כללי למתמצאים ב-GREP

• הוסף לסימניות
יש לי שורות של ספר טלפונים שנראות כך

ישראל ישראלי 03-9992258 חלמניצקי 23 בת ים
משה ונועה ראובני 09-9658745 מאה שערים 325 ירושלים
אבי וטובי לוין 08-9785564 חיפה 054-6622678

אני צריך לשים תו כלשהו ב-2 מקומות בכל שורה
פעם ראשונה בין שם המשפחה למספר הטלפון (במרום הרווח הראשון שלפני המספר הראשון בפסקה)
ופעם שנייה במקום הרווח שאחרי ממספר הטלפון

זה אמור להיראות כך:
ישראל ישראלי~03-9992258^חלמניצקי 23 בת ים
משה ונועה ראובני~09-9658745^מאה שערים 325 ירושלים
אבי וטובי לוין~08-9785564^חיפה054-6622678

מישהו יודע לעזור לי לעשות את זה בחיפוש GREP?

תודה מראש

• הוסף לסימניות
ברעיון תמיד אני עושה את זה לפני העיצוב
בד"כ כל חומר כזה מגיע כטבלה מהאקסל/וורד וכו'
ואז אני מדגישה בד"כ את השם משפחה ושם פרטי, אח"כ ממירה מטבלה לטקסט ע"י טאבים-זו הדרך הטובה והפשוטה

• הוסף לסימניות
אם זה שורות כאלו כמו בדוגמא שצרפת, אתה יכול לחפש ככה:
חפש גרפ:
קוד:
(.+?)(\d+?\-?\d+?)(.+?\r)
החלף עם
קוד:
$1~$2^$3

• הוסף לסימניות
נתן
אפשר הסבר מה עשית?
חשבתי על משהוא פשוט יותר
אפשר לחפש בגרפ רוח חבילת מספרים רוח ולתת במקום הרווחים -

• הוסף לסימניות
במקרה כזה נדמה לי שאין צורך בסימני שאלה. ואפשר לחפש:
קוד:
(.+) (\d+\-\d+) (.+\r)

• הוסף לסימניות
סימני שאלה אתה חייב במקרה ויש לך נקודה ו+
אחרת הוא יחפש עד סוף הפסקה כי הכל נכנס תחת הגדרת 'כל תו כלשהו'
שלמה אתה בהחלט צודק.

• הוסף לסימניות
אפשר להבין, מה עושה הסימן שאלה (אולי מצמצם את הנקודה [שפירושה - תו כלשהוא] לאותיות בלי ספרות?)

• הוסף לסימניות
מצמצם את החיפוש למינימום.
נקודה ו+, זה כל תו, כמה שיותר פעמים. ולכן הסימן שאלה מגביל אותו.
(למה הוא מגביל אותו? למה שבא אחריו. אם לאחריו לא יהיה כלום, אז הוא מגביל אותו למינימום שזה תו אחד. אם אחריו יהיה רווח, אז הוא יגביל אותו עד לרווח הבא, וכן הלאה)

• הוסף לסימניות
אבל מדוע לחפש את כל הפיסקה אם אפשר להתמקד רק במספר הטלפון.
דהיינו:
חיפוש
קוד:
 (\d{2,3}-\d{7})
(יש רווחים בראש הביטוי ובסופו, כלומר אחרי פתיחת הסוגריים בהתחלה ואחרי סגירת הסוגריים בסוף)

החלפה
קוד:
~$1^

• הוסף לסימניות
אגב, לכל שמי שהתקשה עם הGREP יש לי רעיון ממש פשוט ויעיל, להוסיף בקובץ האקסל בין עמודה א לעמודה ב עמודה עם סימן מסויים נניח סימן שאלה או שטרודל (לא אותיות באנגלית) ואז באינדיזיין לשנות את זה, סימן שאלה שוה אנטר שטרוטל שוה שיפט טאב וכן הלאה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה