עזרה לימוד אנגלית

• הוסף לסימניות
רוצה להתייעץ עם מי שכבר מכיר את התהליך של הלימוד ודובר אנגלית רהוטה כיום.

למדתי כחצי שנה בקבוצה, התחלתי מאפס או ממינוס... השקעתי המוןןן, רכשתי את כל (בגדול) הבסיס והכללים וכו'

סיימתי ללמוד, כעת אני יכול להסתדר בסיסי בחו"ל.

מנסה לתחזק כל הזמן ולהתקדם על ידי כל מיני פעולות.

אבל עדיין אני לא מדבר חלק,
אני לא מבין יותר מידי כשמישהו מדבר, גם אם המילים הם מוכרות ופשוטות, הסלנג והמהירות של הדיבור מקשות עליי ולוקח לי כמה שניות לזהות את המילים המוכרות שהדובר דיבר.

השאלה איך אני מתקדם?!

אין לי אינטראקציות כמעט עם דוברי אנגלית,
אני שומע הרבה הרצאות או פודקאסטים באנגלית אבל את הרוב אני לא מבין וחשבתי שגם אם אני לא מבין 95 אחוז מהפודקאסט, אם אני אקשיב עוד ועוד, למרות שאני לא מבין, זה יעשה משהו, אני צודק?

השאלה איך אני מתקדם באופן עצמאי לדיבור רהוט וקולח כשכרגע אני לא מצליח לקלוט מה אומרים לי (גם כשמילים לא זרות לי אלא כי אני לא מורגל) ובדיבור אני לא קולח מספיק?

אשמח לכל טיפ.
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
רוצה להתייעץ עם מי שכבר מכיר את התהליך של הלימוד ודובר אנגלית רהוטה כיום.

למדתי כחצי שנה בקבוצה, התחלתי מאפס או ממינוס... השקעתי המוןןן, רכשתי את כל (בגדול) הבסיס והכללים וכו'

סיימתי ללמוד, כעת אני יכול להסתדר בסיסי בחו"ל.

מנסה לתחזק כל הזמן ולהתקדם על ידי כל מיני פעולות.

אבל עדיין אני לא מדבר חלק,
אני לא מבין יותר מידי כשמישהו מדבר, גם אם המילים הם מוכרות ופשוטות, הסלנג והמהירות של הדיבור מקשות עליי ולוקח לי כמה שניות לזהות את המילים המוכרות שהדובר דיבר.

השאלה איך אני מתקדם?!

אין לי אינטראקציות כמעט עם דוברי אנגלית,
אני שומע הרבה הרצאות או פודקאסטים באנגלית אבל את הרוב אני לא מבין וחשבתי שגם אם אני לא מבין 95 אחוז מהפודקאסט, אם אני אקשיב עוד ועוד, למרות שאני לא מבין, זה יעשה משהו, אני צודק?

השאלה איך אני מתקדם באופן עצמאי לדיבור רהוט וקולח כשכרגע אני לא מצליח לקלוט מה אומרים לי (גם כשמילים לא זרות לי אלא כי אני לא מורגל) ובדיבור אני לא קולח מספיק?

אשמח לכל טיפ.
תודה רבה!
לגבי פודקאסטים אתה חייב משהו ברמה שאתה מבין לפחות 50% מהמילים, אחרת זה בזבוז זמן.

הכי טוב בשלב שאתה מתאר זה לתרגל משפטים שלמים, ולדעת לומר אותם כתבנית אחת - בלי לחשוב שניה קודם.
כשתתרגל לתבניות המשפטים יהיה לך קל יותר להבין הקלטות של דיאלוגים (יש מלא חומר ברשת)
1. Can you help me, please?
אתה יכול לעזור לי, בבקשה
2. Where is the nearest bus stop?
איפה תחנת האוטובוס הקרובה ביותר?
3. I would like to order a coffee.
אני רוצה להזמין קפה.
4. How much does this cost?
כמה זה עולה?
1. I am looking for a supermarket.
אני מחפש סופרמרקט
2. What is the Wi-Fi password?
מה הסיסמה ל-Wi-Fi
3. Can I get the bill, please?
אפשר לקבל את החשבון, בבקשה?
4. Is this seat taken?
המקום הזה תפוס?

בנוסף (אולי כבר עכשיו ואולי רק אחרי הנ''ל), כדאי לך לנסות לשמוע שיעורים באנגלית של ר' אשר וייס, גם כי הוא מדבר מאוד ברור, וגם כי בגלל שמדובר בנושא תורני שמצוטטים גמרות ומפרשים זה מקל להבין את ההקשר וגם לא מאבדים את הרצף,
אם תשמע את אותו השיעור בעברית לפני זה, אז בכלל יהיה לך יותר קל.

בכל מקרה תאזין רק לאנגלית שמדברים לאט וברור, עזוב את הפודקאסטים, רובם טובים רק בשביל להוסיף אוצר מילים ולשפר את הדקדוק.

אם יש לך עוד שאלות, בשמחה

• הוסף לסימניות
לשמוע הרצאה או פודקאסט עם כתוביות, ולחזור על אותה הרצאה כמה פעמים, נקלטות המון מילים חדשות וכן צורת הדיבור והמבטא.

• הוסף לסימניות
לגבי פודקאסטים אתה חייב משהו ברמה שאתה מבין לפחות 50% מהמילים, אחרת זה בזבוז זמן.

הכי טוב בשלב שאתה מתאר זה לתרגל משפטים שלמים, ולדעת לומר אותם כתבנית אחת - בלי לחשוב שניה קודם.
כשתתרגל לתבניות המשפטים יהיה לך קל יותר להבין הקלטות של דיאלוגים (יש מלא חומר ברשת)
1. Can you help me, please?
אתה יכול לעזור לי, בבקשה
2. Where is the nearest bus stop?
איפה תחנת האוטובוס הקרובה ביותר?
3. I would like to order a coffee.
אני רוצה להזמין קפה.
4. How much does this cost?
כמה זה עולה?
1. I am looking for a supermarket.
אני מחפש סופרמרקט
2. What is the Wi-Fi password?
מה הסיסמה ל-Wi-Fi
3. Can I get the bill, please?
אפשר לקבל את החשבון, בבקשה?
4. Is this seat taken?
המקום הזה תפוס?

בנוסף (אולי כבר עכשיו ואולי רק אחרי הנ''ל), כדאי לך לנסות לשמוע שיעורים באנגלית של ר' אשר וייס, גם כי הוא מדבר מאוד ברור, וגם כי בגלל שמדובר בנושא תורני שמצוטטים גמרות ומפרשים זה מקל להבין את ההקשר וגם לא מאבדים את הרצף,
אם תשמע את אותו השיעור בעברית לפני זה, אז בכלל יהיה לך יותר קל.

בכל מקרה תאזין רק לאנגלית שמדברים לאט וברור, עזוב את הפודקאסטים, רובם טובים רק בשביל להוסיף אוצר מילים ולשפר את הדקדוק.

אם יש לך עוד שאלות, בשמחה
באמת תודה על התשובה המנומקת!
קודם כל את המילים והמשפטים שהבאת כדוג' אני מכיר מאוד טוב וגם יותר מזה, יש לי אנגלית בסיסית פלוס.
אני צריך לשפר את ההבנה של שלטף הדיבור של הדובר. וכן, לתרגל דיבור עמוק ונרחב יותר.
לגבי הרב וויס, איפה יש שיעורים שלו?

• הוסף לסימניות
לשמוע הרצאה או פודקאסט עם כתוביות, ולחזור על אותה הרצאה כמה פעמים, נקלטות המון מילים חדשות וכן צורת הדיבור והמבטא.
יש לך דוגמא לתת לי?

• הוסף לסימניות
באמת תודה על התשובה המנומקת!
קודם כל את המילים והמשפטים שהבאת כדוג' אני מכיר מאוד טוב וגם יותר מזה, יש לי אנגלית בסיסית פלוס.
אני צריך לשפר את ההבנה של שלטף הדיבור של הדובר. וכן, לתרגל דיבור עמוק ונרחב יותר.
לגבי הרב וויס, איפה יש שיעורים שלו?
ר' אשר בקול הלשון
יש בעברית אנגלית וביידיש, אותו שיעור כל שבוע.

תשמע שיעור, תראה תעדכן אם זה מובן לך.

אם בשליפה אין לך בעיה בכלל, ואתה תקוע רק בהבנה, אז אתה חייב לעבוד חזק על שמיעה, וכן, לשמוע הקלטות של דיאלוגים של משפטים ושיחות שהזכרתי קודם, דווקא בגלל שאתה מכיר אותם, ככה אתה לומד איך מבטאים אותם האמריקאים.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אפשר לדבר עם צאט גי פי טי באנגלית

• הוסף לסימניות
יש אתר בשם ewa, מעולה לתרגול אקטיבי יום יומי.

• הוסף לסימניות
יש פודקאסט של הBBC שמאוד עוזר לשפר את השפה.
אני אישית מאוד נהנתי.
כדאי לשים לב שאם למדת עד היום בעיקר אנגלית אמריקאית ואת המבטא שלהם, לא כדאי לערבב, שבשתא כיון דעל על.
בהמשך שכבר ממש מדברים יש לזה הרבה פחות השפעה

• הוסף לסימניות
כדאי לשים לב שאם למדת עד היום בעיקר אנגלית אמריקאית ואת המבטא שלהם, לא כדאי לערבב, שבשתא כיון דעל על.
בהמשך שכבר ממש מדברים יש לזה הרבה פחות השפעה
אכן. אני לומד ומעדיף מבטא אמריקאי.
אולי ל c.n.n., גם יש פודקאסט.

• הוסף לסימניות
כל טיפ, עצה, תובנה של אי מי שהיה במצבי אשמח מאוד.
וכן, אם יש מישהו דובר אנגלית אמריקאית שפת אם שיכול לעזור לי, גם בתשלום, אשמח.

• הוסף לסימניות
יש אפליקציה בשם mondly
מומלץ מאוד עולה כמה שקלים ומקדם מאוד (יש הרבה מבחני שפה שמשפרים) אבל חושב שחייבים מישהו במקביל לשיחה והתכתבות לי זה עזר מאוד יחד עם צוות של עובדים דוברי אנגלית.

• הוסף לסימניות
כל טיפ, עצה, תובנה של אי מי שהיה במצבי אשמח מאוד.
מוזיקה באנגלית - עוזר מאוד!
בהתחלה לא מבינים כלם ואז קוראים את המילים, מתרגמים בגוגל טרסליינט,
וככה לומדים מילים חדשות וביטויים וכן הגיה נכונה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה