למי יש? מתכון לקוגל תפו''א

• פותח הנושא agav
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
מתכון טוב, לא מסובך, בלי זכויות יוצרים, שמתאים למי שלא אוהב להתקשקש וגם לא יודע...
למישהו יש?
תודה מראש

• הוסף לסימניות
רוצה 5-6 מתכונים שונים שכולם טובים ופשוטים?:)
(1- שלי:D, 2- אימי:), 3 - חמותי:rolleyes:, 4- גיסתי:confused:, 5 - סבתא שלי:), 6 - השכנה.;))

עכשיו ברצינות הכל משחק של תפו"א, ביצים, שמן, מלח, ויש אומרים בצל ופלפל שחור.
ומכאן כיד הדמיון והטעם, יש שסוחטים את התפו"א ויש שדווקא לא.
יש שחולטים אותם (נשאר יותר לבן) ויש שכמובן לא. יש שמרסקים ומוסיפים בצל, יש כאלו שמורידים את הכמות של השמן ויש שאם זה לא יהיה טובל בשמן רגלו זה לא יהיה קוגל תפו"א.
יש שמגרדים בדק וזה כל הטעם, אחרים בגס ולדעתם אם לא זה זה לא, ואחד מה-6 הנקובים למעלה אוהב את הפשטידה הנ"ל כשהתפו"א דווקא פרוסים לפרוסות דקות...

תעשו אתם מה שטעים לכם, והעיקר שהתבנית תשאר ריקה...

• הוסף לסימניות
הגברת ביקשה מתכון, ואת מביאה לה פילוסופיה.
היא כתבה שהיא לא יודעת.....

מתכון קל:
מטגנים בקצת שמן בצל גדול קצוץ דק.
בקערה מגררים 5 תפו"א גדולים
(אני אוהבת עבה, אפשר גם דקיק. לסחוט קצת, לא לייבש אותם)
מוסיפים 5 ביצים
מלח-פלפל לפי הטעם, ואת הבצל המטוגן.
מוסיפים עוד 3-4 כפות שמן.
שופכים לתבנית משומנת אינגליש קייק (זה מספיק אני חושבת לשתיים).
אופים ב-200 מעלות.

• הוסף לסימניות
...

• הוסף לסימניות
וואו! תודה.
לשמור לכם חתיכה?

• הוסף לסימניות
אין מה להשוות בבישול לעומת אפיה
אבל רק סיר TEFAL
אני אישית מבשלת במחבת טפל גדול לא מכוסה
שעה כל צד

• הוסף לסימניות
8 תפוחי אדמה מגורד
4 ביצים
2 כפיות מלח
1/4 כוס שמן חם
פלפל לפי הטעם.
וזהו.
אצלי זה הולך בכמויות

• הוסף לסימניות
מתכון שלי - -

לתבנית ח"פ בינונית

12-13 תפו"א - לגרר דק במג'ימיקס (כמו אטריות דקות), לסחוט מעט ולהעביר לקערה.
5 ביצים - לשפוך מעל התפו"א
3.5 כפיות מלח
מעט פלפל שחור
ולסיום - שמן רותח - לא יודעת בדיוק כמה.. שיישארו נוזלים בתחתית הקערה לאחר הערבוב.

להעביר הכל לתבנית מרופדת בנייר (לשפוך מלמעלה את הנוזלים שבקערה), ולאפות בחום 180 מעלות שעה וחצי-שעתיים.

• הוסף לסימניות
טוב, דבר אחד למדתי: לא להתחיל עם רות סירקיס - ניסיתי לגייס את ''המטבח בהנאה'' (קיבלתי אותו לחתונה) והסתבכתי: להוסיף שמאלץ, אבקת מרק עוף וכו'. נראה לי שאנסה את כל המתכונים...
(לא ממש הבנתי מה התפקיד של השמן הרותח - ?)
עוד שאלה למומחים: כמה זמן מחזיק מעמד במקרר?
תודה מראש ולמפרע

• הוסף לסימניות
נראה לי 3 ימים במקרר
אין לי מושג מה תפקיד השמן הרותח

ועוד טיפ קטן
במקום להשתמש בנייר אפיה ולהסתכן בלעיסתו בטעות
לשמן תבנית חד פעמית ולחמם את זה 2-3 שנית על הגז
הקוגל לא נדבק לתבנית ולא רק הקוגל גם לעוגות זה מתאים

• הוסף לסימניות
למה לא להתחיל עם רות סירקיס? יש לה מתכונים מדהימים.

• הוסף לסימניות
את כנראה יותר חברה של המטבח ממני.

• הוסף לסימניות
מתנצלת על ההקפצה. רק רציתי לומר תודה ושיצא מוצלח עד כדי כך שביקשו ממני את המתכונים... אז נתתי, ברשותכן (הכנתי 100 מנות לשמחה משפחתית).
בשמחות אצלכן.

• הוסף לסימניות
תגידי את איזה מתכון הכנת! שנדע...

• הוסף לסימניות
אמרתי שאנסה את כל המתכונים...
אבל ברצינות, זה מה שבאמת עשיתי וקשה לי לומר מה הכי מוצלח כי הכל נחטף. ההבדלים ביניהם לא גדולים לכן המשכתי עם המתכון של אריאל'ס מכיון שהוא הכי מתאים לעבודה עם כמויות (תכולת ביצים גבוהה - סגולה נגד התפרקות) עם כל הטיפים מכל השאר.
(הבישול ב- TEFAL נשמע שווה אבל לצערי לא היתה לי עדין הזדמנות לנסות).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה