כללי לפי מה אתם מתמחרים???

• הוסף לסימניות
שלום לכולם,
כשלקוח פונה אליכם ומבקש הצעת מחיר, לפי מה אתם מתמחרים לו?
הבנתי שזה בעיה נפוצה וקשה בקרב המעצבים הגרפים וחשבתי אולי לנסות בשת"פ של כולם ליצור איזה מחירון טוב למעצבים גרפים
(אם קיים כבר משהו אשמח שתעלו)
ואם גם לכם יש את הבעיה הזו מוזמנים לעלות רעיונות....
ואולי נגיע לאיזה מחירון שיישב את הדעת... כי חבל על הזמן של כולם ולמה לא שיהיה בשלוף הצעות מחיר...........

תודה מראש

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסתי גולן;2125510:
ואם גם לכם יש את הבעיה הזו מוזמנים לעלות רעיונות....

דבר ראשון זה לא בעיה זה חלק מהמקצוע.
לפי דעתי אי אפשר לבנות מחירון מעבר למה שמסתובב בפורום כי כל פרוייקט מתומחר באופן אישי. למשל כשאני עובד על 6 לוחות שנה (אותו גודל) כל לקוח קיבל מחיר שונה בהתאם לדרישות שלו.

• הוסף לסימניות
בגלל שכל עבודה זה אחרת כדאי לחשב בערך לפי שעות העבודה
וזה בעיה מוכרת לכולם

• הוסף לסימניות
תודה לכולם העונים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י moshiko00;2125577:
דבר ראשון זה לא בעיה זה חלק מהמקצוע.
לפי דעתי אי אפשר לבנות מחירון מעבר למה שמסתובב בפורום כי כל פרוייקט מתומחר באופן אישי. למשל כשאני עובד על 6 לוחות שנה (אותו גודל) כל לקוח קיבל מחיר שונה בהתאם לדרישות שלו.

אוקי, אז איך אתה בכלל מתמחר לוח שנה לפי מה? אתה לא מסתמך על איזה מחירון מינמאלי????????

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסתי גולן;2125696:
אוקי, אז איך אתה בכלל מתמחר לוח שנה לפי מה? אתה לא מסתמך על איזה מחירון מינמאלי????????

בהתחלה הייתי עובד עם תוכנות שמחשבות זמן עבודה
כיום אני משער בעצמי כמה זמן/עבודה לוקח פרוייקט מסוים, מעגל מספרים למעלה... וכשהמחיר הוגן בעיני אני מודיע ללקוח.

ולפי דעתי לא מומלץ לעבוד לפי שעות. למשל לעצב לוח שנה (עם פרסומות ואירועים) לפני 5 שנים לקח לי 30 שעות וכיום חצי מהזמן אז אקח יותר זול??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י moshiko00;2125711:
בהתחלה הייתי עובד עם תוכנות שמחשבות זמן עבודה
כיום אני משער בעצמי כמה זמן/עבודה לוקח פרוייקט מסוים, מעגל מספרים למעלה... וכשהמחיר הוגן בעיני אני מודיע ללקוח.

ולפי דעתי לא מומלץ לעבוד לפי שעות. למשל לעצב לוח שנה (עם פרסומות ואירועים) לפני 5 שנים לקח לי 30 שעות וכיום חצי מהזמן אז אקח יותר זול??

תכפיל את המחיר לשעה. :)

• הוסף לסימניות
כדי לבאר את עניין גובה התשלום למעצב גרפי, נחלק את מהות הערך של מעצב גרפי לפי שלושה פרמטרים וזאת מבלי להיכנס לסכומים ולפרטים אלא לקבל תמונה כללית.

1. עליות.

כגון שכירות משרד, הנהלת חשבונות, ביטוח לאומי ומסים, מחשוב פונטים וכו'.

2. זמן.

הפרמטר הכי ברור שנותן לכל איש מקצוע 'מסגרת' עם גבולות שנקרא - זמן, מאפשר תמחור על פי זמן, בדיוק כמו 'מונה' במונית. נתתי שרות עבור הלקוח במשך כך וכך זמן ובתמורה מגיע לי כך וכך.

ככל שזמן המעצב הופך להיות תפוס יותר ויותר כך הזמן שלו הופך להיות יותר מבוקש ומטבע הדברים, לאור הביקוש שיש לזמן שהוא נותן הוא יכול לתמחר יותר ויותר גבוה. מאידך אם למעצב יש שעות פנויות שווה לו לקחת עבודות גם במחירים נמוכים כי זה עדיף מכלום.

ככל שהזמן הוא בשעות לא שגרתיות - לילה, יום שישי או מוצ"ש או דד ליין צפוף הוא עולה בערכו.

3. כשרון, ניסיון וידע.

מעצב שיש לו כשרון ניסיון וידע, הם הם שקובעים את ערכו. הוא לא זקוק ל'זמן' כפרמטר אלא מה שקובע בסופו של דבר זה התוצר שהוא נותן. בזה שהוא צבר כל כך הרבה שנות ניסיון ויש לו מדע עיצובי מדויק, מקנה לו את האפשרות לתמחר גבוה כי התוצר הוא מושלם ולא משנה אם זמן העבודה היה יומיים או שעתיים. הלקוח ישלם את המחיר לפי התוצר ולא אמור לעניין אותו כמה זמן המעצב השקיע בזה.

ואחרון אחרון חביב: סייעתא דשמיא...

• הוסף לסימניות
אצלי מתחלק ל-2.
יש עבודות שמתומחרות לפי זמן.
יש עבודות שמתומחרות לפי מספר סקיצות - כרטיס ביקור / לוגו / הזמנה.
כל אחד לפי המחיר שהוא מעריך את עצמו..
בגדול, לא צריך להיות עם 40 שנות ניסיון כדי לקחת מחיר של סטודיו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה