התייעצות מגורים צמודים לחמי וחמותי

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
הי
מחפשת ייעוץ ממי שיש לו ניסיון עבר בנושא.
ההורים של בעלי שוכרים המון שנים דירה וממש רוצים לקנות דירה רק שקשה להם לבד למרות שיש להם אמצעים.
בלי קשר אנחנו גם מעוניינים לקנות דירה כשיש לנו כבר אחת (שיש לנו קצת קשיים עם המיקום שלה ולכן אנחנו מעוניינים לקנות חדשה ולהשכיר אותה)
חשבנו לקנות יחד עם ההורים של בעלי סוג של קוטג' או דירה גדולה ולחלק אותה לשנינו כשאחת תהיה שלהם והשנייה שלנו (ונגור בה!)
מבחינה כלכלית אנחנו מסתדרים.
השאלה שלי היא מבחינת פרטיות וקרבה לחמי וחמותי
האם יש מישהו שעשה את זה בעבר וזה ייצר בעיות?
יש לציין שאני בקשר מעולה ממש עם חמי וחמותי והם גם מדהימים והכי לא חופרים שיש.
מצד שני אני כן בנאדם שמאד קנאי לפרטיותו ואני כן חוששת קצת שהמגורים הקרובים ייצרו בעיות בעתיד.
אשמח לקבל עצות ממי שיש לו ניסיון או שמכיר סיפור דומה ויודע מה היה.

תודה רבה

• הוסף לסימניות
אם אין רווחים חוץ מהכסף לא חושב ששווה לקחת את הסיכון.
נדירים האנשים שזה שזה לא יוצר אצלם בעיות.

צריך גם לקחת בחשבון את הזכות הגדולה שתיפול בחלקכם לעת זקנתם כשתטפלו בהורים, לטוב ולמוטב

• הוסף לסימניות
חשבנו לקנות יחד עם ההורים של בעלי סוג של קוטג' או דירה גדולה ולחלק אותה לשנינו כשאחת תהיה שלהם והשנייה שלנו
מה תעשו כשהם ירצו למכור את החלק שלהם ? תצטרכו למכור גם .
ותבדקי גם עם את מסתדרת עם שאר הילדים של חמיך וחמותך כי הם בטח ירצו לבוא לבקר ואז כל ביקור אליהם שווה ביקור אצלך. עם את אוהבת את זה אז זה כיף. אבל יש כאלה שאין להם כח וסבלנות .

• הוסף לסימניות
אם יש לכם מספיק כסף לדירה גדולה שמתחלקת לשתי המשפחות,
מסתבר שבתוספת לא גבוהה תמצאו שתי דירות נפרדות במרחק של רחוב או שניים אחד מהשני.
את מציינת שיש לך קשר מעולה איתם, אנא תשאירי את זה ככה.
ממש לא מומלץ לגור ביחד, כמה שזה נשמע קסום וכיבוד הורים וכו'.
לא בריא ולא מומלץ.
קל וחומר להיות שותפים בנכס, זה בכלל מתכון לצרות צרורות שאין לתאר.

• הוסף לסימניות
למה להחליש?
לנו יש נסיון אישי מדהים.
החיים נהיו הרבה יותר יפים אחרי המעבר.
זה דורש מחשבה וגבולות, אבל הרווחים גדולים מאד.

• הוסף לסימניות
מה תעשו כשהם ירצו למכור את החלק שלהם ? תצטרכו למכור גם .
ותבדקי גם עם את מסתדרת עם שאר הילדים של חמיך וחמותך כי הם בטח ירצו לבוא לבקר ואז כל ביקור אליהם שווה ביקור אצלך. עם את אוהבת את זה אז זה כיף. אבל יש כאלה שאין להם כח וסבלנות .
כיוון ממש נכון
וכל פעם שתסעו לשבת תצטרכו לתת את הדירה לגיס התורן
ולארח מידי פעם אחיינים שבאו לביקור

• הוסף לסימניות
תקחי בחשבון גם את הביקורים של שאר הילדים שלהם הגיסים-ות נכדים
זה משהו שאפשר להגביל מראש..
אנחנו הולכים לגור קרוב, אבל נכנסים אלינו בתיאום מראש!
אין גיחות, אין לקפוץ לבקר, רוצים לבוא? תוודאו שזה מתאים לנו לפני..

• הוסף לסימניות
למה להחליש?
לנו יש נסיון אישי מדהים.
החיים נהיו הרבה יותר יפים אחרי המעבר.
זה דורש מחשבה וגבולות, אבל הרווחים גדולים מאד.
כל הכבוד,
אבל אתם נדירים.
הגברת מציגה את ההתלבטות ככלכלית בעיקרה, עם סעיפים של רגש וכו'.
אם המצב יכול להיות טוב גם כשגרים במרחק רחוב או שניים, עדיף פי אלף.

• הוסף לסימניות
נקודה למחשבה זה גם גידול הילדים, האם הם ירגישו בביתם שלהם הקטן והחמים, או שירגישו שהם גודלים בצורה שבטית אם עוד אנשים חוץ מהתא המשפחתי הקטן .

• הוסף לסימניות
צריך גם לקחת בחשבון את הזכות הגדולה שתיפול בחלקכם לעת זקנתם כשתטפלו בהורים, לטוב ולמוטב
זה שיקול משמעותי מאוד
אבל חוץ מזה - זה באמת נתון להחלטתכם בהתאם לנתונים ולנסיבות
זה יכול להיות מקסים, ויכול להיות לא
אבל רק אתם מכירים את כל הנוגעים בדבר
ולא נשמע מההודעה שלך שאתם זוג צעיר...

• הוסף לסימניות
הי
ההורים של בעלי שוכרים המון שנים דירה וממש רוצים לקנות דירה רק שקשה להם לבד למרות שיש להם אמצעים.
בלי קשר אנחנו גם מעוניינים לקנות דירה כשיש לנו כבר אחת (שיש לנו קצת קשיים עם המיקום שלה ולכן אנחנו מעוניינים לקנות חדשה ולהשכיר אותה)
חשבנו לקנות יחד עם ההורים של בעלי סוג של קוטג' או דירה גדולה ולחלק אותה לשנינו כשאחת תהיה שלהם והשנייה שלנו (ונגור בה!)
מצד שני אני כן בנאדם שמאד קנאי לפרטיותו ואני כן חוששת קצת שהמגורים הקרובים ייצרו בעיות בעתיד.

תודה רבה
שאלה לרב

דברים יכולים להשתנות ביחסים לא כל אחד יכול לדעת מה יקרה בהמשך
גם סיפורים דומים לא יכול להשוות, זה אנשים שונים, וכיוצא בזה
ממליץ לא לקבל עצות מכאן רק מרבנים או יועצי נישואין

• הוסף לסימניות
הי

תודה רבה
שמעתי פעם מהרב דיאמנט שרוב המקרים של שלום בית נובעים מקירבה להורים
והוא אומר שמינימום יש לגור מרחק 5 דקות

• הוסף לסימניות
עולם התורה ב"ה בנוי מהכל, בתורה יש שלום בית, חינוך ילדים, השקעות בהון, גירושין, קידושין, מלחמה ועוד..........
כשהתורה אומרת תשמור שבת, תתן מעשר, תפזר ותפנק את האישה אתה תהיה עשיר, אז אתה תהיה עשיר גם אם השקעה שלי היא לא נכונה.

לכל דבר יש מקור, ולכל שאלה בחיים יש ספרים שלמים ע"פ התורה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה