כללי למישהו יש נסיון עם פונטים אופן-טייפ של פונטביט?

• הוסף לסימניות
קניתי עכשיו חבילה,
ואמרו לי שזה אופן-טייפ.
באמת?
מסתדר עם ניקוד לחלוטין?
תודה!

• הוסף לסימניות
מסתדר מצוין. הניקוד מאה אחוז! אפשר לנסות...

• הוסף לסימניות
גם אני רכשתי כעשיו בכנס
והם אמרו לי שם שכדאי מאד להשאיר מקום לפונטים החדשים שיצאו בקטלוג הבא (בחורף)

• הוסף לסימניות
פונטביט מוכרים שני סוגים של OpenType; בסיסי ומתקדם.

בפונטים מסוג TrueType, רוב הניקוד יושב יפה, כיון שמיקומו הוא מתחת האות, באמצעה. הבעיה מתחילה באות ך שבה הניקוד מוגבה בד"כ, וכן באותיות ר', ד' וכו' שהניקוד אמור להיות מתחת לרגל של האות, ובמקום זאת הוא באמצעה, מתחת לחלל הריק.

מה שהם קוראים OpenType בסיסי, זה אמנם לא בדיוק OpenType כי לא מתוכנתים בו מיקום מדוייק לכל ניקוד, אלא תיקוני קרנינג לצירופים מסויימים, כמו ר', ד' וכו'. מבחינת התוצאה הסופית - לכאורה אין הבדל.
הבעיה מתחילה (לפי מה שהבנתי) כשהסדר של הניקוד לא מוקלד נכון, דהיינו שהניקוד מוקלד לפני דגש, ואז נוצרות בעיות, אבל אם הניקוד מוקלד נכון - לא צריכה להיות בעיה.

בפונט OpenType אמיתי (מה שנקרא OpenType מתקדם, בד"כ אין משמעות לסדר בו מקלידים את הניקוד, ואף אם יהיה דגש לאחר הניקוד במקום לפניו - התוצאה תהיה זהה.

• הוסף לסימניות
מה בנוגע לליגטורות (ככה אומרים?)
זה ג"כ כלול באופן טייפ הזה?

• הוסף לסימניות
ככה אומרים את זה, אבל נראה לי שזה לא תומך בליגטורות.
ונפרט שוב:
פונט TrueType רגיל, גם תומך בליגטורות, אבל לא כאלו שיש לאינדיזיין או לכל תוכנה אחרת שליטה עליהם. למשל בפונטים רבים, כאשר מקלידים דגש אחרי אות, הפונט מזהה זאת והופך את זה לגליף אחר של אותה אות עם דגש (במקום שני גליפים: אחד של אות ואחד של דגש, הוא הופך את זה לגליף אחד של אות עם דגש). מבחינה טכנית - ככה עובדת ליגטורה ולכן אפשר ליצור פונט שהאותיות א+ל יהפכו לליגטורה ﭏ.

בפונט OpenType - הליגטורות הן אופציה ולכן אפשר ליצור כתב יד עם אותיות נפרדות, שבהפעלת תכונת OpenType מסויימת הם יהפכו לאותיות מחוברות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;284251:
בפונט OpenType - הליגטורות הן אופציה ולכן אפשר ליצור כתב יד עם אותיות נפרדות, שבהפעלת תכונת OpenType מסויימת הם יהפכו לאותיות מחוברות.

לא הבנתי אם מדובר על האופן טייפ הרגיל.
תכל'ס אני קונה פונטים שאומרים עליהם שהם אופן טייפ
אני רוצה להשתמש בפונט כתב יד שמתחבר הש' עם הל' (לדוגמא)
יהיה לי אפשרות ליצור את זה באיזה דרך?

• הוסף לסימניות
את זה תשאלי את פונטביט, את יכולה לשאול בפורום שלהם.

אבל לדעתי כשאת קונה אופן-טייפ בסיסי, זה לא מכיל ליגטורות אלא רק ניקוד במקום כנ"ל, ואם את קונה אופן-טייפ מתקדם - זה כן מכיל ליגטורות.

• הוסף לסימניות
שאלתי אותם, הם אמרו לי שזה לא כולל ליגטורות. ניקוד בסיסי בלבד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;284242:
הבעיה מתחילה (לפי מה שהבנתי) כשהסדר של הניקוד לא מוקלד נכון, דהיינו שהניקוד מוקלד לפני דגש, ואז נוצרות בעיות, אבל אם הניקוד מוקלד נכון - לא צריכה להיות בעיה.
היה לי הרבה בעיות בפונט TRUE TYPE באותיות דגושים אעפ"י שניקוד היה אחר הדגש. (ואולי משום שזה פונט ישן מאוד ולא של פונטביט?).

• הוסף לסימניות
זה לא קשור לפונטביט או לא. זה קשור לכך שלא כל מפתחי הפונטים טרחו לפתח אותם עם ניקוד.
אם עושים פונט TrueType ולא בונים לו ניקוד - זה יוצר הרבה שיבושים (או אפילו אם לוקחים פונט קיים עם ניקוד שעובד בשיטת הליגטורות דהיינו אות+דגש הופך לליגטורה, מה שקורה זה שבלי ניקוד יש לנו פונט בכתב יד, ובאותיות הדגושות זה מתחלף לפרנקריהל או דוד...)

• הוסף לסימניות
אופן טייפ הוא פורמט של פונטים שמתאים לרוב מערכות ההפעלה (בין אם זה מקינטוש ובין אם זה פיסי), זה לא קשור לניקוד. הפונט יכול להגיע עם ניקוד בסיסי בלבד כמו פונטים אחרים.
פונט אופן טייפ פרו הוא פונט מורחב שכולל את אפשרויות הניקוד והעריכה שיש בתוכנות כמו אינדיזיין וכד'.
כל פונט אופן טייפ פרו שווה לאחד עשר משקלים של פונט רגיל - שימו לב! הוא הרבה יותר יקר מפונט אופן טייפ רגיל.
המגמה עכשיו בעולם הפונטים לאחד את כל הפונטים שיתאימו לכל מערכות ההפעלה שלא כמו בעבר שלפיסי ייצרו פונט מסוג מסוים ולמקינטוש מסוג אחר, וללקוח אפילו שהיו לו שני מחשבים משני הסוגים, הוא היה חייב לקנות את אותו פונט פעמיים, ולכן הם מייצרים פונטים אופן טייפ שהם בעצם הכי מתקדמים ומתאימים לכל המערכות.
בכל מקרה, אין לזה שום קשר לניקוד.
מקוה שהובנתי..:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;284242:
פונטביט מוכרים שני סוגים של OpenType; בסיסי ומתקדם.

איך אני מזהה אם יש לי בסיסי או מתקדם?

• הוסף לסימניות
נילס, מבחינה טכנית יבשה - הדברים שלך נכונים, אבל בשביל מעצבים וגרפיקאים שעובדים עם סוג אחד של מחשב, אין לזה שום נפקא מינה אם יש תאימות בין מחשב אחד למשנהו, וכשהם קונים אופן-טייפ, הם עושים זאת לרוב רק בשביל התכונות הטיפוגרפיות שלא נמצאות בטרו-טייפ רגיל.

פסי וחני - אם לא קניתם מתקדם אלא סתם אופן-טייפ, מן הסתם הכוונה לבסיסי. אתן יכולות לבדוק זאת אם תכתבו בפונט אות+ניקוד+דגש ולראות אם הוא משתגע.

• הוסף לסימניות
אני באופן אישי עם שני סוגי מחשבים בסטודיו. ובשביל לדעת אם קנית סתם אופן טייפ בסיסי או מתקדם, שימו לב למחיר (כזכור - משקל אחד של אופן טייפ מתקדם = אחד משקלים רגילים).
בכל אופן, לי יש ניסיון עם פונטים אופן טייפ מתקדמים של פונטביט ולא נתקלתי בשום בעיות, הם מעולים (ובכלל אני מאד מרוצה מפונטביט, מהיחס, השירות והמקצועיות).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה