לישון כמו מלך

• הוסף לסימניות
כורסה גדולה עם ההמון עיטורים וחיטובים מעץ עבודת יד, על ריפוד עור לבן, וכרית עענקית והראש שקוע עמוק בפנוכ...

• הוסף לסימניות
חשבתי על הביטוי לישון כמו מלך ועלו לי שתי ניגודים:
1. לקום מאוחר - בשביל מה להזדרז? המשרתים יעשו את הכל... אפשר להמשיך בחלומות המתוקים במיטה הנוחה וכו'. נראה לי שגם במקורות מופיע משהו על מלכים שמשכימים בשעות מאוחרות.
2. מצד שני מלך זה מלך יש טקסים ויש מחוייבות ואולי גם אסיפות עם, האם הוא באמת ישן במנוחה ללא דאגות? ומה עם המורדים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי אני;839996:
חשבתי על הביטוי לישון כמו מלך ועלו לי שתי ניגודים:
1. לקום מאוחר - בשביל מה להזדרז? המשרתים יעשו את הכל... אפשר להמשיך בחלומות המתוקים במיטה הנוחה וכו'. נראה לי שגם במקורות מופיע משהו על מלכים שמשכימים בשעות מאוחרות.
2. מצד שני מלך זה מלך יש טקסים ויש מחוייבות ואולי גם אסיפות עם, האם הוא באמת ישן במנוחה ללא דאגות? ומה עם המורדים?

תלוי באיזה מדינה! מלך (נשיא) סוריה? אני מסופקת אם הוא מצליח להירדם... אבל מלכת אנגליה? לא נראה לי שיש לה דאגות מיוחדות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מאיר14;839742:
בדרך כלל נהוג לומר:
לחיות כמו מלך, להרגיש כמו מלך, וכדו'.
ולישון... כמו תינוק
אצלנו כאשר אומרים ישנתי כמו תינוק, מתכונים התעוררתי כל 3 שעות ובכיתי כמו תינוק.....
= ישנתי רע\היה לי יום רע......

• הוסף לסימניות
תודה רבה גדולה לכל המגיבים!
אין לכם מושג כמה זה עוזר.
ועוד 2 שאלות:
מי מכם יסכים לשלם סכום יותר גבוה על מזרן בשביל לישון כמו מלך (מה זה? עינו בהסברים המלבבים שלמעלה)
למה צריך באמת מזרן כזה שגורם לך לישון כמו מלך? (תהיו יצרתיים...)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה