לשפץ או לעבור דירה?

• הוסף לסימניות
תודה מראש לכל המגיבים,
דירת 3 חדרים, לא גדולה, יש לי אפשרות להצמיד מחסן וחניה שייכים לי לדירה ואז כביכול להגדיל ל5 חדרים וזאת היתה התוכנית שלנו כשקנינו את הדירה.
העניין הוא שזה יהפך ל5 חדרים אבל לא כמו דירת 5 חדרים מראש כי הסלון בגודל של סלון של 3 חדרים והמטבח בכלל קטן (ללא פינת אוכל)
לכן אם זה לשפץ זה לא רק להוסיף את השטח של המחסן והניחה כי אני חייבת להגדיל את המטבח ואת הסלון, ז"א ממש לשבור קירות בבית ולהעביר אמבטיה וכו'...
אז אולי כבר עדיף למכור את הדירה ולקנות 5 חדרים וזהו?
העניין שאני מאוד מאוד אוהבת את האיזור שאני גרה וגם את הכיף שאני מצד אחד של הבית עם נוף מטורף ומלא אויר כי זה קומה גבוהה ובצד השני אני קומת כניסה.

אשמח לשמוע את עיצות בעניין
וכן אם יש מישהו שעשה שינוי בסגנון הזה והיה מרוצה.
אני אפילו לא יודעת למי לפנות ליעוץ בעניין,

• הוסף לסימניות
נשמע שווה בגלל הנוף והקומה
אולי תביאי תוכנית של הדירה למעצבת פנים
תנסי לראות בערך עליות
ולראות מה משתלם

• הוסף לסימניות
מה שטח הדירה הכולל אחרי הוספת המחסן והחניה? (בד''כ מחסן וחניה בגודל קטן יותר מאשר חדר)
לפי השטח הכולל תוכלו לדעת אם בכלל ריאלי לתת דירת 5 חדרים בשטח, והשערה גסה לעלויות השיפוץ.
קחו בחשבון שמבחינת ערך הדירה- תוספות לא חוקיות לא מעלות את ערך הדירה לשווי של דירה 'חוקית' באותו שטח.

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע את עיצות בעניין
וכן אם יש מישהו שעשה שינוי בסגנון הזה והיה מרוצה.
אני אפילו לא יודעת למי לפנות ליעוץ בעניין,
אני חושבת שאת צריכה להתייעץ עם עצמך ועם בעלך, או משפחה קרובה.
זה נשמע סוגיה מדי רחבה למי שלא מכיר מקרוב את הנתונים, והרבה תלוי בגישה אישית.
מבחינת עלויות - כדאי לך לעשות חישוב כולל לעלויות השיפוץ, ולהשוות את זה לדירות אחרות.
במקרה של זוג שאני מכירה, אחרי שנה של חיפוש דירות, הם פנו לשיפוץ והם עד היום מברכים על כך.
בעיקר בגלל הנוף הנשקף מהסלון, ויחידת ההורים המפנקת....
אבל בדירה שלך הנתונים כמובן הם של הדירה שלך...
מאחלת לך שתצליחי לבחור נכון!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

שלום לכולם,

אשמח לשמוע חוות דעת ממי שיש לו ניסיון בתחום.
אנחנו שוקלים לרכוש דירה באזור הקריות הטובות (ביאליק / מוצקין), בגודל של כ־60 מ"ר.

מדובר בדירה עם שלושה כיווני אוויר ואופציה לחלוקה סבירה, אך היא דורשת שיפוץ.
כעת אנחנו מתלבטים באיזו דרך ללכת:
  1. לשפץ את הדירה כיחידה אחת ולהשכיר אותה, כשהצפי להכנסה נטו הוא כ־3,300–3,500 ₪.
  2. לחלוק את הדירה לשתי יחידות קטנות ולהשכיר את שתיהן, עם הכנסה נטו צפויה של כ־4,200 ₪.

מצד אחד, בחלוקה לשתיים יש פוטנציאל הכנסה גבוה יותר,
אבל מצד שני — צפויה תחלופה גבוהה יותר של שוכרים, בלאי גדול יותר בריהוט, וסיכון שהנכס יעמוד ריק לפרקי זמן.
בנוסף, במקרה של שתי יחידות נצטרך כנראה להיעזר במנהל נכסים מה שמוריד חודש לשנה,
בעוד שבדירה אחת נוכל להשכיר לטווח ארוך בלי ריהוט וללא צורך בניהול, מה שחוסך הוצאות.

אשמח לשמוע מהניסיון שלכם — מה בדרך כלל משתלם יותר בטווח הארוך?
ושאלה נוספת האם דירה מחולקת באזורים האלה שווה יותר בזמן מכירה או פחות?

תודה רבה מראש!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה