כללי למה אף אחד לא מדבר על זה

• הוסף לסימניות
אני רוצה להגיד שלי המחירון הראשון מאד עוזר וכל פעם אני מסתכלת בו כדי לתמחר עבודה +-.
מתחיל לפי מחירון של פרוג זה יפה בהחלט. (לא שסיים את הלימודים אתמול, זה יותר קרוב למתלמד. אבל מתחיל עם ניסיון;))

• הוסף לסימניות
אבל מה כשאמרתי שלדעתי מישהי עם כשנה ניסיון יכולה לקחת בכיף על עיצוב מודעה (לא כולל בריף וקופי) 350-400 ש"ח הסתכלו עלי כאילו שנפלתי מהירח

• הוסף לסימניות
תודה לכל המגיבים. התגובות מלאות בחכמה וניסיון חיים.
תבינו, אני לא מדבר כאן על מיחזור המחירון הקודם. אלא על הסכמה כללית של כל הגרפיקאים שמסתובבים כאן בפורום, נעזרים, משתפים.
אנחנו כאן כח, אם נתאחד ונחליט על מחיר מינימום/מחיר ממוצע/מחיר לבעל נסיון, נתלה את הדף מולינו ונאמר סוף לניצול ולסחטנות.
כשיבוא הלקוח ויגיד אני רוצה לוגו ב 100, נענה לו סליחה אדוני, לך תקנה חלב בשקל.. ולא נחשוש יותר לאיבוד לקוחות כי כולם ידרשו מחירים שפויים (המתחילים שיבקשו פחות מכך הם אלו שעדיין לא פתחו חשבון בפרוג והתוצאות שלהם בהתאם..;)).
אודה למי שיוכל לשלוח לי בפרטי את המחירון האישי עם הדירוג שלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עוד אחד;1292980:
ולא נחשוש יותר לאיבוד לקוחות כי כולם ידרשו מחירים שפויים
חלמא טבא חזית.

בעוד כמה שנים תבין גם למה.
כשממול הבית שלך, יש גרפיקאית שצריכה חלב ולחם לבית, היא תעשה לוגו גם ב30 ש"ח.
לחשוב לטווח הארוך? הצחקת אותן.

וזוהי גם הסיבה שבאשכול הנ"ל (שהתלוננת עליו) הגיבו לך בתגובות פושרות.
כי מזמן נמאס למקצוענים לחנך את מיליוני הגרפיקאיות החדשות שמערכות החינוך והמכללות פולטות מדי שנה בשנה. נראה לי שAriels היחידה שיש בה עוד קצת אמונה בלחנך את העולם :)

• הוסף לסימניות
ואם תשאל: אז מה יהיה?
התשובה היא: תתמקצע! כי למקצוענים יש ביקוש גדול מאוד.
ע"ע באשכול הזה

• הוסף לסימניות
לא הייתי פותח את האשכול הזה לולי ראיתי בתקופה הקצרה שאני מסתובב פה את כולם מקוננים על המחירים הנמוכים וההתמקחות הבזויה שהם חווים על ידי הלקוחות.
אינסטלטור או כל בעל מלאכה אחר גובים 200 על כל ביקור לפני הזזת אצבע, ואנשים נותנים כי אין להם הרבה ברירה, אלו המחירים.
הבעיה הכאובה שהזכרת בנוגע לאלפי הבנות שלומדות בסמינר היא בעיה אמיתית שיש למצוא לה פתרון, ועדיין האתר הראשון שכל גרפיקאי מתחיל פותח זה פרוג :), אם יהיה אשכול תמחור נעוץ בראש הפורום יש סיכוי טוב לייצב את המצב.

תודה לאלו ששלחו עד כה, מחכה לעוד.

• הוסף לסימניות
עוד אחד, לפי החוק התאגדות כמו שאתה מציע היא בלתי חוקית ונקראת קרטל.
אני די בטוחה שגם הלכתית זה אסור.
אין עניין להקפיץ את מחירי השוק בצורה לא פרופורציונלית, יש עניין שמי שטוב במה שהוא עושה יקבל תשלום ראוי, וגם ידע לבקש אותו.
"טוב במה שהוא עושה" זה עניין יחסי.
תאמין לי, מכל השנים שאני ב"ה בשוק הזה, ככל שעוברות השנים אתה מבין יותר מה זה נקרא עיצוב טוב, ומה זה עיצוב "יפה" אבל לא טוב, לא נכון, ולא משרת נאמנה את הלקוח.
תקרא את מה שכתב מושיקו (הודעה 18)

ונתנו צודק, אני בעד לחנך את העולם, להצלחה!
(ואני לא סתם מדברת, אלא באמת עושה)
אבל בת שלומדת בסמינר, ועוד יותר מזה - ילדה בת 14 שיש לה "חוג גרפיקה" בבי"ס, והיא כבר יודעת לעצב אלבומים דיגיטליים (שכנה שלי) - אין עניין לחנך עכשיו, הן לא באמת חלק משוק העבודה הרציני.
קודם כל שכל אחד יעשה מה שהוא יודע, הכי טוב שהוא יכול, ויתן שרות הכי טוב ועבודות ברמה הכי גבוהה שהוא מסוגל להנפיק. ויבטח בהשם שישלח לו לקוחות טובים ורציניים, ולא חאפרים שרוצים לוגו ב-100 ש"ח
(למה בכלל לקבל לקוח כזה? פשוט לא לקבל אותו, לשלוח אותו לדפוס הדיגיטלי שיעשו לו ב-300 ש"ח לוגו, מודעה, כרטיס ביקור ו-5000 פליירים) הוא יודה לך על העצה הטובה ויהיה מרוצה עד הגג.
המחיר הא תמיד תלוי תמורה.
אם מה שאתה נותן שווה את כמה שאתה גובה - הכל יהיה בסדר גמור.

• הוסף לסימניות
קרטל זה לא, כיון שכל מה שדובר כאן זה לתת מחיר שאנשים ידעו כמה שווה העבודה שלהם בשוק. אין התחייבות מצד אף אחד לקחת או לא לקחת לפי המחירון.
אתם כותבים מה זה יפה.. ואין לי מה לענות :eek:
ועדיין אם יהיה מחירון נוכל לקבל הערכה למקצוע ולתמחור, וכשלקוח (עוד פעם הלקוח - שיילך לדפוס ודי!! אבל מה לעשות שלא רצים אחרינו ברחובות) ירים גבה למשמע המחיר, הוא ישמע על הקול שלנו שאנחנו בטוחים שזה המחיר בלי צורך להתנצל או להסביר (כמובן שאני לא מתכוון אותך ואותך שאתם בטוחים בעצמכם ויש לכם ביקוש גבוה מאד מאד, אני רק מתכוון את האחרים..).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1293094:
ואני לא סתם מדברת, אלא באמת עושה
שירבו כמותך בישראל

• הוסף לסימניות
אני לא בעלת אחת המקצועות שמדובר עליהן פה, אבל אני מציעה להתייעץ עם עורך דין.
לאגודת המתרגמים היה, עד לפני אולי 3 או 4 שנים, מחיר מומלץ (לא מחייב, רק הצעה עם תוספת לדחיפות, התמחות מיוחדת וכו') והם התייעצו עם עו"ד ומצטבר שזה בלתי חוקי (כמו שאריאל כתב).
עכשיו הם מפחדים אפילו שחבר יזכיר מחיר מומלץ בפורום הפרטי שלנו - וזה רשימת YAHOO שפתוחה רק לחברי האגודה. שלא יעצרו את בעלי הרשימה - ואני רצינית ביותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עוד אחד;1293135:
הוא ישמע על הקול שלנו שאנחנו בטוחים שזה המחיר בלי צורך להתנצל או להסביר (כמובן שאני לא מתכוון אותך ואותך שאתם בטוחים בעצמכם ויש לכם ביקוש גבוה מאד מאד, אני רק מתכוון את האחרים..).

בדיוק כמו שאמרתי - הבעיה לא בלקוח

• הוסף לסימניות
אני לא חושבת שיש גרפיקאי עם ניסיון של יותר משנתיים,
שהוא עובד טוב ועדיין לא יודע לתמחר את עצמו.

אולי יש לו בעיה לשווק את עצמו ובזה הוא צריך לטפל.

גם הרבבות שיוצאות ממסלולי הגרפיקה בסמינרים, או שהן נאנחות ופונות לתעסוקה אחרת בהיזכרן בימים הטובים ובעבודות המיוחדות שהוציאו תחת ידיהן בסמינר.
או שהן משתלבות בשוק העבודה מעלות מחירים ועובדות בשכר הוגן.
נכון זה לוקח זמן, אבל קורה בסוף.

• הוסף לסימניות
המחירון של פרוג עדיין מתאים ל2014-15?

• הוסף לסימניות
המחירון של פרוג אף פעם לא התאים :)

כשעדיין הייתי ירוק בתחום וביקשתי בהססנות לפי מחיר של "מתלמד / מתחיל" - פערו עלי עיניים, איזה מחירים ! ! (במנגינה האיטית הידועה).

כיום, לעבודות עיצוב נטו, אני מתמחר לפי שעת עבודה, וזה לפעמים יוצא יותר יקר מהרמה הגבוהה של המחירון, וקורה שאני יוצא בהרגשה "איזה פראייר אני, למה לא ביקשתי יותר. אח".

• הוסף לסימניות
זה באמת מרגיז, לי בתור מתחילה אין מושג בתמחור, וכששאלתי כאן מס' פעמים- "תנו כיוון, פחות או יותר" היתה תגובה אחת- תסתכלי במחירון של פרוג. אני לעולם לא יתמחר בתור מתחילה- לפי המחירון של פרוג. כי אני עדיין מתחילה. המחירון הוא לאנשים שכבר במקצוע, משופשפים מכל הכיוונים, ורמת העבודה היא בהתאם. למרות שהעבודות שלי נהדרות, נקיות, ויפות. אין איזהשהוא מחירון למתחילים?

• הוסף לסימניות
המחירון של פרוג למתחילים הוא למתלמדים של פרוג. שם יוצאים ביד רמה ומי שיפער עיניים על המחיר המתלמד יענה לו ככה זה אצלי, לא רוצה לא צריך.

דוקא לי המחירון עזר מאוד בהתחלה.

ואני חושבת שברגע שיוצאים מכלל תלמיד או מתחיל המחירון כבר לא צריך להיות כתוב הוא קיים במוח של כל אחד.
אדם קרוב אצל עצמו ויודע מצוין כמה הוא שווה.
בשביל לתת תמחור לשני בלי לראות רמת ביצועים כללית זה אתגר לא קל.

• הוסף לסימניות
המחירון יכול לתת אינדיקציה, גם אם הוא יקר או לא ריאלי בסביבת הלקוחות שלך.
אתה יכול להחליט שאתה לוקח בכל דבר - לדוגמא - חצי ממחיר המחירון של פרוג, ואז כששואלים אותך כמה אתה לוקח לכריכה עם הטבעות או משהו - אתה בודק מה המחיר במחירון ולוקח חצי. לעומת זה בלי המחירון לא היה לך מושג בכמה אחוז השבחות דפוס מייקרות את העבודה.

• הוסף לסימניות
שתי הצעות ייעול של עצמאית - (לא גרפיקאית, אבל בעניני תמחור כל העצמאים באותה סירה):
1. להבין באופן סופי, חד משמעי, החלטי, סוף-סוף-סופי,
שתמיד יהיו אנשים במקצוע שלך שיקחו מחירים נמוכים ממך, ונמוכים בצורה לא פרופורציונלית בכלל,
ושאין לך מה לעשות עם זה. ושאתה לא אמור לעשות עם זה שום דבר. לא משם תבוא הישועה!
כשתפסיק להלחם בטחנת הרוח הזו, תוכל להפנות את האנרגיות למקומות חיוביים יותר כמו התמקצעות וניהול העסק שלך בצורה נבונה.
2. להצמד לאיש מקצוע שהוא גם נחמד וגם מנהל את העסק שלו טוב,
ולבקש ממנו ייעוץ תמחור באופן אישי למשך תקופה.
לאט לאט לומדים לבד את רוח הדברים. מרוויחים גם קולגה שזה דבר מבורך מבחינה מקצועית בכל מקרה, וגם ייעוץ קונקרטי בשבילך - ולא מלא דעות ממלא אנשים שחלקם סתם רוצים להיות נחמדים ולעזור, אבל אין להם מושג בקשר לרמת העבודה שלך, קהל היעד שלך ועוד ועוד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;1376079:
שתי הצעות ייעול של עצמאית - (לא גרפיקאית, אבל בעניני תמחור כל העצמאים באותה סירה):
1. להבין באופן סופי, חד משמעי, החלטי, סוף-סוף-סופי,
שתמיד יהיו אנשים במקצוע שלך שיקחו מחירים נמוכים ממך, ונמוכים בצורה לא פרופורציונלית בכלל,
ושאין לך מה לעשות עם זה. ושאתה לא אמור לעשות עם זה שום דבר. לא משם תבוא הישועה!
כשתפסיק להלחם בטחנת הרוח הזו, תוכל להפנות את האנרגיות למקומות חיוביים יותר כמו התמקצעות וניהול העסק שלך בצורה נבונה.
2. להצמד לאיש מקצוע שהוא גם נחמד וגם מנהל את העסק שלו טוב,
ולבקש ממנו ייעוץ תמחור באופן אישי למשך תקופה.
לאט לאט לומדים לבד את רוח הדברים. מרוויחים גם קולגה שזה דבר מבורך מבחינה מקצועית בכל מקרה, וגם ייעוץ קונקרטי בשבילך - ולא מלא דעות ממלא אנשים שחלקם סתם רוצים להיות נחמדים ולעזור, אבל אין להם מושג בקשר לרמת העבודה שלך, קהל היעד שלך ועוד ועוד.

נהניתי מהתגובה הנבונה והנכונה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה