כללי לכל הרוצים להרשם לפורום טיפוגרפיה

• פותח הנושא אליהו פריד
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
1.
נכתב ע"י RCpro;47194:
5. הדפיסו ל-pdf (אני הדפסתי למדפסת של אקרובט בדווקא).
6. פתחו את ה-pdf שייצרתם, לחצו על לחצן המייל (שמחליף את הכיתוב המקורי), תוכנת הדואר תפתח, עם חלון דואר חדש, עם הכתובת הרלוונטית. הוסיפו את ה-pdf שיצרתם ותוכלו להיכנס לפורום טיפוגרפיה.

האם יש מישהו שיודע איך עושים בדזיינר שלחיצה על לחצן המייל תשלח PDF ולא XML?

2.
נכתב ע"י עפרה;47269:
אם מעניין אותך לדעת, אני מעמדת ומעצבת עיתון וגם מכינה ספרים לדפוס.
לא למדתי גרפיקה, אבל בזמן האחרון קניתי ספרים של מנטור ולמדתי אינדיזיין, פוטושופ ואילוסטרייטור. על אקרובט לא קניתי ספר. עד עכשיו הסתדרתי יפה מאוד בכל מה שהייתי צריכה, וכשאני זקוקה לביצועים חדשים, אני מנסה ומנסה עד שאני מגלה איך עושים את זה. אז אני לא יודעת את הפונקציות של אקרובט! לא מתביישת בזה! נראה לי שאלו דברים פשוטים שהחברים בפורום יכולים ללמד אותי בשתי מילים.
אקרובט זה לא כ"כ פשוט שלומדים אותו בשתי מילים. מה גם שנראה לי שהספר על אקרובט לא יתן הרבה בשר, תקחי ממישהו בהשאלה לפני שאת קונה.

3. ובלי קשר, פירושה של המילה טיפוגרפיה היא תורת האותיות, כך שזה לא קשור לחלוטין לאקרובט, לפוטושופ ולאינדי (אולי לעשות טסטים באינדי בשביל ה-OpenType, אבל אפשר גם ב-Word XP ומעלה). אולי מישהו שנמצא בפורום טיפוגרפיה ילמד אותנו מה יש לחפש בתחום כל כך אפור של עיצוב אותיות, מאחר והכל קשור לעיצוב אותיות בלבד, אין גרפיקה בתחום (צבעים, גוונים ומעברים וכו'), יש כללים ברורים לבנית פונט (גודל, צימוד וריווח, גובה מול רוחב -טקסט לכותרות אפשר לעשות גם רחב, לטקסט רץ בד"כ צריך שיהיה גבוה ע"מ שירוצו בו עיני הקורא-). אין טכניקות או קיצורי דרך -העבודה היא סטנדרטית עם מס' תוכנות מצומצמות-.
אז האם הפורום מיועד אך ורק להעלאת סקיצות? אז מה הבעיה להראות גם למי שלא מתעסק בטיפוגרפיה ויכול להביע דעה על הסקיצה.

ואגב, איך אפשר לאמת את מה שכתוב בטופס, מי שירצה לגנוב פונטים (שאני לא מבין למה מעלים אותם לאתר, אפשר להעלות סקיצה מ-JPG.) יוכל לקשקש מה שבא לו בטופס הרישום.
נכתב ע"י prog;47281:
בכל מקרה מה הבעיה הגדולה. תדפיסו תמלאו בעט. - הרי ממילא הוא מבקש חתימה... ותסרקו או תפקססו לו, ושלום.
כאשר אדם מבקש PDF, הוא בהחלט מעוניין שממלא הטופס יהיה אדם משכמו ומעלה שיודע לטפל ב-PDF, ואני בהחלט מעוניין שלא יבקשו דבר שאינו נדרש לתחום הטיפוגרפיה. אני מניח שמי שיעשה כעצתך - לא יתקבל (וגם מי שימלא את הטופס שלי...).

אחד הדברים היפים שקיימים בכל פורום ברשת הוא שאפשר לשמור על אנונימיות, אם טיפוגרף מעוניין בפרטיי האמיתיים, אני לא מעוניין להיצטרף לפורום שלו. בפורום תג אני עוד יכול להבין שר' דניאל וויסמן פתח את הפורום אך ורק ללקוחותיו, אבל בטיפוגרפיה העזרה שאנו נקבל מטיפוגרף, היא בדיוק כמו שהוא יקבל מאיתנו, א"כ מה ההגיון בכך שניתן לו פרטים אישיים.
נקודה נוספת היא שיש פה בפורום העלאת תוכנות ותמונות וכדו' שאינם בהכרח חוקיים לחלוטין, ואם יש אצל אדם מסויים את פרטינו, מי ערב שביום פקודה יראו ששלחו לו טפסים, וילכו לבקש אותם ממנו.

• הוסף לסימניות
תודה רבה rc על הטופס המוכן למילוי
למרות שבשלב זה אני לא מעונינת לחשוף את פרטי האישיים

(להוציא את אלו שיודעים עלי...........)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה