לכל מי שמעוניין לצלם הירח עכשיו פשוט יפייפה.

• פותח הנושא trew
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
מעניין אם יש שם לתופעה הזו

• הוסף לסימניות
בדיוק ראיתי את זה! מדהים
זה איזשהו ליקוי או תופעה?

• הוסף לסימניות
הילהאנגלית: Halo) היא תופעה אופטית של היווצרות מעגל סביב מקור אור. הילה מופיעה לעתים קרובות סביב השמש או הירח כתוצאה משבירת קרני האור בגבישי קרח באטמוספירה.
קיימים סוגים שונים של הילות בהתאם לצורת גבישי הקרח ולסידור המרחבי שלהם. ההילה הנפוצה ביותר קרויה "הילת 22°", והיא נוצרת כתוצאה משבירת אור בגבישי קרח הקסגונליים. חלק גדול מקרני האור נשברות בזווית כוללת של 22°, ולכן ההילה מופיעה כמעגל של אור בזווית זו סביב מקור האור. זו גם זווית השבירה המינימלית ולכן העיגול שמוגבל על ידי ההילה פחות בהיר מחלקה החיצוני.
מקור ויקיפדיה

זה מרמז על גשם קרב ובא

כאן יש הסבר ארוך ומפורט
http://www.bareket-astro.com/observ...what-makes-a-halo-around-the-sun-or-moon.html

• הוסף לסימניות
הילה עגולה במרחק?
זו תופעה שקורית לפעמים.
מרשים ומרטיט למראה אבל ההסבר המדעי לזה די מאכזב.
פעם שאלתי על זה מומחה לאסטרונומיה והוא הסביר לי משהו על השתקפות האור על האבק שהצטבר באטמוספרה.
צר לי, אבל אני לא זוכרת את המילים המלומדות שלו בשעות כאלו של היממה.
אני רואה שפיקצ'ר הביא את המילים המלומדות. יופי. אז זה לא על אבק? דווקא היה היום יום מאובק לעילא.

• הוסף לסימניות
רצתי לראות, וואו, מדהים מדהים מדהים, זו תופעה חדשה בשבילי,
תצלמו, נו, תצלמו.

• הוסף לסימניות
מהירות יחסית נמוכה - בלי חצובה...
רק כי להראות לאנשים מחר בבוקר - במה היה מדובר.

קבצים מצורפים

• IMG_6381.jpg
    KB 314.8 · צפיות: 10
  • הוסף לסימניות
אולי בבני ברק ראו טוב יותר את ההילה ההיא.

קבצים מצורפים

• DSCN3130.JPG
    KB 265.9 · צפיות: 7
  • הוסף לסימניות
trew תודה שהצלחת, בשעה כזאת, להוציא אותי החוצה,
וזה מה יצא...:)

קבצים מצורפים

• moon_tn-moon.JPG
    KB 118.3 · צפיות: 12
  • הוסף לסימניות
יפה, אבל לא רואים את העיקר--- החישוק הענק מסביב לירח, שזה כל מה שמדהים פה!
הצילום המחמיא ביותר הוא זה של רמה פלוס בינתיים.
אני צילמתי במצלמה ביתית פשוטה והתופעה ברורה יותר מאצל השניים האחרים שהעלו פה. (למעט את רמה פלוס)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רעמית;963090:
אני צילמתי במצלמה ביתית פשוטה והתופעה ברורה יותר מאצל השניים האחרים שהעלו פה. (למעט את רמה פלוס)

אז למה את לא מעלה?;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רעמית;963090:

נכון, אצלנו כמעט שלא רואים הילה, אולי בגלל שיש אובך שמסתיר אותה.
תעלי את שלך שנשטוף ת'עיניים...:);)

• הוסף לסימניות
רעמית - הרעיון הוא לא רק לצלם "תופעה" אלא להביט עליה בעין של צלם......................................

• הוסף לסימניות
כי התמונה לא יפה,
רק רואים בברור את התופעה
כמו אצל רמה פלוס
ואני לא מצליחה להעלות.
(אין סיבה בעצם)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילכי;963093:
רעמית - הרעיון הוא לא רק לצלם "תופעה" אלא להביט עליה בעין של צלם......................................

חשבתי שלצלם כמו צלם זה לצלם את המציאות ועוד יותר יפה ממנה, לא פחות ממנה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה