מד"א והצלה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דיני 2013;1440124:
הם מחזירים החזר, רק אם מאשפזים את הילד.
שלא נדע מצרות!!! ;)

לא תמיד. תלוי במקרה. לפעמים הקופה מוציאה התחייבות גם לאחר הנסיעה אם מתברר שזה היה חשוב.

• הוסף לסימניות
תיקון טעות: רחם לא בשית"פ עם איחוד הצלה.

• הוסף לסימניות
בס"ד

זה ממש סיפור לקבל החזר מקופת חולים על פינוי באמבולנס
האם מד"א לא לוקחים תשלום על הגעה בלבד???

• הוסף לסימניות
חסדי ה' כי לא תמו!!!
ב"ה התינוקת שוחררה לביתה !!!

היא חזרה לעצמה - מחייכת ושמחה!

מד"א לא לוקחים תשלום אלא אם כן הם מפנים
(בביה"ח טענו שזה בגלל החום - היה לה 38 מעלות ...)

• הוסף לסימניות
שלא נצטרך,
אבל אני רוצה לדעת, אם הם לא מפנים הם לא גובים תשלום, ואם הם מפנים ומתאשפזים מקבלים החזר, ואם מפנים ולא מתאשפזים משלמים??

• הוסף לסימניות
אולי אנשים צריכים לדעת את הכללים של מד"א
לא מזמן הייתי צריכה להתפנות לבי"ח בעקבות פציעה ואני אמרתי לבעלי להזמין מיד אמבולנס, אבל נראה לי מרוב שהוא פחד שזה לא כזה נורא הוא היסס די הרבה זמן אם להזמין ואיבדנו זמן (ודם) יקר שהיה יכול להחסך אם היינו יודעים את הכללים כי שמענו כל כך הרב סיפורים על מד"א שהעדפנו לא להתעסק איתם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יענקלה לולו;1440150:
א. היום מד"א והצלה בשיתוף פעולה מלא
ב. רחם זה ארגון משותף אם איחוד הצלה

אז בוא ואני יעשה לכם קצת סדר;)
ראשית בתקופה האחרונה להצלה ולמד"א יש להם הרבה הרבה טיקרים ובגלל זה הם לא עובדים בשיתוף פעולה מלא.
שנית לר.ח.ם אין קשר בכלל עם איחוד הצלה והם גם לא מוזנקים לאירועים של ר.ח.ם,
לר.ח.ם יש להם היום מתנדבים שלהם חובשים וחובשים בכירים שהם הכשירו לבד באישור משרד הבריאות.
במצב של היום כמו שהצלה גוש דן עובד עם מד"א אז איחוד הצלה עובד עם מד"א.

• הוסף לסימניות
מה למעשה כשיש בעיה, למי כדאי לפנות ? רחם ? מד"א? איחוד הצלה ? הצלה ? הצלה גוש דן ? קצת התלבלבתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יענקלה לולו;1440440:
1221 איחוד הצלה, והוא מעביר את זה מיד לכולם

שמתקשרים לאיחוד הצלה הוא מוציא את המתנדבים של איחוד הצלה ואח"כ הוא מעביר את זה רק למד"א (ולא לר.ח.ם)ומד"א מעביר להצלה גוש דן.

• הוסף לסימניות
גילוי נאות: חברת ר.ח.ם. לקוחות שלי בנוסף אני מתנדב אצלם ובארגון "איחוד הצלה" כחובש.

נכתב ע"י כוכב מאיר;1440021:
בדרך אגב, ישנה חברת אמבולנסים בשם 'רחם' בהנהלה חרדית הם פעילים בעיקר עם בתי אבות למבוגרים, אבל יש להם רשיון להעביר נפגעים לבי"ח, הרכב כולל את כל הציוד הנדרש והנהג בדרגת חובש, ו... המחיר יותר זול ממד"א. כן, גם בזה יש השוואת מחירים ! שלא נצטרך

הייתי מציע להזמין את ר.ח.ם. לא בגלל המחיר הזול אלא בעיקר בגלל השקט והמקצועיות, הם באים ללא כוננים מרובים, כשיש צורך יש גם להם את האפשרות להזעיק כוננים.

נכתב ע"י יענקלה לולו;1440150:
א. היום מד"א והצלה בשיתוף פעולה מלא
ב. רחם זה ארגון משותף אם איחוד הצלה

א. שיתוף פעולה אולי - "מלא" ודאי שלא
ב. ר.ח.ם. בעבר עבדו בעבר בשיתוף פעולה עם "איחוד הצלה" כיום לא.

שלא נצטרך אף אחד מהם רק למקרים משמחים...

• הוסף לסימניות
יש הרבה אתרים שיש בהם מידע על החזר נסיעה באמבולנס, אבל הכי טוב בזמן הארוע (שלא נצטרך) לשאול את אנשי מד'א האם זה עולה כסף.

אגב, לאחרונה היה לי, וגם לאחותי מקרה של פינוי שהפרמדיקים אמרו שכנראה לא נקבל אחזר, אבל ההרגשה שלי היתה אחרת, ובאמת קיבלנו בסוף החזר.

• הוסף לסימניות
לי היו שני מקרים של הזנקת מד"א, מקרה אחד היה שבעלי עזר לחבר בהערמת קרשי הסוכה ונפלו לו על הגב, והוא נפל על הרצפה, הוא התעלף או משהו, לא הייתי שם...
פינו אותו באמבולנס, אחרי ש"הצלה" קבעו שאסור להזיז אותו, לא משנה שאחרי שעתיים שוחרר ב"ה הביתה מהלך על 2 רגליים, היינו בטוחים שבגלל שפונה ממקום ציבורי (ביכנ"ס לשם הענין) לא נצטרך לשלם, כי יש במד"א חוק שאם מפונים ממקום ציבורי-לא משלמים, משהו כזה.
בסוף חוייבנו, אלא מה? אחרי צעקות, טלפונים, ויתרו לנו על רוב החוב, אבל שילמנו...
במקרה השני היה מקרה של איבוד דם, "הצלה" שהגיעו באמת שלא היה להם מה לעשות, זה לא מקום שניתן לעשות בו "חסימת עורקים" ואחרי שהוזמן אמבולנס, והיה לו את כל הזמן שבעולם...
ביטלנו אותו וטסנו ברכב פרטי לביה"ח, שם אמרו שאם היינו מחכים עוד קצת, כבר לא היה את מי להציל...
חוצמיזה, שכמובן היה אישפוז וניתוח...
אז חשבתי לעצמי, שכשבאמת צריך אותם-הם לא שם...

• הוסף לסימניות
מתוך אתר של משרד הבריאות
במצבים רפואיים שונים, נזקקים אנשים לפינוי באמצעות אמבולנס רגיל או ניידת טיפול נמרץ לבית החולים.
בהתאם לחוק ביטוח בריאות ממלכתי ובהתאם לחוזר מנהל רפואה "פינוי והעברת מבוטחים באמבולנס-הסדרים כספיים" (39/2009), במקרים מסויימים זכאי המבוטח להשתתפות חלקית או מלאה בהוצאות הפינוי באמבולנס. להלן יפורטו מצבים אלו החלים באם מדובר בפינוי באמבולנסים של מד"א או באמובלנסים פרטיים:​

מצבי חירום והעברה בין מוסדות ובתי חולים
אשפוז בבית חולים כללי - מבוטח שפונה באמבולנס רגיל או ניידת טיפול נמרץ ואושפז בבית חולים כללי זכאי למימון ההעברה ע"י קופת החולים.
פינוי באמצעות ניידת טיפול נמרץ ללא אשפוז - מבוטח שפונה באמצעות ניידת טיפול נמרץ ולא אושפז – זכאי להשתתפות קופת חולים בגובה 50% (מבוטח שפונה באמצעות אמבולנס רגיל ולא אושפז, אינו זכאי להשתתפות).
העברה ממיון לבית חולים אחר - מבוטח שנבדק בחדר מיון בבית חולים אחד והצוות הרפואי בחדר המיון מחליט על העברתו לבית חולים אחר, זכאי למימון ההעברה על-ידי קופת החולים.
העברה מבית חולים אחד לאחר - מבוטח שאושפז בבית חולים אחד והצוות הרפואי מחליט על העברתו לבית חולים כללי אחר, זכאי למימון ההעברה על-ידי ביה"ח המפנה (אלא אם הועבר למוסד סיעודי).
נפגע תאונת דרכים - קופת החולים של הנפגע תממן את מלוא סכום הפינוי באמבולנס ובכלל זה את חלקו של הנפגע במקרים הבאים: אשפוז בבית חולים כללי, פינוי באמצעות ניידת טיפול נמרץ ללא אשפוז, העברה ממיון לבית חולים אחר והעברה מבית חולים אחד לאחר.
העברה למסגרת שיקום או סיעוד מורכב - מבוטח ששוחרר מאשפוז בבית חולים וקופת החולים החליטה על העברתו למסגרת שיקום או סיעודי מורכב, ומצבו הרפואי מצריך העברה באמבולנס, זכאי למימון ההעברה על-ידי קופת החולים. למימוש זכות זו על החולה לפנות לקופת החולים בה הוא מבוטח.
העברה ממוסד סיעודי לבית החולים - העברת אדם המאושפז במוסד סיעודי ומקבל סיוע במימון האשפוז ממשרד הבריאות ("אשפוז בקוד") תהיה על חשבון המוסד וזאת בהתאם להסדרים החלים לעניין זה בין משרד הבריאות למוסדות בהם מתבצע אשפוז סיעוד ב"קוד".

חולים כרוניים
חולים אונקולוגיים וחולי דיאליזה - חולים אונקולוגיים וחולי דיאליזה הנוסעים לטיפולים בבית חולים ויש הצדקה רפואית להסעתם באמבולנס, זכאים להשתתפות קופת חולים בגובה 50%.
קופת החולים רשאית להתקשר עם חברת אמבולנסים ולהפנות את מטופליה לפינוי באמבולנסים של חברה זו בלבד (לצורך השתתפות כספית).

הערות

תעריפי הנסיעה באמבולנסים של מד"א - התעריפים מפורסמים באתר מד"א. ​אנשים הגרים במרחק רב מבית החולים זכאים לתעריפים שונים - פרטים באתר מד"א.
הסעת יולדת לבית החולים - המוסד לביטוח לאומי מממן את הוצאות הנסיעה של יולדת לבית החולים. פרטים באתר המוסד לביטוח לאומי.
קופת החולים אינה חייבת בתשלום עבור פינוי יולדות, נפגעי תאונות עבודה ונפגעי פעולות איבה.

• הוסף לסימניות
אני עובדת בתחום,
פינוי באמבולנס מהבית: אם היה אישפוז המבוטח מקבל החזר מלא, לא היה אשפוז אין החזר,
במידה והגיע נטן יש החזר של 50% מגובה הסכום,
מבוטחים שיש להם ביטוח בדרגה גבוהה (כמו פלטניום בכללית) יש 50% החזר נוסף,
הגיע מד"א והיה סירוב להתפנות, המבוטח משלם את הסכום (בד"כ סכום נמוך מאוד)
פינוי במאמבולנס מהקופ"ח: אם היה פינוי והופיע ע"ג ההפניה של הרופא המילים : פינוי באמבולנס, יש החזר מלא.
מה שכן, במקרה ואין החזר ע"פ החוק, תמיד ניתן לנסות להשיג החזר ע"י איש השיווק הלקוחות של אותו איזור, ברוב המקרים אכן מקבלים החזר של 50%

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rosmarin;1440621:
יש הרבה אתרים שיש בהם מידע על החזר נסיעה באמבולנס, אבל הכי טוב בזמן הארוע (שלא נצטרך) לשאול את אנשי מד'א האם זה עולה כסף.

אגב, לאחרונה היה לי, וגם לאחותי מקרה של פינוי שהפרמדיקים אמרו שכנראה לא נקבל אחזר, אבל ההרגשה שלי היתה אחרת, ובאמת קיבלנו בסוף החזר.
אנשי מד"א לא ממש יכולים לדעת מתי כן תקבלו החזר ומתי לא כבר קרו הרבה פעמים שאמרו כך או כך ובסוף נהיה אחרת.

• הוסף לסימניות
מנסיוני:
הזמנו פעם אמבולנס עקב קוצר נשימה חריף של ילד. עד שהאמבולנס הגיע הוא חזר קצת לעצמו והפרמדיקים אמרו לנו בפירוש שאנו יכולים להחליט אם להתפנות איתם או לבד כי זה לא היה מצב מסכן. כנראה שיש גם פרמידיקים נחמדים. במקרה זה לא שילמנו כלום!
במקרה אחר של פציעה בראש מנפילה מאופניים התפנינו לביה"ח עם אמבולנס, שם השאירו את הילד להשגחה למשך 6 שעות. קיבלנו החזר מהקופה 50% בלבד מכיוון שזה לא נקרא אשפוז. אולי צריך לדעת (ועדיף שלא נדע....) לדרוש מביה"ח לציין את זה כאשפוז.
גם חשוב לדעת שאם במקרה זה היה פינוי מהבית לא היינו מקבלים החזר (קו"ח מאוחדת). רק בגלל שזה היה ברחוב, וחשוב שהפרמדיק יכתוב בדו"ח שזה קרה ברחוב. הפקידה בקופה אמרה לי שהפרמדיקים הרבה פעמים כותבים שזה פינוי מהבית ואז צריך לפנות אליהם לסניף מד"א בעיר לתקן את הדו"ח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י na155396;1440780:
אנשי מד"א לא ממש יכולים לדעת מתי כן תקבלו החזר ומתי לא כבר קרו הרבה פעמים שאמרו כך או כך ובסוף נהיה אחרת.

הם יודעים בוודאות שעל שבר מקבלים החזר (ע"י הפניה והתחייבות מאוחרת מהקופה) אבל הם פשוט החליטו שאני לא נראית כאובה.. (2 שברים עם תזוזה...)

אותו סיפור אצל אחותי. הם יכולים לדעת על מה מקבלים החזר, אבל לא תמיד הם יודעים לאבחן מה יש בדיוק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1440374:
מה למעשה כשיש בעיה, למי כדאי לפנות ? רחם ? מד"א? איחוד הצלה ? הצלה ? הצלה גוש דן ? קצת התלבלבתי.
בתור כונן הצלה של אחד הארגונים (אפי' שזה בגידה מסויימת)
....אפשרות ברירת המחדל היא חד משמעית ר.ח.ם.......
א. כשלא צריך כוננים הם לא מגיעים....ויש הרבה מקרים שאין צורך בכוננים, או שיש צורך בכונן אחד בלבד. (בינינו.... לא כ"כ נעים שלכל מקרה רפואי יבואו בין 3-5 כוננים וישתתפו בחגיגה גם מבחינת הפרטיות וגם מבחינת הרעש והבאלגן מצד השכונה/שכנים) וכשצריך אז יש להם את זה גם.
ב. חברת ר.ח.ם היא חברה בבעלות חרדית יש להם חובשים, חובשים בכירים, ופארמדיקים. שאין חולק שהם מהמקצוענים ביותר!!!!
ג. עצם זה שר.ח.ם היא חברה פרטית זה אומר שהם חייבים (והם עושים את זה) לתת את השירות והמקצועיות ברמה הגבוהה ביותר כי מי שמכיר קצת, כיום משרד הבריאות עושים ביקורות קפדניות ביותר על חברות האמבולנסים הפרטיות וזה החל מרמת הציוד ועד לרמת המקצועיות וכל זה בבוחני פתע שהם עושים, משא"כ במד"א אין למשרד הבריאות את האופציות הנ"ל כיוון שהיא חברה ארצית.
ד. המחיר זול משמעותית (שלא נצטך)
ה. אני אישית הייתי לא פעם במקרים שר.ח.ם הגיעו לשם וכשראו שהאדם לא רוצה להתפנות או רוצה ללכת באופן עצמאי באופן שאינו נצרך לפינוי באמבולנס כיבדו את הדבר בלי להתקשקש, אל אף שכזה דבר, לכשעצמו הוא מעצבן וכרוך בהפסד כספי (טרחת, רצת, הזעת, דלק, לחץ בנסיעה דחופה וכו') אין מה לעשות זה התפקיד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת