לימוד נהיגה

• הוסף לסימניות
כמה אמור לעלות סופי אחרי הטסטים? (כמובן משוער)
וכן למי ממליצים בירושלים?

• הוסף לסימניות
המחיר מאוד תלוי בכמות השיעורים והטסטים....
מחיר לשיעור, ידני עומד כיום אם אני לא טועה על 100 ש"ח.
מחיר לאוטומטי על 110 ש"ח
בירושלים.

הטסטים עולים:
שיעור לפני הטסט + השכרת הרכב מהמורה לזמן הטסט, 400 ש"ח (ישנו חוק שזה ירד למחיר של שיעור, לא יודעת אם נכנס לתוקף) ואגרה של 138 ש"ח אם זכור לי נכון.

המלצות... יש לי על מורות נהיגה.... :rolleyes:
בהצלחה בכל מקרה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גבריאל חיים;1230511:
כמה אמור לעלות סופי אחרי הטסטים? (כמובן משוער)

אני עברתי [ברוך השם] בטסט ראשון, וגיסי עבר אחרי 8 טסטים.
תסיק לבד את המסקנות, וכמו שכתבה חננוש.

• הוסף לסימניות
אני עשיתי לפני חצי שנה בירושלים. 29 שיעורים וטסט ראשון.
שיעורים - 29X110
טסט פנימי (כמדומני) 200
אגרת טסט חיצוני 138
תשלום לטסט 300-400

סה"כ יצא לי למיטב זכרוני - 4000 ש"ח.

אם תרצו, המורה שלי (אוטומט בלבד) זה יעקב שטיין 052-2281533 (אריה המליץ...)
הוא לא דתי, אבל רוב התלמידים שלו הם חרדים.

• הוסף לסימניות
לא מבינה בטסטים ונהיגה..
אבל חמי אמר לגיסי שלא ילמד נהיגה איפה שהוא גר (באחת הערים הגדולות) אלא שילמד נהיגה בעיר קטנה (למשל נתיבות וכו') שככה יש סיכוי שהוא יעבור יותר בקלות

• הוסף לסימניות
יובל מור רק גיר רגיל מעולה ממש!!!

• הוסף לסימניות
בעלי עשה 40 שיעורים (גיר רגיל)
ועבר בטסט ראשון
כל הסיפור עלה 5300
אצל אבי יצחקי במודיעין

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרת 10;1230648:
לא מבינה בטסטים ונהיגה..
אבל חמי אמר לגיסי שלא ילמד נהיגה איפה שהוא גר (באחת הערים הגדולות) אלא שילמד נהיגה בעיר קטנה (למשל נתיבות וכו') שככה יש סיכוי שהוא יעבור יותר בקלות

שמועה יפה :)
היום כבר פחות תופסת.... כי אחרי הכל אם אתה יודע לנהוג, זה בכל מקום.
והטסטרים מקבלים יום קודם הודעה לאן להגיע, וזה יכול להיות בכל מקום בארץ.
אז כך שזה לא משנה הרבה.
מה שכן - מי שלחוץ ביום הטסט, בעיר קטנה, הנהיגה כביכול רגועה יותר, כיון שיש פחות אנשים וקל יותר להתרכז בכביש....

סתם טיפ למי שעובר טסט, קחו את הטסטר כטרמפיסט נודניק שמתעקש שתקחו אותו עד הבית, ושתחנו שם.
קחו אותו רגוע ועם יאאאאם של סבלנות.

בקטנה, לפותח האשכול.
לי יצא באזור ה5000 ש"ח. 36 שיעורים (ידני)
טסט שני.

• הוסף לסימניות
תודה לעונים אשמח לשמוע עוד המלצות:
וכן אשמח לשמוע טיפים איך להקטין מס' הטסטים שכפי ששמעתי זה עלה ל500 ש"ח!
המלצה שמשהו אמר לי: שיעור פנימי עולה 110 ש"ח נגיד שעברת 25 שיעורים ואתה חושב שאתה נוהג כבר די טוב אז מה יהיה אם תוסיף עוד שני שיעורים שהם יהיו כמו טסט והמורה יגיד לך מה אתה לא עושה טוב סופי זה יעלה עוד 220 ש"ח אבל תצטרך להוסיף עוד אפי' טסט אחד זה כבר תוספת של 500 ש"ח

• הוסף לסימניות
להקטין את מספר הטסטים,
פשוט מספר שיעורים טוב לפני.
כלומר לא לגשת לטסט עד שאתה לא חש מליון אחוז בטוח.
והרעיון שנתנו לך מעולה לזה.

• הוסף לסימניות
כמה דברים על נהיגה:

רוב מורי הנהיגה מלמדים היום בשיטת השלילה.
כלומר נוהגים ברכב, מסבירים בהתחלה את הכללים העקרוניים, ואז נוהגים וכל הזמן הם נותנים הערות מה לא עשית טוב, וכך מכלל לאו אתה למד הן.

לא לכולם השיטה הזו מתאימה. יש כאלו שהערות מעצבנות אותם, ולכן עדיף מורה שיגיד את כל הכללים בהתחלה ולא יתן הערות על הערות אחרי זה.
למשל שיגיד: בכל מקרה, גם כשקטע הכביש קצר, יש לחזור לנתיב הימני. ולא שבאמצע נהיגה באיזה קטע כביש קצר שהגיעו אליו משמאל הוא יעיר: למה לא חזרת לימין?

זה נראה דברים מובנים, אבל יש כל מיני 'פיפסים' שלא אומרים מראש, ואז כל שיעורי הנהיגה הבאים הולכים לפי מה לא. זה מעצבן, אבל רוב ככל מורי הנהיגה מלמדים בשיטה הזו.

בכל מקרה, עלות חבילה ממוצעת של לימוד עולה כ5000 שקל. נהג מעל גיל 24 לא צריך מלווה היום, וזה מקל מצד אחד אבל מפחיד מצד שני, כי ישר נזרקים למים, ואין מי שלא עבר בתחילת הנהיגה העצמאית פרפורי לב. עם מלווה קל יותר. אבל מספיק גם חודש.

לפעמים יש נטיה לעשות לפני הטסט עוד כמה שיעורים בשביל הביטחון, וזה מיותר. מרגע שהחלטתם על טסט, תעשו שיעור אחד לפניו, וזהו. בטסט עצמו, קחו נשימה. שאו תפילה, ותחליטו שכולה חצי שעה אתם עכשיו מתנהגים טוב.

לא לקחת את השיעור שלפני הטסט כאומדן.אישית, בשיעור שלפני הטסט נהגתי הכי גרוע שאפשר, קיבלתי הערות על ימין ועל שמאל, והיו לי את כל הסיכויים שלא לעבור. ביקשתי מה' שיעזור כי זה רק הוא. וב"ה עברתי. נראה לי שהמורה עד היום בהלם...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1231127:
נהג מעל גיל 24 לא צריך מלווה היום, וזה מקל מצד אחד אבל מפחיד מצד שני, כי ישר נזרקים למים, ואין מי שלא עבר בתחילת הנהיגה העצמאית פרפורי לב. עם מלווה קל יותר. אבל מספיק גם חודש.

יש לציין שמציאות זו לא קיימת אצל גברים..

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;1231736:
יש לציין שמציאות זו לא קיימת אצל גברים..

אחרי שלושה חודשים עם ליווי, גם נשים שואפות כבר לקבל עצמאות.
אני מדברת על כאלו שלא עברו ליווי בכלל, ומיד אחרי הטסט, ההגה בידיים שלהם, והם צריכים לנהוג בלי להיתקע באף רכב.
מי שלא התנסה בלי ליווי בכלל, לא יכול להעיד על עצמו.

• הוסף לסימניות
אני כשסיימתי ללמוד לא היה מי שילווה אותי, ובמשך שלושה חודשים לא נהגתי בכלל..
ואחרי 3.5 חודשים פשוט לקחתי את ההגה ונסעתי.. לבד לגמרי. אז היה קצת מפחיד ברגעים הראשונים, אבל אם לא קופצים מיד למים העמוקים, אז מפחדים גם ברדודים..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת