כללי לקוחה מתעלמת מטלפונים ולא משלמת. מה עושים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;941629:
בעסק שמוציא סחורות [כגון צעצועים למשל] חייבים להוציא תעודת משלוח שהיא תעודה רשמית והחשבונית על פי רוב נשלחת בדואר. לא חייבים להוציא "חשבונית" לפני הוצאת הסחורה.
את מערבת פה נושאים שלא קשורים

גם לך אני אגיד, נו באמת אף אחד לא חייב להוציא חשבונית עם "הסחורות" אפשר גם ת. משלוח זה מסמך חוקי בדיוק כמו חשבונית מס. ההבדל בין חשבונית עסקה לת. משלוח שבראשון אין הגבלת זמן מתי צריך להוציא חשבונית מס (היא תצא בזמן התשלום) ות. משלוח יש זמן קצוב שבו צריך להוציא חשבונית מס בגינה.

• הוסף לסימניות
תילתן - ייתכן שאתה לא מעודכן בחוקים החדשים.
גם ממני התחילו לבקש (ב"ה לא אני זו שנאלצתי לעמוד ע"כ) דרישת תשלום,
שזה משהו שיצרתי באופן חופשי, לא כמו קבלה, בצורה ברורה -
מה הם מקבלים ומה התשלום הנדרש עבור התוצר.
את הקבלה בקשו רק אחרי שהתשלום העבר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תילתן;941594:
נכון, אבל לא לגמרי מדויק.
ראשית אין מסמך בשם הוראת תשלום, יש חשבונית עסקה שזו חשבונית ללא מע"מ.

אין משרד התמ"ת בנושא, יש את משרד האוצר אגף המסים, כמובן.

לא לכל אחד מהעוסקים במשק מותר להוציא חשבוניות מהסוג הזה ויש לברר אצל רו"ח של כל עוסק לגבי העסק הספציפי שלו.

הבעיה העיקרית היא שעסקים גדולים למרות שהם יודעים שזהו החוק לא אוהבים לעבוד עם נותני חשבוניות עסקה, הדבר מסרבל להם את הנהלת החשבונות ובנוסף על המוצרים שלהם שכוללים את עבודת הגרפיקה הם מחויבים להוציא חשבונית רגילה הכוללת מע"מ ולמעשה אינם יכולים לקזז את המע"מ על כל מרכיבי העבודה.

תתעדכן :)

הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים - משרד התמ"ת
http://www.interactivated.com/~maamsite0612/

אמנם כתוב שם "חשבונית עיסקה" אבל בבירור עם הרו"ח שלי ניתן גם לעבוד עם "דרישת תשלום", שאכן אינה מסמך רשמי. כך אני עושה על פי הנחיותיה וזה מתקבל בסדר גמור (למעט כאמור מקרה אחד שלא הכירו את האפשרות ואחרי לחץ שלי השתכנעו).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;941699:
תתעדכן :)

הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים - משרד התמ"ת
http://www.interactivated.com/~maamsite0612/

אמנם כתוב שם "חשבונית עיסקה" אבל בבירור עם הרו"ח שלי ניתן גם לעבוד עם "דרישת תשלום", שאכן אינה מסמך רשמי. כך אני עושה על פי הנחיותיה וזה מתקבל בסדר גמור (למעט כאמור מקרה אחד שלא הכירו את האפשרות ואחרי לחץ שלי השתכנעו).

אני מעודכן, ועוד איך מעודכן :):)

ממתי הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד התמ"ת מחוקקת חוקי מס?
זה הבית של העסקים הקטנים ושם מקבלים מידע שרלוונטי לעוסק הקטן.
שימי לב לקישורים שבתחתית הקישור שנתת למע"מ ומס הכנסה ולא לתמ"ת
בעניין הבירור עם רו"ח שלך אני לא רו"ח, אבל אין מסמך רשמי בשם "הוראת תשלום" יש חשבונית עסקה שזו חשבונית חוקית לכל דבר ועניין רק ללא מע"מ
אם כל אחד יחליט שהוא מוציא עבודות עם מסמכים שהוא ממציא...תהיה חגיגה במשק.

את לא הבנת מה שכתבתי בעניין עסקים גדולים, הם לא טוענים "שחשבונית עסקה" אינה חוקית כולם יודעים את החוקים הבסיסיים האלו, הם פשוט לא רוצים לעבוד עם עסקים שמנפיקים מסמך כזה בגלל הסרבול שזה גורם להנהלת החשבונות כפי שכתבתי לעי"ל.

תוכלי לעיין בקישור שאת נתת שחלק מהתיקון לחוק הוא לחייב עסקים גדולים לשתף פעולה למרות שאינם רוצים.

לפעמים אני חושב שיש חוקי מס לכלל המשק וחוקים מיוחדים שהמחוקק קבע במיוחד לחברי פרוג;):)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;941658:
תילתן - ייתכן שאתה לא מעודכן בחוקים החדשים.
גם ממני התחילו לבקש (ב"ה לא אני זו שנאלצתי לעמוד ע"כ) דרישת תשלום,
שזה משהו שיצרתי באופן חופשי, לא כמו קבלה, בצורה ברורה -
מה הם מקבלים ומה התשלום הנדרש עבור התוצר.
את הקבלה בקשו רק אחרי שהתשלום העבר.

PR את עוסק מורשה או עוסק פטור?

כל הנאמר לעי"ל לא נוגע לעוסק פטור שאינו חייב במע"מ רק לעוסק מורשה/חברה בע"מ וכדו'

אין כזה דבר "משהו שיצרתי באופן חופשי, לא כמו קבלה, בצורה ברורה -
מה הם מקבלים ומה התשלום הנדרש עבור התוצר"

יש הזמנת עבודה רשמית ממוספרת ותקנית שאת יכולה לשלוח ללקוח ע"מ שישלם לך בגין העבודה ולאחר התשלום בפועל להנפיק קבלה.

• הוסף לסימניות
תלתן, גם לעסקים הגדולים ביותר יש מסמכים לא רשמיים דהיינו - הצעת מחיר.
הצעת מחיר אינה מחייבת ובכל זאת עסקים גדולים מוציאים אותה "חופשי" ולא כמסמך רשמי ומחייב כמו קבלות/חשבוניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה