למי יש מילון אבן שושן ויכול לרשום לי פה את ההגדרה המדוייקת למילה תלונה

• פותח הנושא zap
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אשמח מאד ואודה מאד
אם למישהו יש את מילון אבן שושן המעודכן ויכול לרשום לי את ההגדרה המילונית המדויקת למילה תלונה.

תודה!

• הוסף לסימניות
תְּלוּנָה, תְּלֻנָּה (נ') [מן ב. לון] הִתְלוֹנְנוּת, טַעֲנָה, הִתְאוֹנְנוּת, קֻבְלָנָה: "קִרְבוּ לִפְנֵי ה', כִּי שָׁמַע אֵת תְּלֻנֹּתֵיכֶם" (שמות טז ט). "צָרוֹתָיו רַבּוֹת וּתְלוּנָתוֹ מְעַטָּה" (חובות הלבבות, פרישות ד). הַנִּפְגָּע הִגִּישׁ תְּלוּנָה לְבֵית הַמִּשְׁפָּט. וַעֲדָה לְבֵרוּר תְּלוּנוֹת שֶׁל הַקָּהָל.
[תְּלוּנַת-, תְּלוּנוֹת]

• הוסף לסימניות
נהדר! תודה רבה רבה! תזכי למצוות! זה מילון אבן שושן מעודכן. נכון?

האם זה לקוח ממילון אבן שושן מודפס ומעודכן? או ממילון אחר? שאדע על מה אני מסתמכת...

• הוסף לסימניות
זה הטקסט המעודכן של המהדורה האחרונה.

• הוסף לסימניות
אפשר לקנות אותו יחד עם הבבילון שימושי ביותר! אני ביקשתי מהם הנחה וקיבלתי. תנסה גם.

• הוסף לסימניות
תודה על התשובה, אך לא הבנתי מה קשור בבילון.

יש אפשרות לקבל את המילון במחשב ולא רק בספרים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אהרן2;508560:
תודה על התשובה, אך לא הבנתי מה קשור בבילון.

יש אפשרות לקבל את המילון במחשב ולא רק בספרים?

מתוך בבילון. ושים לב לאבן שושן שבתוכו...

קבצים מצורפים

• 32.png
    KB 26 · צפיות: 21

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה