מידע שימושי למה חרדים לא מגדלים כלבים???

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
יש הבדל בין אהבה לבע"ח שיש כמעט לכל אחד אין אדם שהיה בגן חיות ולא יכול לומר שהוא אוהב בע"ח מסוים אבל זה אהבה כללית בדיוק כמו שהוא אוהב פרח מסוים או מאכל מסוים לאהבה אישית שיש בין אדם לבע"ח וזה יש אצל כלב ואין אצל בע"ח אחרים
אין דבר כזה לאהוב אישית בע"ח אחרים? רק כלב?😯

• הוסף לסימניות
בשורה התחתונה השאלה האם מותר על פי ההלכה לגדל כלב? (לא מזיק!)
והאם יש הבדל בין כלב לארנבת?
בלי תסביכים של נקשרתי לכלב ועכשיו אין לי זמן לבני אדם ואני מתפטר מהעבודה ונהייה משוגע וקפוץ מגג ביחד עם הכלב...
הסבר פרט נמק

• הוסף לסימניות
אין לי איך לעזור.
אני מרימה ידיים...
גם אני
אגב במחילה, לא יודעת למה התרשמתי שערך האדם הזה הוא גורם לחוסר רגישות מוחלט לבע"ח. (אני מקווה שההתרשמות שלי שגויה)

מי דיבר על חוסר רגישות, הנושא הוא אהבה, משפחה שבוחרת לגדל כלב לא בגלל צורך, אלא בשביל עוד חבר לחיים זה חיסרון
אם זה בתור צעצוע משוכלל אין בכך בעיה
אני מקווה שאת יודעת שיש עוד מקומות על הסקלה של אנשים-בע"ח, ושהיצורים האלה לא קיימים פה רק בשביל לדרוך להם על הזנב.
לדרוך על הזנב,לצער? ח"ו אבל כן להשתמש בהם וזהו! בדיוק כמו שהורגים אותם ואוכלים אותם
ואין שום הבדל בין להרוג כלב ללהרוג נמלה
(אצל מגדלי הכלבים למשל, לאכול בשר של כלב זה כמעט כמו קניבליות)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה