מבקש חוו"ד על שינויים בהגדרות - כדי להציל מחשב מקריסה מרוב איטיות. האם מוגזם?

• הוסף לסימניות
המחשב הוא DEL I3 4550 אם אני זוכר נכון
זכרון רק 4 RAM
כונן רגיל SATA

לא רוצים להשקיע בשום דבר כמו הגדל זכרון או שינוי דיסק קשיח ל SSD וכדו'
רק רוצים שיהיה אפשר לעבוד נורמאלי על יישומי אופיס ולעבור נורמאלי בין תיקיות

1. הורדתי כמה שאפשר מהיישומים שעולים ב BOOT
(אגב, יישומים של INTEL חששתי מלהוריד שלא יפגע במערכת. האם אני צודק או לא?)
2. הורדתי אפקטים של וינדוס וכו' למינימום
3. תמונת רקע בDESKTOP הורדתי לגמרי
4. ניטרלתי ב SERVICES את ה INDEX ב WINDOWS SEARCH
5. הורדתי את ה UAC שלא יתריע אף פעם (גם ככה כשזה קורה הם לוחצים אישור)
6. ב VIRTUAL MEMORY ביטלתי הקצאה אוטו' ועשיתי 6GB (6000MB) לפי ההוראות שראיתי שמומלץ פי 1.5 מה RAM הפיזי.
7. ביטלתי חומת אש של וינדוס
7. חשבתי לבטל גם על ה ONLINE הגנה של האנטיוירוס , אבל בסוף השארתי את זה , ורק הורדתי ב AVAST את ההגנה און ליין באינטרנט ובמייל.

האמת שרציתי לשאול רק על הזכרון הוירטואלי, אבל כבר כתבתי הכל לידע מה המומחים של הפורום יאמרו
מדובר על מחשב מקרטע לחלוטים עם וינדוס 8 שהגיע אליי במצב שכל לחיצה על מקש לוקחת כ 20 שניות (בלי להגזים...)
אי אפשר להחליף או לשדרג כלום רק AS IS. עושים שימוש מינימאלי לחלוטין באינטרנט רק מייל פתוח.

אשמח לשמוע מה אתם אומרים

• הוסף לסימניות
מדובר על מחשב מקרטע לחלוטים עם וינדוס 8 שהגיע אליי במצב שכל לחיצה על מקש לוקחת כ 20 שניות (בלי להגזים...)
אני חושב שיש מה לשקול לעבור לווינדוס 7, בכל מקרה לא ווינדוס 8

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לדעתי צריך לפרמט ולהתקין ווינדוס 10 מעודכן
להתקין אנטי וירוס ESET
להתקין אופיס חבילה מינימלית (גירסת סטודנט אא"כ צריך Access)
לבטל אפליקציות פועלות ברקע
להשתמש בפיירפוקס או edge אבל לא בכרום

• הוסף לסימניות
אם מדובר במחשב ישן אולי עדיף ווינדוס 7 ונוד 32 גירסה 8 (ובשביל כופר להשתמש בתוכנה אחרת קלילה אני יכול לשלוח לך בל"נ) וכמובן כמו שכתבו קודמי לבטל את מה שפועל ברקע

• הוסף לסימניות
אם מדובר במחשב ישן אולי עדיף ווינדוס 7 ונוד 32 גירסה 8
רק לשם הדיוק: אם מתקינים ווינדוס 7 רק אז צריך את הגירסה הישנה של נוד32 כי גירסאות מתקדמות יותר לא מותאמות טוב לווינדוס 7 ומאטות את המחשב, אבל אם מתקינים ווינדוס 10 מומלץ להתקין את הגירסה האחרונה של נוד32.

במחילה לא הבנתי מה העניין להתקין ווינדוס 7 גם אם זה מחשב ישן.
אני התקנתי ווינדוס 10 על מחשב ישן ובהתחלה הייתי צריך להתעסק קצת עם הדרייברים כי לא היה דרייברים תואמים, אבל בסוף ב"ה הכל הסתדר וזה עובד נהדר ומהר (יחסית למפרט המחשב).
אותי לימדו שאף פעם לא ללכת אחורה, תמיד להתקדם...

• הוסף לסימניות
אני נתקלתי
רק לשם הדיוק: אם מתקינים ווינדוס 7 רק אז צריך את הגירסה הישנה של נוד32 כי גירסאות מתקדמות יותר לא מותאמות טוב לווינדוס 7 ומאטות את המחשב, אבל אם מתקינים ווינדוס 10 מומלץ להתקין את הגירסה האחרונה של נוד32.

במחילה לא הבנתי מה העניין להתקין ווינדוס 7 גם אם זה מחשב ישן.
אני התקנתי ווינדוס 10 על מחשב ישן ובהתחלה הייתי צריך להתעסק קצת עם הדרייברים כי לא היה דרייברים תואמים, אבל בסוף ב"ה הכל הסתדר וזה עובד נהדר ומהר (יחסית למפרט המחשב).
אותי לימדו שאף פעם לא ללכת אחורה, תמיד להתקדם...
באדם כזה שלקח מחשב ישן, התקין עליו ווינדוס 10 כשמחשב עלה הוא רץ, אבל עד שעלה הנשמה יצאה, מחק התקין ווינ 7 והכל פצצה.....

• הוסף לסימניות
המחשב הוא DEL I3 4550 אם אני זוכר נכון
זכרון רק 4 RAM
כונן רגיל SATA

לא רוצים להשקיע בשום דבר כמו הגדל זכרון או שינוי דיסק קשיח ל SSD וכדו'
רק רוצים שיהיה אפשר לעבוד נורמאלי על יישומי אופיס ולעבור נורמאלי בין תיקיות

1. הורדתי כמה שאפשר מהיישומים שעולים ב BOOT
(אגב, יישומים של INTEL חששתי מלהוריד שלא יפגע במערכת. האם אני צודק או לא?)
2. הורדתי אפקטים של וינדוס וכו' למינימום
3. תמונת רקע בDESKTOP הורדתי לגמרי
4. ניטרלתי ב SERVICES את ה INDEX ב WINDOWS SEARCH
5. הורדתי את ה UAC שלא יתריע אף פעם (גם ככה כשזה קורה הם לוחצים אישור)
6. ב VIRTUAL MEMORY ביטלתי הקצאה אוטו' ועשיתי 6GB (6000MB) לפי ההוראות שראיתי שמומלץ פי 1.5 מה RAM הפיזי.
7. ביטלתי חומת אש של וינדוס
7. חשבתי לבטל גם על ה ONLINE הגנה של האנטיוירוס , אבל בסוף השארתי את זה , ורק הורדתי ב AVAST את ההגנה און ליין באינטרנט ובמייל.

האמת שרציתי לשאול רק על הזכרון הוירטואלי, אבל כבר כתבתי הכל לידע מה המומחים של הפורום יאמרו
אי אפשר להחליף או לשדרג כלום רק AS IS. עושים שימוש מינימאלי לחלוטין באינטרנט רק מייל פתוח.

אשמח לשמוע מה אתם אומרים
לענ"ד, ראשית תבדוק איפה צוואר הבקבוק.
תפעיל מנהל המשימות ותראה מה לוקח הכי הרבה משאבים וממה הוא לוקח הכי הרבה משאבים.
קרי: איזו תוכנה לוקחת הכי הרבה, ואיזה רכיב במחשב על 100%. אם הדיסק על 100% לדוגמה, ייתכן שבכלל מדובר על בעיה פיזית בדיסק, כך שכל מה שתעשה לא יעזור, ובודאי שלא יעזור ליותר מחודש, ובעוד כמה חודשים הדיסק יפסיק לתפקד טוטאלית. אם זה זיכרון יש לזה את הפתרונות שלו וכן הלאה.
אח"כ, לפרמט הכל ולהתקין מחדש אחרי התובנות שיהיה לך מהבדיקה הקודמת.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
זה הגירסה שיש לי.
זה מעודכן להיום, אז הם לא מעדכנים תוכנות כופר?
לכידה1.PNG

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
תודה לכל המגיבים , רציתי לשאול בפרטות לגבי זכרון וירטואלי מה דעתכם לגבי הגדלתו כמו שכתבתי ב 1.5 האם מומלץ והאם ניסיתם

• הוסף לסימניות
מבחינת מסד הנתונים זה בהחלט כולל נוזקות כופר וכד' ואין צורך בתוכנה נוספת
סליחה שאני חולק,
פשוט איסט אמרו לכולם לשדרג מ 8 ל 9 מכיון שזה כולל את כופר (או מ 9 ל 10 - איני זוכר)
אבל אני לא חולק על @יוסי מחשבים - הוא 'מייבין' גדול

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
סליחה שאני חולק,
פשוט איסט אמרו לכולם לשדרג מ 8 ל 9 מכיון שזה כולל את כופר
אבל אני לא חולק על @יוסי מחשבים - הוא 'מייבין' גדול
יש שם יישום למקרה שנוזקת כופר השתלטה, אבל מבחינת סריקה והגנה בזמן אמת זה כולל מציאת נוזקות כופר.

• הוסף לסימניות
תבדוק שוב...
בדקתי והנה הממצאים...
אכן בדף התמיכה הם כותבים שלהגנה מתוכנות כופר יש להחזיק גירסה 10 ואילך, אבל לדעתי זה עניין שיווקי
הנה ראה כאן בדף שפורסם לציבור בו הם כותבים שהעיקר שמסד הנתונים של התוכנה יהיה מעודכן
נוזקות כופר לא שונות מכל וירוס, כל הבעיה היא, א. בהתחלה לא זיהו את זה, ב. לאחר שכבר הנוזקה השתלטה

• הוסף לסימניות
בדקתי והנה הממצאים...
אכן בדף התמיכה הם כותבים שלהגנה מתוכנות כופר יש להחזיק גירסה 10 ואילך, אבל לדעתי זה עניין שיווקי
הנה ראה כאן בדף שפורסם לציבור בו הם כותבים שהעיקר שמסד הנתונים של התוכנה יהיה מעודכן
נוזקות כופר לא שונות מכל וירוס, כל הבעיה היא, א. בהתחלה לא זיהו את זה, ב. לאחר שכבר הנוזקה השתלטה
אכתוב את מה שאני יודע:
1. אחרי שהנוזקה כבר השתלטה (כופר)- כמעט אין מה לעשות. ודאי שלא האנטי וירוס הרגיל של ESET, ולא משנה איזו גירסה. האנטי וירוסים למיניהם יכולים להסיר את הנוזקה, אבל לא לתקן את הקבצים. מבחינת הסרת הנוזקה, על פי רוב אים הבדל בין הגירסאות.
2. כל מה שמדובר בהגנה מפני וירוסי כופר, זה לפני הפגיעה במחשב.
הגירסאות הישנות מזהות את הוירוסים רק לפי מסד נתונים, קרי: שם הוירוס.
הגירסאות החדשות יש בהם טכנולוגיה לזיהוי דפוסי התנהגות של וירוסי הכופר, שזה חלק מאד חשוב בזיהוי של וירוסים כעין אלו, וזה אין בגירסאות הישנות (יש להם את הטכנולוגיה לזיהוי דפוס התנהגות של וירוסים מסוג שונה אבל לא וירוסי הצפנה- וירוסי כופר).

• תודה
Reactions: aeb
  • הוסף לסימניות
אכתוב את מה שאני יודע:
1. אחרי שהנוזקה כבר השתלטה (כופר)- כמעט אין מה לעשות. ודאי שלא האנטי וירוס הרגיל של ESET, ולא משנה איזו גירסה. האנטי וירוסים למיניהם יכולים להסיר את הנוזקה, אבל לא לתקן את הקבצים. מבחינת הסרת הנוזקה, על פי רוב אים הבדל בין הגירסאות.
2. כל מה שמדובר בהגנה מפני וירוסי כופר, זה לפני הפגיעה במחשב.
הגירסאות הישנות מזהות את הוירוסים רק לפי מסד נתונים, קרי: שם הוירוס.
הגירסאות החדשות יש בהם טכנולוגיה לזיהוי דפוסי התנהגות של וירוסי הכופר, שזה חלק מאד חשוב בזיהוי של וירוסים כעין אלו, וזה אין בגירסאות הישנות (יש להם את הטכנולוגיה לזיהוי דפוס התנהגות של וירוסים מסוג שונה אבל לא וירוסי הצפנה- וירוסי כופר).
אז בתכלס למי שיש גירסה 8 אינו מוגן מתוכנות כופר?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה