כללי מביישים את מקצוע הגרפיקה!!!

• הוסף לסימניות
מה מטרת האשכול, לא הבנתי כ"כ?
אם בקשר לחוקיות הפונטים, והזהירות מפני גזילה של פונטים בלתי חוקיים- אני מסכימה.
אבל מה אכפת לך שמישהי מעצבת בוורד עד כדי אשכול כ"כ זועק.
פרגני לה, מה אכפת לך, למה את כ"כ מוטרדת עד כדי שאת שומרת על עולם הגרפיקה ה'מבויש'??

• הוסף לסימניות
אתם צריכים לראות איזה מצגות מפיקים אצלנו ב POWERPOINT.
באמת שאין במה להתבייש.

כמו שאמרו פה:
מעצב אמיתי יוציא עבודה מצויינת מאפס כלים.
'מעצב' יוציא עבודה מזופתת גם עם אדובי CS6, ספריית פונטים מלאה של פונטייפ + פונטביט, ומנוי מלא לשאטרסטוק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rivkabrk;1475751:
מה מטרת האשכול, לא הבנתי כ"כ?
אם בקשר לחוקיות הפונטים, והזהירות מפני גזילה של פונטים בלתי חוקיים- אני מסכימה.
אבל מה אכפת לך שמישהי מעצבת בוורד עד כדי אשכול כ"כ זועק.
פרגני לה, מה אכפת לך, למה את כ"כ מוטרדת עד כדי שאת שומרת על עולם הגרפיקה ה'מבויש'??

בדיוק!
הפריע לי הבורות והחוסר ידע של הלומדים לבד
כשלומדים מסודר לומדים את כל זה בין השיטין

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1474550:
ברוכים הבאים לתוכנת גרפיקה חדשה: וורד...
לשיפוטתכם התכתבויות עם חברה במייל:

בשנת 2000 ביישתי את מקצוע הגרפיקה
בשנת 2001 ביישתי קצת פחות
בשנת 2002 ביישתי עוד פחות וכן הלאה.
וכיום יש חילוקי דעות.
יש כאלו שסוברים שאני עדיין מבייש את מקצוע הגרפיקה, ויש שסוברים שכיום אמנם איני מבייש את מקצוע הגרפיקה, אך גם פאר והדר איני מביא לו.

אז לפני ביאת גואל צדקנו, שכל אחד ינסה להרוויח כמה פיאסטרן איך שיוכל, למען יוכל לקנות לחם וקוטג', וכשתכלה פרוטה מן הכיס למאי נפקא מינא אם אחד גרפיקאי מדופלם באילוס' או גרפיקאי מדופלם בוורד???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרנולה;1474630:
100% מזדהה עם הדברים שנאמרו ע"י חנון!!!

גם לי קרו כאלו מקרים כמה פעמים! אסור לנו להעביר פונטים, גם אם זו גננת או מזכירה או קוסמטיקאית או שפית - לא מענין אותי - אנחנו צריכים להבין: זה כלי ששייך אך ורק למעצבים!

מי שרוצה , מוזמן לקנות מהחברה. ובינינו - נראה אם הוא יקנה.....

חבר'ה להתעקש על זה!

כמו שהזכיר כאן חנון - זה מוריד לנו את הרמה של המקצוע ומבייש אותנו!

במיוחד שלפעמים אני גם רואה דברים סליחה מכבודכם, אבל מזעזעים שעושים בווארד - ועוד חותמים את השם שלהם בצד - וואו איזה עיצוב......
מי שרוצה לעצב בווארד או בצייר או לא מענין אותי מה - יכול - רק בלי לחתום את שמו, (את זכות חתימת שם המעצב - שומרים רק למעצב אמיתי שמבין והשקיע והתנסה, ולא למי שיודע רק להקליד), בלי לבקש פונטים מגרפיקאים, ובלי לקבל חוות דעת ממקצוענים - וקל וחומר לא דרך פרוג!

זכות העיצוב ותורת העיצוב שמורה אך ורק למעצבים בתחום - ואין להעביר פונטים, או ספרי לימוד או חומר עיצובי כלשהו - זה שייך אך ורק לנו - המעצבים!
שימו לב! אנחנו - המעצבים צריכים להיות מצויידים היטב בכלים שלאף אחד אין. כל אחד והמקצוע שלו, כל אחד והכלים הייחודים לתחום שלו.
לעזור, לתת טיפים והכוונות בעיצוב - זה רק למי שנמצא בתחום! למה לא? בשביל זה יש חברים!

הרבה פעמים נתקלתי ברמזים מזלזלים מצד החברה אודות התחום שלנו - במיוחד מעצבי פרינט: כמו למשל: "פוטושופ - גם אני יודעת יש לי את הגירסה סי אס 2 ואני יודעת להשתמש בכלי המחק, ולהוסיף טקסט על תמונה", "לערוך ספר - מה הבעיה יש את ווארד", "להכין מודעה? יש את ווארד - אפשר אפילו להוסיף צל 'מגניב כזה' לטקסט...","מה, את גרפיקאית? יש ביקוש לזה?! אולי תלכי ללמוד משהו שיותר הולך, הרי לכולם היום , בבית יש את תוכנת צייר" (...)

וזה תקף גם לצילום - כל אחד שמחזיק מצלמה בכיסו - מרגיש את עצמו צלם....

למה זה???
סליחה? מי שמכם להחליט למי מותר לעצב ולמי לא? מי שמעונין ברמה רדודה שייצר את זה ושיקנה את זה, והוא לא צריך רשות של אף אחד. ובעיקר אם הוא עושה את זה לעצמו.
מישהי כאן קיבלה רשיון מאיגוד השפים לבשל, לפני שהיא נכנסה למטבח לבשל? ולמה שלא נזדעזע מנשים שמביישות את מקצוע הבישול, ופורסות את בשר חזה העוף לשניצלים בסכין המיועדת לקילוף ירקות?
יתרה מכך. שאלה לי לגרפיקאים היקרים. אני לא גרפיקאי ולא מבין בגרפיקה. אני מגיע מתחום העריכה הלשונית ובזה אני מעט מבין. מתי קיבלתם רשות להכניס טקסטים כתובים למודעות המעוצבות שלכם? ובמיוחד, שישנן כל כך הרבה שגיאות לשון, ובעיקר ניבים משובשים, במודעות הפירסום ללא בושה.

• הוסף לסימניות
בדיוק היום התקשרה אלי מישהי בקשר לעבודת גרפיקה. מתוך הסבריה הבנתי את הכיוון שלה ואת התקציב. לי זה לא התאים. שלחתי אותה למישהי שמעצבת בוורד, תוך המלצות חמות!! היא תשלם לה כמה שהיא תכננה, ותהיה מרוצה מהעבודה, כי זה מה שהיא מחפשת בעצם. מה הבעיה?

• הוסף לסימניות
גרפיקאי שמחזיק מעצמו ובכלל כל אדם שמחזיק מעצמו לא מפחד ממי שפחות מקצועי ממנו ולא צריך להוכיח את עצמו כל הזמן.
אתה טוב - אתה תצליח. נקודה.
גם אם לא תכריז בראש חוצות "אני טוב, תסתכלו עלי!"
פשוט מאוד - יש עובדות בשטח.
אז מה מפריע לך שיש אנשים שמעצבים בוורד? נוח להם איך שזה נראה? סבבה!
ממש לא הבנתי את הפואנטה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה