לתשומת לב מנהלי הפורום

• הוסף לסימניות
מי שמעלה בדעתו לקבל כאן שירותים שווי כסף, נו; הוא ככל הנראה נאיבי, ובואו נפרגן לו את זה.

מטרת הפורום היא לשמוע את ההמון שמחוץ לבריף. וגם להאזין לחכמת ההמונים, שבפרסום היא חשובה מאין כמוה.

בנוסף, זה בהחלט פורום לסטאז', להעשרה, לניתוח, וכל מה שאנחנו אוהבים כאן.

בינתיים, שום דבר לא עתיד להשתנות, ר' אליש היקר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לללי;931409:
היי מיג, לא לכעוס.
לא היה לי זמן אתמול להגיב על המשך האשכול, אז מה ;)
כתבתי בהודעתי הראשונה שיש המון מקום לחינוך שוק בתחום הזה.

:)

אני

כועסת???:)

אני לא חושבת שעזרה מע"ג הפורום פוגעת בהכנסה או בפרנסה של הקופירייטרים אלא להיפך יכולה להיות במה לקידום שלהם.

1. מי שמבקש עזרה חינמית הוא זה שלכאורה (לא קראתי...:)) בהמלצות של נעמה אינו לקוח רצוי, תגידי תודה שהוא לא בא אליך.
2. אחרים רציניים בהחלט פונים לקופירייטרים ומעוניינים לעבוד איתם והעזרה שלך גם כך בהבלחות משקפת במשהו את יכולותיך, ובהחלט עוזרת לך לשווק את עצמך.

ומי שאינו רוצה לתת מתנת חינם שלא ייתן, העזרה בפורום אינה חובה.

אפשר לקחת את בקשות העזרה האלו כבמה לשיווק עצמי,
ואפשר לקטר עליהם...

במה לשיווק עצמי זה אינה הודעה על אפשרות שכירת שרותיך בתשלום כידוע...

• הוסף לסימניות
צודקת בכל מילה,
פירטת והדגמת מצויין את דברי הקודמים.
תודה :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לללי;931476:
צודקת בכל מילה,
פירטת והדגמת מצויין את דברי הקודמים.
תודה :)

האמת היא, שלא קראתי את כל ההודעה שלך בעיון...
כ"כ התפלאתי שנראתי לך כועסת... בשעה שכתבתי את זה הייתי דומה יותר להגדרה "נמרצת"...

• הוסף לסימניות
אבל כשהבקשות חוזרות זה נותן תחושה סידרתית...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלי אלימלך;931429:
מי שמעלה בדעתו לקבל כאן שירותים שווי כסף, נו; הוא ככל הנראה נאיבי, ובואו נפרגן לו את זה.

מטרת הפורום היא לשמוע את ההמון שמחוץ לבריף. וגם להאזין לחכמת ההמונים, שבפרסום היא חשובה מאין כמוה.

בנוסף, זה בהחלט פורום לסטאז', להעשרה, לניתוח, וכל מה שאנחנו אוהבים כאן.

בינתיים, שום דבר לא עתיד להשתנות, ר' אליש היקר.

אהבתי את הפסק הלכה החד והברור, ככה שלא השארת ספקות. ;)

וכמובן ששום דבר לא עתיד להשתנות, ובפרט עם אלו שלא טורחים לעדכן במה בחרו, חוץ אם אחד ימסור פה שיעור קבוע על פרקי אבות...

אין מה להגיד שזה דבר מכאיב, שבן אדם משקיע ללמוד את המקצוע (קופירייטינג ועוד) ובסוף מוצא אשכולות עם ייעוץ חינם.

ובפרט כמו שנתקלתי בעבר באלו שפותחים אשכול "דחחחוף שם", ומבקשים ייעוץ בשביל שם לעסק או סלוגן, ואחרי עשרות הודעות מופיע "הלקוח לא רצה שום שם בינתיים, יש למישהו עוד רעיון?" :eek:
זה מאכזב את מי שלמד את המקצוע וטרח כמה דקות לחשוב ולהגיב, זה נשמע שהתקשר ללקוח ואמר לו "תרשום 20 שמות, ותגיד לי מה מתאים לך, 'יונה מצאה' מתאים? ו'בו מנוח' ילך? ומה עם 'יגיעי כח'?... לא מתאים"... "שום דבר לא מתאים? ממש פלא?" :(

ולכן לדעתי מי שלמד את המקצוע, כדאי לו להשקיע בלקוחות אחרות, ולא יסמוך לקבל את המשכורת שלו מפותחי האשכולות מסוג זו, וכמו ש'אלי אלימלך' כתב:"מי שמעלה בדעתו לקבל כאן שירותים שווי כסף, נו; הוא ככל הנראה נאיבי, ובואו נפרגן לו את זה" זה המצב, וזה לא נראה שזה יכול להשתנות.

• הוסף לסימניות
אבל הכי מעצבן זה אלו שמפרסמים אתגר לציבור המוחות החריף,
ואחר כך מודיעים במקרה הטוב שאין צורך לשלוח עוד שמות (כאילו זה תחרות של פותרי תשבצים של עיתונלי) וכמובן לא מפרסמים איזה שם נבחר.
וזה קורה גם בתחומים אחרים כאשר מפרסמים הודעה לעזרה דחופה בסגנון הצילו!!! ומקבלים אותה וכמובן לא טורחים אפילו לידע שהעזרה היתה במקום, או שהסתדרו----
המפרסמים הללו נזכרים אצלי ובפעם הבאה לא נענים. פשוט אין לי זמן מיותר למי שלא צריך עזרה ברצינות.

• הוסף לסימניות
לפנים היו כללים די ברורים בפורום לגבי כל הנושא הנ''ל.
יש הבדל בין בקשת חוות דעת על מוצר פרסומי, או בקשה ליצירת מוצר חדש על בסיס חברי הפורום. כבר הציעו פה עסקאות חליפין כסגנון: 'קחו שם וסלוגן תמורת ארוחת ערב משך חודש פעמיים בשבוע'........
אכן, מבקשי הטובות מחפשים 'זבנג' ואינם תופסים שהברקה אינה תוצר מקצועי שיענה באמת על צרכי הלקוח. מה שברור הוא שהם לא ישקיעו בחומרים מקצועיים, משום שהם בטוחים שאין צורך במקצועיות.
שלחו לי פעם רשימת שמות, כדי שאמליץ על משהו מוצלח. איך אמליץ אם אין לי הכרות עם סגנון העסק, קהל יעד, סביבת עבודה.......בקיצור, אסטרטגיה? כל המלצה שלי במקרה כזה לא תהיה אמינה.

ולחברי הפורום: בידכם הדבר. ניתן להחליט שלא יוצרים מוצר מראשיתו אלא נותנים חוות דעת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דובדבני;932415:
שלחו לי פעם רשימת שמות, כדי שאמליץ על משהו מוצלח. איך אמליץ אם אין לי הכרות עם סגנון העסק, קהל יעד, סביבת עבודה.......בקיצור, אסטרטגיה? כל המלצה שלי במקרה כזה לא תהיה אמינה.

ולחברי הפורום: בידכם הדבר. ניתן להחליט שלא יוצרים מוצר מראשיתו אלא נותנים חוות דעת.

אפשר לכפור בעיקר?

שם זה הדבר הכי אמוציונלי והכי פחות מותנה אסטרטגיה לדעתי...
ממש כמו תינוק שקודם נותנים לו שם וכל חייו הוא יוצק בו תוכן...

• הוסף לסימניות
המלצה לחברים החדשים יותר -
פשוט לא חייבים להתייחס
גם בפורום גרפיקה יש לא מעט הודעות בסגנון -
"צריך לעצב לוגו למסעדה, מי יכול להביא לי רעיונות?"
"צריך דחוף תינוק ויקטורי בעגלה עם 3 תלתלים וטיטול תכלת, עם ערמת קוביות קטנה לידו, זה בשביל לוגו לחנות חדשה, דחווווףףףף!"
אנשים מבקשים חופשי מה שבא להם, בשיטת מצליח
רוב האשכולות הללו נשארים מיותמים, או הופכים לאשכול בידור

בקיצור, כמה שפחות יתייחסו - זה ילך וידעך
ואני אומרת זאת מתוך כבוד והערכה למקצוע שלכם,
ומתוך הידיעה המקצועית שעיצוב בלי אסטרטגיה זה כמו בגד בלי גיזרה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;932431:
אפשר לכפור בעיקר?

שם זה הדבר הכי אמוציונלי והכי פחות מותנה אסטרטגיה לדעתי...
ממש כמו תינוק שקודם נותנים לו שם וכל חייו הוא יוצק בו תוכן...

כמובן ששם מוכרח לשאת קונוטציה חיובית של התחום המדובר, אך ללא ספק שם טוב הוא פרי עבודה יסודית וסביבתית של העסק, הכוללת חדירה עמוקה לאסטרטגיה.

• הוסף לסימניות
למה נזכרתי שפעם הכנתי מודעה לחברת הסעות בשם הסעות אלגנט?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה