כללי לקוחה סיוט, צריכה עזרה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לנדא;1165743:
לגבי עניין הבעל,

אני משתמשת הרבה בבעלי,
כיוון שאני לא אסרטיבית מטבעי.
וכדי שלא יווצר מצב לא נח, שאני מערבת אותו רק בבעיות,
ואז נראה כפי שכתבת שכאילו אני לא בטוחה בעצמי,
אני מהשיחה הראשונה מציינת את נוכחות כשותף בעסק לדוג':
אני לא אומרת מיד מחיר וכדו' אלא מקפידה לצייין:
"שמעתי מה דורשת העבודה, אני אעריך אותה, אתייעץ עם בעלי שהוא מנהל העסק, ואתן לכם תשובה לגבי המחיר..."
כך תמיד הוא נמצא "ברקע" כמנהל העסק,
כך שאם קורים קטעים שכדאי ממש שהוא יתערב (כיוון שאני ממש לא יודעת להיות אסרטיבית)
זה נראה טבעי שהוא מתערב כ"מנהל העסק"...

מומלץ בחום למי שהיא לא אסרטיבית (ובעלה כן... )

ממבט ה'בעל'... אני נגד הגישה הזאת !

לא אתייעץ עם בעלי. אלא אתייעץ עם מוטי.

דהיינו. שם העסק או משהו בסגנון לדוגמא בחתימה לרשום:

חינונית - סטודיו לעיצוב גרפי -
חני & מוטי

כך שהשם של הבעל מופיע בלי הקשר המשפחתי.

הוא לא צריך להיות מעורב אלא להיות רשום פה ושם במייל בהגדרה: התייעצתי "עם מוטי"... מה שחשוב !!! לא עם בעלי !!!

ולסיום:

עבדתי לאחרונה עם מישהי על עיצוב אתר - וכל השיחות היו מולה...
יום אחד היה לנו איזה ספק - אז היא אמרה לי אשאל את יעקב...

מי זה יעקב??? לאלוקים פתרונים.

במשך הזמן התוודעתי למציאות שיעקב הוא גיסה שמנהל את הפרוייקט.

אבל הרושם שנוצר היה "רציני" יעקב הוא חלק מהעסק... וברור - נו... "יעקב"...

אין לי מושג מה המעבדה (מלה-כוח) תגיד על זה...

אבל בכל זאת טיפ ממני.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הלל נאה;1170810:

אבל בכל זאת טיפ ממני.

מה שיש לי להגיד הוא שכפי שכבר אמרתי בעבר, מה שעובד עבורך - נהדר, גם אם זה לא כתוב במדריך שלי.
עם זאת אני לא חושבת שיש סיבה אמיתית שאישה שמנהלת עסק לא תוכל ללמוד להתנהל מול לקוחות בצורה ישירה שלא מצריכה ממנה להתחבא מאחורי הסינר של מישהו אחר.
אישה שתלמד זאת תרוויח קודם כל תחושת סיפוק וגו זקוף, ושנית יפתחו בפניה אפשרויות שלא קיימות עבורה כל עוד היא מתחבאת מאחורי "יעקב".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הלל נאה;1170810:
ממבט ה'בעל'... אני נגד הגישה הזאת !

לא אתייעץ עם בעלי. אלא אתייעץ עם מוטי.

דהיינו. שם העסק או משהו בסגנון לדוגמא בחתימה לרשום:

חינונית - סטודיו לעיצוב גרפי -
חני & מוטי

כך שהשם של הבעל מופיע בלי הקשר המשפחתי.

הוא לא צריך להיות מעורב אלא להיות רשום פה ושם במייל בהגדרה: התייעצתי "עם מוטי"... מה שחשוב !!! לא עם בעלי !!!

ולסיום:

עבדתי לאחרונה עם מישהי על עיצוב אתר - וכל השיחות היו מולה...
יום אחד היה לנו איזה ספק - אז היא אמרה לי אשאל את יעקב...

מי זה יעקב??? לאלוקים פתרונים.

במשך הזמן התוודעתי למציאות שיעקב הוא גיסה שמנהל את הפרוייקט.

אבל הרושם שנוצר היה "רציני" יעקב הוא חלק מהעסק... וברור - נו... "יעקב"...

אבל בכל זאת טיפ ממני.

אני לא רואה פה את הנגד, אלא צורה טובה יותר לעשות זאת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י park;1171982:
אני לא רואה פה את הנגד, אלא צורה טובה יותר לעשות זאת.

זאת לא שיטה טובה יותר !!!

זו מציאות עבודה... עובד אינו איש רגשות (_בהסתייגות - כמובן שתלוי בתיבול_)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;1171778:
מה שיש לי להגיד הוא שכפי שכבר אמרתי בעבר, מה שעובד עבורך - נהדר, גם אם זה לא כתוב במדריך שלי.
עם זאת אני לא חושבת שיש סיבה אמיתית שאישה שמנהלת עסק לא תוכל ללמוד להתנהל מול לקוחות בצורה ישירה שלא מצריכה ממנה להתחבא מאחורי הסינר של מישהו אחר.
אישה שתלמד זאת תרוויח קודם כל תחושת סיפוק וגו זקוף, ושנית יפתחו בפניה אפשרויות שלא קיימות עבורה כל עוד היא מתחבאת מאחורי "יעקב".

בלי לחץ... יש גם גברים (מה לעשות, אין לה סינרים :) )

יש כאלה שהם אמנים (בפורום עצמו יש גם כאלה) אבל בניהול עסקים הם אפס.

אסרטיביות זו תכונה מולדת - ברור שאפשר לבנות ולהבנות. אבל יש כאלה שהם רחוקים מזה כרחוק מכנסי הברוגז מהנעליים, ואדרבה טוב שהם מפנימים זאת ומתחילה מנהלים את העסק בצורה הזאת.

• הוסף לסימניות
אסרטיביות היא אמנם תכונה מולדת, אבל ניתנת לרכישה, ולא ביום אחד.
אבל אז מרוויחים מכל הכיוונים. כי לקוחות אוהבים לעבוד עם כאלה שמכבדים אותם ושומעים למילה שלהם ומקבלים וכו' אבל הם רוצים גם את הגבולות ורואים זאת כחלק מהמקצועיות.
בנ"א שהוא פחות אסרטיבי בטבע שלו, בדר"כ הוא טיפוס יותר מקבל ונעים לעבוד אתו, ואז עם אסרטיביות עדינה שעבד עליה, כל הצדדים מרוצים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה