיף ללמוד במקומות אלו
יש להם גם פיקוח על החומר הנלמד
ויכלו לשבץ אח"כ במקום עבודה
ידוע לי שפונים עליהם מבתי ספר וכד' ומשוקות את הטובות

יש לך המלצה על מקום מסוים שמלמד נוער בסיכון בצורה מקצועית ומעניינת? או מרצות ידועות בתחום שאני יכולה לסנן לפי זה? בינתיים הפרוספקטים שקיבלתי מאכזבים ממש.
זה מוכר ולכן עדיף ללמוד במקומות אלו
יש להם גם פיקוח על החומר הנלמד
ויכלו לשבץ אח"כ במקום עבודה
ידוע לי שפונים עליהם מבתי ספר וכד' ומשוקות את הטובות
יכולה לתת שם של מקום ספציפי? איזה בית המורה/מכון השלתמויות מדובר?

יש לך המלצה על מקום מסוים שמלמד נוער בסיכון בצורה מקצועית ומעניינת? או מרצות ידועות בתחום שאני יכולה לסנן לפי זה? בינתיים הפרוספקטים שקיבלתי מאכזבים ממש.

יכולה לתת שם של מקום ספציפי? איזה בית המורה/מכון השלתמויות מדובר?
אין לי המלצה ספציפית או כללית

קבצים מצורפים

• מידעון הכשרה מקצועית תשפד (1).pdf
    3.2 MB · צפיות: 193
למדתי השנה תואר ראשון בבית ברל, דרך הזום, עם הסבה לחינוך מיוחד, וקידום נוער,היה בסדר גמור! ממש סביר, לא מידי קשה, דרישות לא בשמים, בלי נסיעות, ממליצה מאד!!!

למדתי השנה תואר ראשון בבית ברל, דרך הזום, עם הסבה לחינוך מיוחד, וקידום נוער,היה בסדר גמור! ממש סביר, לא מידי קשה, דרישות לא בשמים, בלי נסיעות, ממליצה מאד!!!
אפשר פרטים?
כמה זמן לוקח להוציא תואר, מהם תנאי קבלה?
הכל דרך הזום? מה עם מבחנים?
תודה רבה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה