- הוסף לסימניות
יש רמב"ם מפורש בריש הלכות תענית וז"ל
הלכה ג
אבל אם לא יזעקו ולא יריעו אלא יאמרו דבר זה ממנהג העולם אירע לנו וצרה זו נקרה נקרית. הרי זו דרך אכזריות וגורמת להם להדבק במעשיהם הרעים. ותוסיף הצרה צרות אחרות. הוא שכתוב בתורה והלכתם עמי בקרי והלכתי גם אני עמכם בחמת קרי. כלומר כשאביא עליכם צרה כדי שתשובו אם תאמרו שהיא קרי אוסיף לכם חמת אותו קרי.
קודם אקדים ואסייג ח"ו להמעיט מחומרת אי ציות להוראות ויש להוסיף חומרות וחומרות על מה שמורים לנו
ולא ע"ז אני בא לדון כלל ונא לא הלוציא דברים מהקשרם
אבל הרמב"ם מורה לנו שכשעת צרה ליעקב - לבוא ולומר זה קרה בגל מקרה זה או כזה
זו דרך אכזריות - לא פחות והרמב"ם חי לפני תקופת האינפלציה בלשון,,,
רק חובה על כ"א להתחזק ולשוב בתשובה ולבקש מבורא שיחוס וירחם עלינו וירפא את כל החולים וישמור על כל הבריאם ולא יינזק שום אחד מישראל ומי שאינו עושה כן מקבל מהרמב"ם חותמת מאד לא מחמיאה
בתקווה שנפנים את הדברים ונזכה לחוג החג מתוך דיצה וחדווה אמן
הלכה ג
אבל אם לא יזעקו ולא יריעו אלא יאמרו דבר זה ממנהג העולם אירע לנו וצרה זו נקרה נקרית. הרי זו דרך אכזריות וגורמת להם להדבק במעשיהם הרעים. ותוסיף הצרה צרות אחרות. הוא שכתוב בתורה והלכתם עמי בקרי והלכתי גם אני עמכם בחמת קרי. כלומר כשאביא עליכם צרה כדי שתשובו אם תאמרו שהיא קרי אוסיף לכם חמת אותו קרי.
קודם אקדים ואסייג ח"ו להמעיט מחומרת אי ציות להוראות ויש להוסיף חומרות וחומרות על מה שמורים לנו
ולא ע"ז אני בא לדון כלל ונא לא הלוציא דברים מהקשרם
אבל הרמב"ם מורה לנו שכשעת צרה ליעקב - לבוא ולומר זה קרה בגל מקרה זה או כזה
זו דרך אכזריות - לא פחות והרמב"ם חי לפני תקופת האינפלציה בלשון,,,
רק חובה על כ"א להתחזק ולשוב בתשובה ולבקש מבורא שיחוס וירחם עלינו וירפא את כל החולים וישמור על כל הבריאם ולא יינזק שום אחד מישראל ומי שאינו עושה כן מקבל מהרמב"ם חותמת מאד לא מחמיאה
בתקווה שנפנים את הדברים ונזכה לחוג החג מתוך דיצה וחדווה אמן
הנושאים החמים