למה אני אוהב את ה'לייטרום'

• הוסף לסימניות
בסייעתא דשמיא

ערב טוב,
'לייטרום', למי שלא יודע, זוהי תוכנת עריכת תמונות מבית 'אדובי'. פעם הייתי חסיד גדול של 'פוטושופ'. כל עריכה ביצעתי בה. וממש לא הבנתי מה רוצים מ'לייטרום'... "מה רע בפוטושופ...?" שאלתי את עצמי בתמימות... עד שנחשפתי לתוכנה המעולה הזו.. ומאז, רק 'לייטרום' (כמעט...)
אחת המעלות של התוכנה, היא שליטה בגוונים השחורים, הלבנים, הכהים והבהירים בנפרד. ומה שניתן לחולל בעזרת כלים אלו הוא מעבר לכל דמיון.
אקדים שמעולם לא למדתי גרפיקה או עריכה. הכל על ידי ניסוי ותעיה... כך שאם יש לי אי אלו טעויות בסיסיות, נא לקבל בהבנה...:)

לעניינינו, HDR. הגדלת הטווח הדינאמי.
כולנו נתקלנו בהזדמנויות שונות בהם המצלמה לא מסוגלת לעמוד בהבדלי התאורה (כגון בצילום בתוך חדר חשוך כשמולנו חלון). הHDR הקלאסי מלמד לצלם שלוש חשיפות. אובר, אנדר וחשיפה ממוצעת ולאחמ"כ לחבר הכל ביחד. דא עקא, בשביל זה צריך חצובה ושהנושא לא יזוז. מה עושים במקרה והנושא זז? מצלמים חשיפה ממוצעת ומפתחים ב'לייטרום'...!
הפשטות בה ניתן להגדיל את הטווח הדינאמי באמצעות משחק בסרגלים, הייתה הפתעה מהממת בעבורי.

הנה דוגמא לתמונה (צולם בRAW) שמפריים אחד פותחה לHDR מרשים.
לפני ואחרי -

קבצים מצורפים

• eb.jpg
    KB 173.5 · צפיות: 0
  • eb-2.jpg
    KB 270.3 · צפיות: 28
  • הוסף לסימניות
מדהים.
תודה על השיתוף.

• הוסף לסימניות
מעולה!
למי שמחפש תוכנה מקבילה אבל חופשית יש את DarkTable

• הוסף לסימניות
היופי כאן שהכהת את השרוף. והבהרת את הכהה.
והתמונה יצאה פנטסטי.

• הוסף לסימניות
זו התוכנה העיקרית שבא אני משתמש לעריכה, ויש מצבים שבהם אני פשוט לא מעלה על דעתי לפזול לעבר הפוטושופ...
אגב זו התוכנה הראשונה שמי שפיתח אותה הם הצלמים -בישבילנו, הצלמים. הם פשוט חשבו על כל מה שצלם מודרני צריך בתוכנה.
פנטסטי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליאור מ;1725987:
זו התוכנה העיקרית שבא אני משתמש לעריכה, ויש מצבים שבהם אני פשוט לא מעלה על דעתי לפזול לעבר הפוטושופ...

מבחינתי כיום, פוטושופ זה רק לחתימה וריטוש...

• הוסף לסימניות
איך אתה עובד עם המסכה בצורה נשלטת?

• הוסף לסימניות
הבאת כאן 2 מושגים. Raw ו hdr.
אתה רוצה לומר שבלייטרום הגעת לתוצאות טובות יותר מה acr של פוטושופ??

תוכל בבקשה להעלות או לשלוח את הקןבץ המקורי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י HUBHCBH;1725991:
מבחינתי כיום, פוטושופ זה רק לחתימה וריטוש...

באמת למה לא חשבו על אופציה טובה של ריטוש בלייטרום..

המעלה הגדולה שם זה גם האפשרות להריץ תמונות וליצא את כולך יחד ,
והחיתוך ויישור שהרבה יותר קל...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חני ראובני;1726268:
באמת למה לא חשבו על אופציה טובה של ריטוש בלייטרום..

המעלה הגדולה שם זה גם האפשרות להריץ תמונות וליצא את כולך יחד ,
והחיתוך ויישור שהרבה יותר קל...

זה מה שאני עושה בacr של פוטושופ.
מריץ את כל התמונות יחד.
נ.ב. יש שם את כלי הריטוש בצורה קלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1726288:
זה מה שאני עושה בacr של פוטושופ.
מריץ את כל התמונות יחד.
נ.ב. יש שם את כלי הריטוש בצורה קלה.

בלייטרום יש כלי ריטוש?
איפה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1726256:
הבאת כאן 2 מושגים. Raw ו hdr.
אתה רוצה לומר שבלייטרום הגעת לתוצאות טובות יותר מה acr של פוטושופ??

תוכל בבקשה להעלות או לשלוח את הקןבץ המקורי?

למיטב ידיעתי קבצי RAW אמורים לתת שיחזור טוב יותר של האזורים השרופים והאטומים. בגלל זאת, במקרים נדירים כשאני יודע שארצה להגדיל את הטווח הדינאמי אני מצלם גם בRAW.
ולא. לא ניסיתי את הACR של פוטושופ. התכוונתי לעריכה בפוטושופ הבסיסי.

• הוסף לסימניות
הכל טוב ויפה ,
אבל אין כאן תוצאה שעריכת רואו בפוטושופ לא תיתן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י HUBHCBH;1726541:
למיטב ידיעתי קבצי RAW אמורים לתת שיחזור טוב יותר של האזורים השרופים והאטומים. בגלל זאת, במקרים נדירים כשאני יודע שארצה להגדיל את הטווח הדינאמי אני מצלם גם בRAW.
ולא. לא ניסיתי את הACR של פוטושופ. התכוונתי לעריכה בפוטושופ הבסיסי.

צודק לגבי הRAW. יש שם הרבה יותר מידע מJPG.
גם בגלל שאין מידע שהלך לאיבוד וגם בגלל העומק צבע של 16 ביט לעומת 8 בJPG.

אני לא כל כך סגור על זה בכותרת שהבאת, על שכביכול יש מידע יותר בRAW שנפתח בלייטרום לעומת פוטושופ.
.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוטוגרפי;1726544:
הכל טוב ויפה ,
אבל אין כאן תוצאה שעריכת רואו בפוטושופ לא תיתן.

ענין של זמן עבודה ונוחות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה