כללי למה אסור לנו להוריד מחיר?

• הוסף לסימניות
פעמים רבות מעצבים נתקלים בשאלות שונות בתמחור העבודות שלהם, בין היתר האם להוריד מחיר.

אתם בטח שמעתם לפחות חלק מהמשפטים הבאים:

"אם אתה רוצה את הפרויקט, תעשה לי הנחה.."

"תבוא לקראתי ותוריד קצת במחיר.."

" קיבלתי הצעת מחיר בדיוק חצי מההצעה שלך"

"כשקיבלתי את הצעת המחיר ממך נפלתי מהכסא..אתה נורא יקר.."

"אני מבין לגמרי מה אתה מציע והייתי שמח מאוד לקחת אותך אבל פשוט נגמר לי התקציב.."

- - - - - - -

אתם בטח מחייכים עכשיו, כי אני בטוח שזו מוסיקה מוכרת. אפשר להתייחס למשפטים האלו בכובד ראש, אבל אני רוצה שתבינו שאלו לרוב דוגמאות להתנגדויות במחיר, שכל מעצב עצמאי או פרילנסר חווה.
ועדיין רוב המעצבים שאני מלווה שואלים אותי "האם כדאי להוריד במחיר"?

אם אתם בתחילת הדרך, בתקופות שפחות הולך או שיש לכם פרויקט שאתם ממש ממש רוצים – יכול להיות שההורדה במחיר תראה הפתרון ההגיוני ביותר והאמת שאני יכול להבין את זה, כי אנחנו נוטים להאמין שהורדה במחיר תגדיל את הסיכוי שלנו לקבל את הפרויקט.
כאן אני רוצה להסביר את ה״אבל…״ (but) שלי.

שימו לב – לא בטוח שהורדת המחיר תסגור לנו את העסקה! ברגע שתורידו את המחיר,הלקוח שלכם ישאל את עצמו באופן מידי ופולני למה הורדתם את המחיר ומה זה אומר על טיב השרות שלכם?

בנוסף, להורדת המחיר ישנן השלכות מרחיקות לכת, שאנחנו לא מודעים אליהן וצריך לקחת אותן בחשבון:
ההתעסקות במשא ומתן והורדה במחיר מכניסים אותנו לעולם של תחרות במחיר בו תמיד יהיה משהו זול מאתנו אולי אפילו ב5$ בfiverr.זהו עולם תחרותי שיוריד לנו את המחיר עוד ועוד, עד שהרף התחתון אצל הלקוח יהיה אפס (שזה אומר לא לקחת מעצב בכלל).

זכרו – המחיר הוא רק פרמטר אחד מתוך יותר משלושים פרמטרים בבחירת מעצב.
כשאנחנו מורידים מחיר וסוגרים עסקה, אז גם באותו הרגע, אנחנו לא ממש מרוצים. אחרי חודשיים כשאנחנו מרגישים שאנחנו עובדים "בהתנדבות" אנחנו כבר ממש מתוסכלים. לא משנה כמה מקצועיים ואחראים אנחנו, במחיר נמוך נשקיע פחות וניתן פחות ובטח לא את המעבר כמו שהיינו רוצים.

כשלקוח משלם לנו מעט או פחות, הוא מעריך את פחות המקצועיות שלנו ואת העבודה שלנו. יתרה מכך, מחקרים הראו שהוא גם פחות נהנה ושבע רצון מהתוצרים שלנו. ההשפעה של תמחור נמוך היא ממש, אבל ממש בעייתית בטווח הארוך.
אפילו כשהלקוח מרוצה, וירצה עבודה נוספת עבורו, או ימליץ עלינו, הוא כבר קיבע אותנו ברמת המחירים הנמוכה, ומשם יהיו לנו קשה מאוד לצאת.

אני מניח, שאתם מחכים לשמוע ממני מה "כן" צריך לעשות כדי לקבל את העבודה מבלי להוריד את המחיר. אבל לבנתיים הכתבה לא נדבה לי יותר פרטים.
ואם כבר, ממליץ מאוד על הספר "ל-כוח" של נעמה. הדרכה לוגית ומעשית צעד אחרי צעד.

קדימה! תפגיזו מחירים! :)

מקור: http://www.pixelperfect.co.il/posts/dont-drop-your-price/

• הוסף לסימניות
שמעתי פעם מגרפיקאית-
הגיע עליה לקוח וביקש עיצוב להזמנה לחתונה.... הוא רוצה משהו ייחודי מאוד מרשים! משהו שלא רואים!! בלי לדבר על הקיפולים והדף היקר הוא אמור להדפיס את זה על זה....
בקיצור כמובן הוא רוצה "הנחה" - זה מאוד יקר לו.... הוא מסביר לגרפיקאית שהוא לפני חתונה ויש המון הוצאות... אולי בכל זאת אפשר להוריד...
אז היא אמרה לו- "תשמע זה המחיר שאני יכולה לתת! עכשיו אם אתה רוצה תרומה להכנסת כלה בכייף" ;) מיד הוא אמר-- לא לא! זה בסדר..........

• הוסף לסימניות
כדאי לשים כאן קישורית לספר לכוח.
וללקוח אפשר לומר עשיתי לך הנחה ב-א' (אנחה) כשאמרתי את המחיר...
אל תשכחו שיש לקוח שיבקש הנחה, וכשנתגמש וניתן לו אותה, הוא יאמר טוב אני אחשוב ע"ז ואחזור, וכשהוא יחזור, זה יהיה עם בקשת הנחה נוספת, שהרי הוא 'קלט' שאנחנו 'לחיצים'. סוף סוף אנחנו עובדים עם לקוחות ישראלים שיש להם 'אהבת חינם'...

• הוסף לסימניות
אני חייבת לומר שכל המקרים שנתקלתי בהם בסגנון הזה היו עוברים אחרת אם הייתי קוראת את "ל-כוח" בזמן.
צריך לעשות שינוי מהותי בתפיסת הערך שלנו. כרגע אין לי לקוחות והלקוחה האחרונה ברחה בגלל ה"מחיר המופרז" (שהוא גמ"ח לעומת המקובל בשוק) אבל אני יודעת שעברתי בהצלחה עוד תרגול בהערכה עצמית-מקצועית נכונה.
נכון שהחוכמה הגדולה היא לשלב שימור לקוחות יחד עם אסרטיביות, אבל לדעתי הלקוחות לא מספיק יודעים להעריך את העבודה שלנו וממילא לא מוכנים לשלם ("עזבי, יש לי פוטושופ בבית, בעלי כבר יעשה לי":cool:)

• הוסף לסימניות
תודה

תודה
מסכימה עם כל מילה
תמיד כשהורדתי מחיר, ממה שחשבתי שראוי-לא יצאו מזה דברים טובים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאבל אימפקט;1227185:
("עזבי, יש לי פוטושופ בבית, בעלי כבר יעשה לי":cool:)

חזק!
(לא ידעתי אם לשים סמיילי כזה :cool: או כזה :()

• הוסף לסימניות
ללקוחות שאומרים לי: "אבל פלונית יותר זולה, ואלמונית לקחה על כזו עבודה חצי מחיר" אני אומרת: "ובכל אופן החלטת לבוא אלי"...:cool:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרפר;1227821:
ללקוחות שאומרים לי: "אבל פלונית יותר זולה, ואלמונית לקחה על כזו עבודה חצי מחיר" אני אומרת: "ובכל אופן החלטת לבוא אלי"...:cool:

מזכיר לי- פעם נכנסתי בחנות ורציתי לקנות משהו מסויים... שאלתי למוכר- כמה זה עולה? הוא אמר לי 450 ש"ח (פחות ב200 ש"ח מכל חנות) אמרתי לו "יופי תביא לי", אז הוא אמר לי "חסר לי כרגע במלאי" :eek:
הלכתי בחנות שניה- ושאלתי למוכר כמה עולה המוצר הזה? הוא עונה לי 650 ש"ח. אמרתי לו- הרגע ראיתי את זה ב450 ש"ח! אתה לא יכול להוריד קצת?! אז הוא עונה לי "למה את לא קונה את זה שם? את יכולה לקנות בחנות השניה ;) אמרתי לו- אין לו את זה עכשיו! אז הוא ענה לי -- "טוב אצלי זה גם 450 ש"ח ואין לי כרגע! :) אבל עוד שבוע שמגיע סחורה חדשה אז יעלה המחיר ל650 ש"ח" ;););)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאבל אימפקט;1227185:
"עזבי, יש לי פוטושופ בבית, בעלי כבר יעשה לי":

הייתי אומר לה: אם בעלך כזה גאון שעם פוטושופ בבית הוא עושה עבודה של שנתיים לימודים של מעצב, תשלחי אותו ללמוד הוא יגיע רחוק. זה לא בזבוז להשאיר אותו עם פוטושופ בבית???:p
מעניין מה תהיה התשובה שלה.:confused:

• הוסף לסימניות
לא קראתי את הספר לכוח, אבל טיפים שאספתי לגבי הצעות מחיר וראיתי שמועיל מאד מניסיון:
1. תהיו מקצועיים, הצעת מחיר לא זורקים לפני שיודעים בדיוק מה אתם אמורים לעשות. בטח שלא אומרים בטלפון הראשון כמה את לוקחת על....
קודם להיפגש עם הלקוח או לחילופין לדבר נורמלי בטלפון עם כל הפרטים הכלולים בעיסקה. להכיר קודם את המוצר שאת הולכת לפרסם או לעצב, לדשדש בו מעט ואח"כ לגבש הצעה.
2. הצעת מחיר מגישים על דף מוקלד עם הלוגו שלכם והטלפון וכו'. גם אם אתם שולחים במייל הצעת מחיר. אל תזרקו את המחיר על המייל עצמו תוך כדי התכתבות אלא בקובץ PDF מפורט.
3. תפרטו! לקוח שמפרטים לו מה כוללת העבודה שאתן מבצעים (לדוג' בפרסומת: בריף, קופירייטינג, עיצוב וכו'. בלוגו וניירת: איסוף נתונים על העסק, בניית הלוגו, בלנק מעטפה וכו'...) עם מחיר ליד כל פרוט ואז סה"כ, לקוח כזה לעולם לא יגיד לכם שבפוטושופ שלו בבית אפשר לעשות את זה... ומצד שני זה ישדר לו שאתם אנשי מקצוע ולא חובבניים.
4. ואם הוא בכל אופן רוצה הנחה: לפעמים אפשר לראות מה אפשר לתת לו כדי שיצא עם הרגשה מתוקה שבאו לקראתו (יש כאלה שממש צריכים את זה...) לא להוריד במחיר אבל לתת משהו נוסף וקטן שלא דורש ממכם מאמץ גדול כמתנה

• הוסף לסימניות
זה נשמע כאילו קראת את ל-כוח...;)
ורק אוסיף ואחדד: לתת את הצ'ופר בשמחה ושהלקוח ירגיש שזו מחווה של רצון טוב ולא שהוא "יצא גדול וסחט ממני משהו" כמו שלפעמים אוהבים להרגיש בארץ...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה