נכון מאד שלימודים רחבי אופקים יותר מקנים הרבה יותר ידע ושפשוף במגוון תחומים, כפי שכתבו פה כמה.
אין ספק שכשלומדים מצומצם- הראש נשאר מצומצם בד"כ.
אך מצד שני- בחלק גדול מהמקרים בהם אני נתקלתי- לימודי הנדסאות/ אדריכלות הם לימודים כ"כ תובעניים, שכל הנישה של עיצוב פנים נדחקת מעט הצידה, לא נותנים לה מספיק במה ודגש.
אם החזון שלך הוא לעבוד כמעצבת, יתכן שנכון יותר יהיה ללמוד עיצוב פנים במגמה נפרדת ורצינית (פרוג וכדו', שמעתי שהרמה שם גבוהה מאד, לא מנסיון...) ואח"כ להשלים בקורסים נושאים נוספים שיכולים להעשיר את הידע או לחילופין ללמוד לבד בעזרתה האדיבה של הרשת.
כאשר מדובר באישה באמצע החיים ולא בבחורה מהססת ובוסרית, מומלץ מאד לגבש קו וכיוון ולהשקיע בו במקסימום, ולא לנסות ולירות לכל הכיוונים ולצאת עם ידע דל בהמון תחומים.
בהצלחה!
יואו, נושא קשה, יש לי בטן מלאה על זה--- אז מה שישפך יהיה רק מעט מזעיר...
הרוויה היום בשוק היא נוראית, שכירות מתחילות מרוויחות בקושי את המינימום,
הלימודים מתישים וסיזיפיים ותוצאת העבודה בשטח ביציאה מהלימודים מאוד מאכזבת... !!
אני חשבתי על הכיוון לאחר שכבר פעמים (-פעם אחת מאבחון חובבני) קבלתי תשובה מגרפולוגיות ללכת על הכיוון. אני מחפשת עבודה שאהב לעשות אותה ויהיה לי כיף בה. (-מבחינתי זה שיקול קודם לגובה המשכורת) אני מתחברת מאוד ליצירתיות שבעבודה, אבל, מודעת לעובדה שיש פה חלק נכבד של שרטוטים משמימים. לפתור בעיות של תכנון, זה החלק שאני הכי אוהבת.אני מסכימה עם כל מילה!
זוכרת שהתחלנו לימודי עיצוב פנים כבחורות צעירות,מה שדיבר אלינו במיוחד זה ההום סטיילינג,והעיצוב,והגימורים...אבל מהר מאד הבנו,כי כדי להגיע לשם..יש דרך ארוכה מאד שצריך לעשות במקצועיות ומחשבה על כל צעד,וכן לפעמים את מרגישה שאת "שוברת את הראש בקיר"
כמובן שכגודל העמל כך גודל השכר והסיפוק...ובאמת אחרי כל ההשקעה-את מבינה מה זה תמונה אחת שווה אלף מילים...כי התוצאה נרכשה אחרי שעות של תכנון ומחשבה!
ואורית מאד צודקת-בשוק יש הצפה,וכשכירה השכר זעום,לעיתים פחות משכר מזכירה,לא יודעת מאיפה את בארץ,בירושלים והסביבה,יצא לי לדבר עם מאות עובדות מתוסכלות שעבודות 8 שעות מסיביות ותובעניות...והשכר כ"כ לא מספק את העבודה,מתסכל מאד מאד!
באזור המרכז קצת יותר אנושי, וכמו שרותי אמרה נורא תלוי באיזה שלב את בחיים-אם את מחפשת עבודה טובה ומכניסה,תלכי על זה רק במטרה להיות עצמאית.ובשביל לצאת מיד לתחום העצמאי,את צריכה ללמוד ברמה הכי טובה שיש. וגם אז, כל ההתחלות קשות..ולכן תחזיקי מעמד רק אם את באמת מתחברת לתחום,ועשית מבחן התאמה וכו' וזה מה שהכי מתאים לך.כי בתחום הזה העבודה בשטח לא קלה בכלל,דורשת המון ידע,מוסר עבודה,אחראיות,עמידה בלו"ז,שעות רבות של עבודה, לשם ההקבלה-העבודה היומיומית מאתגרת ומורכבת הרבה יותר ממתכנת,או בודק תוכנה וכשאת חושבת שבתחום המחשבים השכר פי 5 ו-6,
תוכלי להחזיק מעמד רק אם זה משהו שאת מאד אוהבת לעשות!
בהצלחה!
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים