למתמצאים: האם השיר הראשון של שוואקי היה "רחם"?

• הוסף לסימניות
האם השיר הראשון של שוואקי הוא"רחם", או שזה השיר הראשון שלו שהוכר ולפני כן הוא פרסם עוד שירים אחרים?

• הוסף לסימניות
השיר רחם הוא בכלל של יוסי גרין.

• הוסף לסימניות
כפי שידוע לי, יעקב שוואקי שר את השיר "רחם" לראשונה, ומאז התפרסם שמו...

• הוסף לסימניות
לא יודעת אם זה השיר הראשון אבל הוא הופיע בדיסק הראשון שלו.

חני

• הוסף לסימניות
השיר הראשון הוא בכלל "מוסר ה' בני...."
ואח"כ היה את "רחם" שפרץ את דרכו קדימה

• הוסף לסימניות
למיטב ידיעתי השיר הראשון היה "שמעתי שהיו אומרים... אשרי מי שבא לכאן ותלמודו בידו" רחם היה אחרי

• הוסף לסימניות
הדיסק הראשון של שוואקי היה 'שמעתי' השיר רחם מופיע שם בדיסק, מסתבר שהוא סבר שהלהיט יהיה שמעתי ולכן הוא מיתג את הדיסק בשם 'שמעתי' אבל מסתבר שהשיר רחם הגיע בזמן הנכון כשזה היה בתקופה מאוד טעונה של פיגועים ה"י לכן זה קיבל עוצמה כ"כ חזקה שזה רשום על שמו

• הוסף לסימניות
עברו כבר כמה שנים ואולי בכ''א......

שוואקי הוציא את אלבום הבכורה שלו בשנת 2000 מתוכו יצאו כמה להיטים כמו שמעתי, הבט מוסר ה' וכ' השיר רחם תפס הכי הרבה כי זה היה תקופה של פיגועים לכן בכל קליפ/כתבה היו מוסיפים את זה ברקע וזה תפס המון ומאז הכל היסטוריה,

ואם כבר בענייני ביוגרפיה לא הרבה יודעים אבל השיר הראשון שהוציא שוואקי היה בכלל לפני שהתחתן בהפקה של הרב שמואל ברזיל הוא הקליט בתור בחור ישיבה למטרת עזרה משהו,
השיר הזה אבל כמעט ולא נמצא אצל אף אחד......

• הוסף לסימניות
ואם כבר בענייני ביוגרפיה לא הרבה יודעים אבל השיר הראשון שהוציא שוואקי היה בכלל לפני שהתחתן בהפקה של הרב שמואל ברזיל הוא הקליט בתור בחור ישיבה למטרת עזרה משהו,
השיר הזה אבל כמעט ולא נמצא אצל אף אחד......
אמן אחד אמר לי שבתור בחור צעיר הוא היה במחנה קיץ עם בחור אחר בשם יעקב שוואקי והוא הקליט אותו לשיר שהוא הלחין, ברבות הימים יוחי בריסקמן [המפיק של שוואקי לשעבר] חשב לקנות ממנו את הלחן וההקלטה ולעשות איזה קטע של שוואקי פעם והיום, אני מבין שזה לא קרה בסוף...

• הוסף לסימניות
אמן אחד אמר לי שבתור בחור צעיר הוא היה במחנה קיץ עם בחור אחר בשם יעקב שוואקי והוא הקליט אותו לשיר שהוא הלחין, ברבות הימים יוחי בריסקמן [המפיק של שוואקי לשעבר] חשב לקנות ממנו את הלחן וההקלטה ולעשות איזה קטע של שוואקי פעם והיום, אני מבין שזה לא קרה בסוף...

אולי אתה מתכוון לגדעון לוין שהקליט אותו כמה דברים לפני אל תקצוף אבל השיר הנ''ל של הרב ברזיל קרה לפני שוואקי היה מתנדב/עוזר לו באיזה ארגון ואז הם עשו איזה הפקה קטנה לטובת אותו ארגון וכדי שהדיסק ילך יותר טוב לא היה להם כסף לפריד ורדיגר אז הוא ביקש מהראש ישיבה שלו לשחרר אותו בערב לשעתיים ובתוך השעתיים האלו הם הקליטו כל מה שצריך, אח''כ (אולי זה נתן לו אומץ) הוא שר הרבה בחתונות של חברים בקעמפים וכ'

הים זה באמת היה מעניין לשמוע, אבל עד כמה שידוע לי די גנזו את ההקלטות האלו יש לו ולהפקה שלו עניין בכך וחבל.............

• הוסף לסימניות
אל תקצוף יצא ב2001 בדיסק ''הטובים שבטובים'' של גדעון לוין,
אחרי הדיסק הראשון של שוואקי ולפני השני,

לגבי השיר הראשון הוא הקליט לרב שמואל ברזיל זה בכלל נקרא ''אל ה' '' ואין את זה כמעט בשום מקום כנ''ל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

היי, כולם!

אני באמת מתרגש להצטרף לקהילת הכתיבה המדהימה כאן! (צליל מזמין מחיאות כפיים) (מחיאות כפיים).
ובכן, החלטתי שהפוסט הראשון שלי כאן יהיה השיר הראשון שכתבתי.
חשוב לי להדגיש הערה חשובה - השיר כאן אינו השיר המקורי, הוא ערוך וחלקים ממנו הוסרו למען התאמה. זה בעיקר הערה לעצמי אז אין צורך להגיב על כך.
בכל אופן, הוא בוסרי למדי, וזה אמור להיות כך, אחרי הכל - שיר ראשון, אבל הוא עמוק ומגיע ממקום כל כך אמיתי (ועצוב), שאין סיכוי שאני לא מפרסם אותו.
הייתי ממשיך בהקדמות אבל נראה לי כבר אין לכם כוח.

---

השיר הראשון שלי

יושב אני
מול אינסוף נקי
של אורות נוצצים

האור מבליח מרחוק
מלא, יציב, אי אפשר למחוק
יושב בחושך, יושב באור

"אני אוהב את האור, לראות את הדרכים
אני אוהב את החושך, הוא מראה לי כוכבים"

יושב על סלע בדד
שוכב, מביט אל השמיים
אני לבד

אין מישהו איתי באותו הרגע
אין חבר, תקווה או מרגוע
יושב מול העיר, כותב שיר

מביט אל האורות
מכניס אותם לליבי
אני נשבע לעצמי

כשאשוב יום אחד
לאותו המקום, לאותה התצפית
לא אהיה לבד

איני יודע מה מתחיל
איני יודע איך אסיים
השראה שפרצה יש מאין
חייבה אותי לשיר ראשון

אך זאת אדע
את זאת - לא אשכח
לא יהיה זה שירי האחרון

אני כתבתי שיר זה
אין זה מובן מאליו בדור כזה
אשוב, לא לבד אשוב
כל השאר איננו חשוב

---

השיר הזה אכן נכתב במקום מדהים ומעורר השראה ביער מסוים שצופה על עיר מסוימת.
בלילה אפשר לראות את כל האורות המגיעים מהעיר המרוחקת ומכאן האווירה של השיר.
אף על פי שהשיר הזה ערוך, עדיין העדפתי להשאיר אותו עד כמה שאפשר בצורתו המקורית.
לכך, הצעות לשינויים בטקסט לא יתקבלו כלל בשיר הספציפי הזה, אשמח לשמוע על כך בשירים הבאים אם אפרסם אותם.
ביקורות על סגנון, רגש, אומנות, חריזה, חיוביות ובונות - יתקבלו באושר רב.
השיר הזה הוא שיר עצוב.
לצערי, הסוף הטוב שלו עדיין לא הגיע, לכשיגיע כנראה אכתוב על כך שיר נוסף.
השיר הזה הוא שיר אמיתי.
אם אתם מרגישים קצת עצובים אחרי זה - זה לגמרי בסדר.
השיר הזה אינו משקף את המצב של כותב השיר. השיר (המקורי) נכתב במצב תודעה מסוים שבו הדברים היו אמת מוחלטת, דברים השתנו מאז.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה